Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Multitudinària Cantada d’Havaneres amb els grups “Cabotatge” i “Bergantí”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/22/2016 12:49:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Multitudinària Cantada d’Havaneres amb els grups “Cabotatge” i “Bergantí”

El doble concert es va allotjar diumenge a la nit al Banc dels Músics del Passeig de Mar, va ser una de les dues propostes que ha tancat enguany el programa de la Festa Major Petita

Durant tot el cap de setmana Blanes ha viscut amb especial intensitat la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons, amb més d’una vintena d’activitats que han omplert els carrers de la vila de gom a gom. Així ha estat després que l’esdeveniment central, la 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte, ha tornat a registrar un nou rècord d’assistents amb un total de 5.500 inscrits.


Havaneres: actuació grup "Cabotatge" - Fotografies: Quim Llorens
Les activitats d’arrel més popular i tradicional, així com altres tipus de propostes més lúdiques i de caràcter familiar, han aplegat al llarg de dissabte i diumenge un gran nombre d’espectadors, que han gaudit d’activitats per a tots els gustos i preferències. El cicle festiu va culminar diumenge passat a la nit, després que tot just havia començat el dijous amb l’anunciació de l’inici de la Festa.


Actuació conjunta dels dos grups: "Cabotatge" i "Bergantí"
Centenars d’espectadors en la Cantada d’Havaneres

La Festa Major Petita d’enguany es va tancar diumenge a la nit amb dues propostes simultànies, totes dues seguides per centenars d’espectadors que van omplir els respectius recintes on es van allotjar. Així, el Banc dels Músics del Passeig de Mar va congregar ahir al vespre durant més de dues hores un bon grapat de públic per gaudir de les Havaneres que s’oferien al millor indret possible: arran de mar.


Els encarregats de fer-ho possible van ser dos grups: el blanenc Cabotatge, el primer en actuar, seguit pel malgratenc Bergantí, que fa molts anys forma part del programa de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. Els ritmes mariners i les cançons de taverna van acompanyar al públic fins al final de la cantada, que es va reblar amb el complement ideal per gaudir de les havaneres: rom cremat.


Al llarg del doble concert, els dos grups es van encarregar d’oferir temes coneguts i no tan coneguts pel gran públic. El repàs mariner, per tant, va incloure aquelles cançons més celebrades pels espectadors -La bella Lola, El meu avi o El canó de Palamós, La Gavina-, però també d’altres no tan comuns.


Actuació Grup "Bergantí"
Va ser el cas, per exemple de Guitarra Romana, el tema que a Itàlia és tan corejat i reconegut com ho és aquí La Bella Lola, o bé La Subhasta, amb lletra de Tòfol Mus i música de Josep Baltrons. Tot plegat va contribuir a trenar una festiva audició que va complaure profans i entesos en la matèria.

Data de realització: 08/22/2016 | Data de la darrera actualització: 08/26/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300