Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un documental del director blanenc Jaume Pujadas, seleccionat al Festival de Sitges 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/26/2016 01:34:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLUn documental del director blanenc Jaume Pujadas, seleccionat al Festival de Sitges 2016

El film, “El Cor del Pi Negre”, explica la història del cineasta sabadellenc Llorenç Llobet-Gràcia, i participarà en la secció oficial de “Noves Visions

El documental El Cor del Pi Negre, del director blanenc Jaume Pujadas, participarà enguany en el Festival Internacional de Cinema de Sitges que tindrà lloc el proper mes d’octubre. Així serà després d'haver estat seleccionat pel jurat del prestigiós certamen. El festival, que enguany se celebrarà del 7 al 16 d'octubre, compta amb diverses categories, i El Cor del Pi Negre, competirà en la Secció Oficial de Noves Visions.


Fotograma d'"El Cor del Pi Negre", de Jaume Pujadas
El film El Cor del Pi Negre vol retre homenatge a la figura del cineasta sabadellenc Llorenç Llobet-Gràcia (1911-1973). Tot i que només va dirigir un film de manera professional -Vida en Sombras (1948)-, Llorenç Llobet-Gràcia té una abundant i reconeguda obra com a cineasta amateur. Tal i com es mostra al documental, la tasca de Llobet exemplaritza tota una vida pensada exclusivament pel cinema, entès com una passió.

El director d'aquest documental però, no només vol comentar o resseguir l'obra de Llobet, sinó que busca reprende'n l'esperit: l'amor pel cinema, l'obsessió com a motor vital i les conseqüències que se'n deriven. El Cor del Pi Negre es planteja com una recerca, com el deambular d'un personatge que, empès per les imatges de les pel·lícules del cineasta, anirà descobrint el paisatge fílmic i personal de Llobet. Aquest serà el trampolí per acabar configurant un univers propi: amb els seus espais i personatges.

Un documental independent

El documental ha estat produit de manera independent, i l’ha dirigit el director i periodista blanenc Jaume Pujadas. Aquesta però, no és la primera obra del cineasta. Des del 2003, quan va estrenar-se amb Roberto Belano, patinant per la pista de gel, ha dirigit diversos films: Davant del mar (2010), Patetik Films. Una adolescència en Hi-8 (2007), L’altre Jaume (2006) i L’últim heroi (2005).


Jaume Pujadas, director d'"El Cor del Pi Negre"
A més a més, professionalment, ha dut a terme tasques de producció a Mallerich Films treballant amb directors com Isaki Lacuesta o Edgard Cozarinsky. Actualment, combina la feina periodística en un mitjà digital amb els seus projectes cinematogràfics

El Festival de Sitges, un aparador mundial

Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és el primer certamen de cinema fantàstic del món, Aixa com la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria, el Festival de Sitges ofereix al cinema fantàstic d’arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció.

Nascut el 1968 com a 1a Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el Festival s’ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències i les noves tecnologies aplicades al cinema i a la producció audiovisual.


Data de realització: 08/26/2016 | Data de la darrera actualització: 08/26/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300