Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic en els primers actes de la Festa Major Petita


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/20/2016 11:10:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLÈxit de públic en els primers actes de la Festa Major Petita

La cercavila “Places i Carrers” amb la Colla Gegantera i la Banda Musical Mn Joan Batlle, i el concert de nit amb els “Tàrraco Surfers”, han omplert de gom a gom els carrers del municipi

La primera jornada de la Festa Major Petita de Blanes que es va viure la tarda-vespre d’aquest passat divendres va omplir de públic els principals carrers del centre de la vila. Així va ser després que el dia anterior, el vespre de dijous, s’havia fet el pregó itinerant que va servir per anunciar l’inici de la Festa dels Copatrons d’aquesta vila de la Costa Brava, Sant Bonós i Sant Maximià.

La tarda d’ahir divendres l’ambient es va començar a animar amb la primera de les dues jornades de La Botiga al Carrer, que continuarà avui dissabte fins les 9 de la nit. També hi va haver molta concurrència a la planta baixa de l’Ajuntament de Blanes, on es feien les inscripcions per a la 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que es seguiran realitzant fins a les 10 de la nit, o quan s’hagin esgotat els 5.500 dorsals de topall d’enguany.

Multitudinària Cercavila Nocturna “Places i Carrers”

El vespre de divendres va ser quan l’animació va ser encara més palesa, amb la cercavila Places i Carrers que va congregar centenars de persones al llarg de tot el seu recorregut. Igual que l’any passat, una gran quantitat de públic es va anar afegint a la corrua de gent que arrossega aquesta activitat, presidida per l’animació, la xerinola i el bon humor.


Minuts previs a l'inici de la Cercavila "Places i Carrers"
La cercavila va sortir a quarts de 10 de la nit des del Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa, i va emprendre un recorregut pel centre de Blanes similar al què havia fet el dia abans el pregó per anunciar les festes. L’itinerari va enfilar cap al Passeig de Mar, on els diferents components de la marxa van regalar-se especialment amb les seves interpretacions, corejats i animats pel públic congregat i els passejants.


Encapçalaven la corrua de gent els músics de la Banda Musical Mossèn Joan Batlle de Blanes acompanyats del grup de grallers i percussió de Canovelles, amb torns musicals regalats amb nombrosos aplaudiments. Ara bé, un dels principals atractius –sobretot per a la nombrosa canalla que es trobava entre el públic assistent-, van ser els capgrossos i gegantons de la Colla Gegantera de Blanes, que anaven escortats per la música dels grallers i percussionistes de l’entitat.


La lluna plena que brillava ahir a la nit sobre el Passeig de Mar va contribuir a què la jornada fos encara més especial del què és habitual, sobretot pels nombrosos fotògrafs que també van acompanyar la cercavila. Finalment, la marxa musical va enfilar cap a la Plaça d’Espanya passant per l’estret carrer de Mossèn Manresa, i va arribar fins a la Plaça dels Dies Feiners, on es va fer la gresca de tancament, enmig de nous aplaudiments que certificaven que la gresca i la gatzara havien estat aprofitades per tothom.


Animat concert de versions amb els Tàrraco Surfers

A rengló seguit, sense deixar temps a què l’ambient es refredés, va començar el concert que estava previst a la Plaça dels Dies Feiners. Els encarregats de donar combustible musical al públic encès d’animació van ser els membres del grup Tàrraco Surfers, caracteritzats no tan sols per les conegudes taules de surf que compartien espai a l’escenari amb els instruments musicals.


Concert dels Tàrraco Surfers
El més destacat dels intèrprets era la seva vestimenta: romans i romanes customitzats en cantants i músics de rock. Els Tàrraco Surfers van garantir més de dues hores de ball i diversió a base de versions de temes internacionals de pop-rock dels anys 80 i 90, però també de l’actualitat. Les cançons d’aires llatins, els immortals Boney M, el no menys enyorat Michael Jackson, AC/DC i Bruno Mars van sonar en un concert on tampoc van faltar una passejada pel pop rock català.


De fet, val a dir que entre els intèrprets que surfegen temes, s’hi compten Joan Reig –carismàtic bateria de grups tan emblemàtics i coneguts com Els Pets, Mesclat o Refugi-; i David Muñoz –Els Pets, Shuarma, The Bon Scott Band-, acompanyats per Sergi Esteve, Sergi Sabaté i una elèctrica cantant que feia seves totes les melodies.


Joan Reig, bateria de diversos grups
Intens cap de setmana farcit d’activitats

Al llarg d’avui dissabte i demà diumenge el programa de la Festa dels Copatrons inclou encara un bon munt d’activitats festives, tradicionals i també oficials. A la tarda hi haurà un espectacle familiar amb el pallasso Marcel Gros a la Plaça dels Dies Feiners, i la Cursa Córrer el Cos, i al vespre la 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós.


Diumenge hi haurà la Tirada de l’Art i la Sardinada Popular, seguida per la Xocolatada sota l’Arc dels Copatrons i l’Ofrena Floral en aquest mateix indret. La vermutada, la missa oficial en honor a Sant Bonós i Sant Maximià i el dinar popular tancaran els actes del matí/migdia. Finalment, a la nit hi haurà Havaneres amb els grups Cabotatge i Bergantí al Passeig de Mar, simultàniament a l’espectacle de Playback que oferirà el grup NABAC a la Plaça dels Dies Feiners.





Data de realització: 08/20/2016 | Data de la darrera actualització: 08/20/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300