Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop d’un centenar de ciclistes participen en la XLII Cronoescalada al Castell de Sant Joan de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/23/2016 11:59:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Dibuix per cronoescalada ciclistaProp d’un centenar de ciclistes participen en la XLII Cronoescalada al Castell de Sant Joan de Blanes

El guanyador de la prova, que també és Memorial Pascual Horna, va ser Guillem Muñoz amb 13 segons de diferència sobre Ibon Zugasti, que va adjudicar-se la Xallenge de Muntanya

El Passeig de Mar de Blanes va allotjar durant tot el matí del passat diumenge una de les proves ciclistes més veteranes d’arreu de Catalunya. Es tractava de la Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan, que enguany ja ha arribat a la seva 42a edició. La cursa compta amb dues etapes, una en línia i una altra en què els ciclistes disputen una contrarellotge individual.


Els corredors, preparant-se per una de les tres sortides en línia de la
42a Cronoescalada al Castell de Sant Joan
Tots els participants han de recorre els 2,2 km que hi ha des del Passeig de Mar fins al Castell de Sant Joan, un recorregut caracteritzat per les rampes de gran desnivell amb pocs metres. En primer lloc es van fer les sortides en grup en cadascuna de les categories. Així, a la primera van sortir plegats els màster 40-50-60; a la segona els cadets masculí i femení i junior; la tercera va ser per a juniors i fèmines elit; la quarta per a màster 30 i la cinquena per a la categoria reina, els sub 23 i elit.


Una de les sortides de la Cronoescalada en individuals
Fotografia: Quim Llorens
Posteriorment es va disputar la contrarellotge individual. En aquesta segona etapa es va mantenir el gran ritme dels corredors: en la categoria elit i sub 23 es va arribar a fer la pujada al Castell amb poc més de 5 minuts, a una velocitat mitjana de 25 km/h. La participació es va tancar amb el màxim establert permès: prop d’un centenar de ciclistes de totes les categories.


La XLII Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan està organitzada pel Club Ciclista Blandense amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes. També es va comptar amb el suport de la Policia Local de Blanes, que es va encarregar de fer els talls intermitents de trànsit que calien per garantir la seguretat i que perjudiqui el menys possible la circulació des de les 9 del matí fins gairebé les 2 de la tarda.


Des de fa uns anys, la veterana prova ciclista ha passat a anomenar-se també Memorial Pascual Horna, en record de l’enyorat fundador del Club Ciclista Blandense. A banda de la seva incansable dedicació envers l’entitat que va presidir, Pascual Horna també va destacar pel seu treball en la promoció del ciclisme base. L’actual president de l’entitat és el seu fill, José Antonio Horna.

Guillem Muñoz guanyador de la categoria elit

Després que es van haver disputat totes les dues etapes de la prova, va arribar el moment de conèixer els noms dels guanyadors i guanyadores en les diferents categories. Enguany, el campió a la categoria reina va ser Guillem Muñoz, de Tomas Belles, que pujava al graó més alt del podi després que en l'edició de l'any passat acabés en segona posició.


Els dos primers classificats de la general absoluta
El segon classificat en aquesta categoria va ser Ivon Zugasti (Where is the limit Club), que va acabar la prova a 13 segons del primer, i que també ha millorat una posició respecte a la 41a edició disputada al 2015. Per últim, el podi el va tancar en tercera posició Vincent Cabanel (Occitane Cyclism), a 32 segons del líder. Per la seva banda, en la categoria reina femenina, la guanyadora va ser Martina Sans (Aiguafreda Cub Ciclista) amb un temps que va baixar dels 15 minuts, seguida de Sandra Heredero (Cicles Vic) a 20 segons i en tercera posició a 47 segons de la líder va acabar Cristina Bru (BZK Emakumeen Bira).

La Cronoescalada, prova puntuable per al Xallenge de Muntanya

La Cronoescalada al Castell de Sant Joan de Blanes, enguany ha estat una prova puntuable per la Xallenge de Muntanya de la Federació Catalana de Ciclisme. La competició consta de dues proves: la Cronoescalada disputada el passat diumenge a Blanes, i la Pujada a Vallter 2000, prova que s’havia realitzat tot just el dia abans, el dissabte 20 d’agost.


Els guanyadors de la "Xallenge de Muntanya" en les diferents categories
El Mallot groc, el distintiu que s’atorga al millor d'aquestes dues proves, va ser per Ibon Zugasti. La resta de vencedors de la Xallenge de Muntanya, que també van rebre els seus respectius reconeixements amb el mallot groc a Blanes, van ser Edgar Curto i Paula Sellol (júniors), Àlex Martín (cadet), Roger Grau (màster 30), Jordi Ruiz (Màster 40), Francisco Salamero (Màster 50) i Manel Parladé (Màster 60).


D'esquerra a dreta: Miquel Lupiáñez, José Antonio Horna, 3 primers
classificats categoria, i Salvador Tordera
Val a dir que el lliurament de trofeus, així com dels mallots grocs als guanyadors de la Xallenge de Muntanya, la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del president del Club Ciclista Blandense, José Antonio Horna, i del regidor Salvador Tordera, entre d’altres.

Guanyadors per categories :

Elit Masculí: Guillerm Muñoz, Ibon Zugasti, Alejandro Sucias
Elit Femení: Sans Martina, Sandra Heredero, Cristina Bru
Sub 23: Vincent Cabanel, Thomas Cabanel, Ot Doniga
Junior Masculí: Iván Martell, Edgar Curto, Guillem Surinyach
Junior Femení: Berta Orozco, Paula Sellol, Carla Puig
Màster 30: Antonio Olivares, Christian Collados, Jaime Cebrián
Màster 40: Xavi Luceño, Jordi Ruiz, Josep Rams
Màster 50: Francisco Javier Salamero, Josep Bosch, Jordi Sabater
Màster 60: Manel Parlade, Francisco Miguel
Cadets Masculí: Àlex Martín, Gerard Bofill, Pablo Ruíz
Infantils Masculí: David Parrondo, Marc Aladesa, Samuel Calero
Infantils Femení: Nerea Bastida, Judit Pradas

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/23/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300