Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

19 dotacions de cossos d’emergència han intervingut en l’extinció d’un foc en un pis a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/24/2016 10:45:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

19 dotacions de cossos d’emergència han intervingut en l’extinció d’un foc en un pis a Blanes

A causa del foc, que ha tingut lloc la matinada d’avui dimecres, la vivenda on s’ha originat ha quedat greument afectada, s’han desallotjat 11 persones de l’edifici. Cap d’elles ha resultat ferida

Un total de 19 dotacions corresponents a diversos cossos d’emergència, sanitaris i policials, locals i de la Generalitat, han intervingut en les tasques d’extinció d’un incendi que ha tingut lloc la matinada d’avui dimecres a Blanes. Cap persona ha resultat ferida a conseqüència de l’incendi, però s’ha hagut de desallotjar les 11 persones que hi havia en aquell moment a l’interior de l’edifici, que consta d’una planta baixa -on hi ha una oficina- i tres pisos.


Dotacions desplaçades per intervenir en l'emergència
El cos que ha intervingut amb més efectius ha estat el dels Bombers de la Generalitat, amb un total de 9 dotacions. També s’hi han desplaçat el cap de Protecció Civil de Blanes, 3 patrulles i un caporal de la Policia Local de Blanes, 2 patrulles de seguretat ciutadana i un furgó d’ARRO dels Mossos d’Esquadra; i 2 ambulàncies: una de Suport Vital Avançat i una altra de Suport Vital Bàsic.


Interior del pis on ha tingut lloc l'incendi
S’ha tingut notícia dels fets quan faltaven 2 minuts per ¾ d’1 de la matinada. A les 00’43 h, al Servei d’Emergències 112 ha rebut una trucada alertant que hi havia un incendi en un edifici del Carrer Vilar, al centre de Blanes. Immediatament, s’ha engegat el protocol d’emergències i s’ha activat als diferents grups d’intervenció que s’han adreçat a l’indret indicat.


L’incendi ha afectat greument la vivenda on s’ha originat, el 2on 2a on, en el moment d’iniciar-se el foc, no hi havia cap persona. Pel que fa a la resta d’habitatges –hi ha sis pisos, 2 per planta-, la porta de l’altra vivenda que hi ha en el segon pis –el 2on 1a- també ha quedat afectada per les flames, mentre que a la resta de plantes inicialment no s’han observat desperfectes estructurals.


Porta d'accés a la vivenda, escala de veïns
Amb tot, després que avui al matí s’ha fet una inspecció amb tècnics de l’Ajuntament de Blanes acompanyats d’agents de la Policia Local, s’està a l’espera d’una consulta amb els Bombers perquè autoritzin a què les persones que es van haver de desallotjar puguin tornar a casa seva. Ho podran fer totes llevat de la única inquilina de la vivenda afectada. Això és perquè casa seva, on viu de lloguer, ha quedat inhabitable.

Treball d’extinció més laboriós de l’habitual

La principal dificultat amb què s’han trobat els cossos d’emergència en aquesta intervenció ha estat que en el pis sinistrat s’hi amuntegava una gran quantitat de roba, mobles i altre tipus d’andròmines i deixalles. El principal perill consistia en què tot això podia actuar com a combustible per a les flames, per això calia actuar amb celeritat.


Donat que ha calgut llençar tot el material parcial o totalment cremat al carrer, s’ha hagut de demanar a l’empresa que fa el servei de neteja i d’escombraries municipal, Nora, que s’acostés per poder recollir-ho tot. Aquest darrer servei no s’ha pogut efectuar fins a les cinc de la matinada. Després, s’ha donat l’emergència per conclosa, a l’espera que avui al matí tingués lloc la inspecció de l’edifici sinistrat. Perquè es pogués treballar amb major seguretat, s’han tancat els serveis de llum i gas, que no es restabliran fins que els tècnics determinin aquest extrem.


La major part dels inquilins que han hagut de ser desallotjats han passat la nit a casa de familiars o amics, i una família ha tornat de matinada a Barcelona, ja que el pis de Blanes és de segona residència. Pel que fa a la lloguetera del pis sinistrat, ha dormit en un hotel que hi ha molt a prop del seu domicili.

Data de realització: 08/24/2016 | Data de la darrera actualització: 08/24/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300