Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou èxit de la “Cursa Córrer el Cós” celebrada dissabte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/22/2016 02:11:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou èxit de la “Cursa Córrer el Cós” celebrada dissabte

La tradició d’aquesta competició, que es remunta entre els segles X i XI, la va recuperar fa uns anys Acció Cultural Es Viver, i enguany ha comptat amb 70 participants

Des de fa uns quants anys el programa de la Festa Major Petita de Blanes no ha deixat mai de comptar amb un dels ingredients que ha acabat esdevenint molt tradicional, i que es va reinventar per adaptar-lo als temps moderns fa poc temps: la Cursa Córrer el Cós. Se’n van encarregar de fer-ho un dels col·lectius que des que es va posar en marxa es va fitar l’objectiu de mantenir i reviure tradicions: Acció Cultural Es Viver.


Guanyadors i guanyadores de les 4 categories de la Cursa Córrer el Cós
La Cursa Córrer el Cós, que va tenir lloc dissabte passat, situa el seu origen històric entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la costa Brava. Com tota tradició, compta amb tota una litúrgia que s’enceta amb les inscripcions dels participants.


Inscripcions en les dues categories
Hi ha dues categories: per a nens i nenes de 2 a 11 anys, i per a adults de més de 12 anys en endavant. Enguany han participat un total de 70 persones: 52 a la categoria dels infants, i 18 en la d’adults. Mentre encara no es tancaven les inscripcions, els carrers de Blanes van començar a sentir la gatzara dels diferents elements que configuren la cercavila.


Cercavila prèvia a la cursa
La marxa festiva va sortir des del Passeig de Mar, a l’alçada del Monument a Joaquim Ruyra, i va emprendre el mateix recorregut que minuts després havien de fer els corredors. Formaven part de la cercavila el gegant de Blanes, en Gastó, així com diversos gegantons i capgrossos. En la part musical, els acompanyaven els grallers de Blanes i els de Canovelles.

La cercavila l’encapçalava una bandera de Blanes de grans dimensions que va anar onejant un portador. El recorregut que separa el lloc de sortida respecte el d’arribada, a la Plaça dels Dies Feiners, compta amb uns 900 metres de distància, i els corredors i corredores han de tocar la bandera de Blanes a la seva arribada per completar el recorregut.


Categoria Infantil: 2-11 anys
Un cop realitzada la prova, els resultats en les 4 categories van ser els següents: en el grup dels petits la classificació la van encapçalar Marco Polo, de 9 anys, seguit per Roger Alum i Oriol Pons, tots dos de 8 anys. Per la seva banda, les tres nenes més ràpides van ser Clàudia Gil, Marta Macià i Ariadna Martín, totes tres de 10 anys d’edat.


Categoria Adults: més de 12 anys
En adults els tres primers corredors van ser Vicenç Marcó, de 24 anys, Carlos Parra, de 30 anys, i Manel Fernández, de 51 anys. Per la seva banda, les tres primeres classificades van ser Glòria Estany, de 37 anys, Erica Galán, de 13 anys, i Maria Sánchez, de 68 anys.


Foto de grup amb guanyadors i participants
Val a dir que, perquè tant la cercavila com les dues curses es poguessin realitzar amb les màximes garanties de seguretat, es va comptar amb el suport de la Policia Local de Blanes, que va tenir cura de tot el recorregut.Data de realització: 08/22/2016 | Data de la darrera actualització: 08/22/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300