Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comiat als nens i nenes sahrauís que han fet les Vacances en Pau a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/26/2016 04:03:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comiat als nens i nenes sahrauís que han fet les Vacances en Pau a Blanes

Avui a primera hora de la tarda han emprès el viatge en direcció als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) els dos nens que han estat durant l’estiu amb famílies acollidores

Aquest divendres els nens sahrauís que han passat l’estiu amb famílies d’acollida a Blanes han emprès el viatge de tornada en direcció als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria). D’aquesta manera, acaba una nova edició de les Vacances en Pau que cada any organitza l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes i l’Ajuntament de Blanes.


Fotografia de grup abans de marxar
Per dur els dos menuts fins a l’aeroport de Barcelona, les dues famílies s’han citat al millor indret possible: la Plaça del Poble Sahrauís que hi ha al barri d’Els Pavos. El comiat també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la presidenta de l’Associació de Famílies Acollidores, Fina Martínez, així com d’altres membres de l’entitat. Com a darrer record de la seva estada a Blanes, l’alcalde els ha regalat als dos nois sengles pilotes de futbol.En Hamza i en Bachir, els dos protagonistes d’aquest 2016

Enguany han passat les Vacances en Pau a Blanes en Hamza i en Bachir, de 12 i 11 anys respectivament. En tots dos casos, ha estat de la primera vegada que han viatjat a l’estat espanyol, en una experiència que han aprofitat per fer una gran quantitat d’activitats. Entre l’enyorança de la seva família i ganes de tornar a veure’ls, i la recança de deixar aquí la seva altra família, els dos nens han explicat que una de les coses que els ha agradat més és poder banyar-se al mar.


Van arribar a principis de juliol, i aquesta vegada tan sols s’ha pogut arranjar la vinguda a Blanes de dos infants, amb l’esperança que de cara al 2017 pugui tornar a reprendre’s la tradició que siguin molts més els qui facin l’estada en aquest municipi de la Costa Brava.

Campanya per promoure que hi hagi més famílies acollidores

Aquest 2016 ja ha fet 18 anys que l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i l’Ajuntament organitzen les Vacances en Pau. El consistori finança els costos del trasllat dels nois i noies que han de viatjar fins al municipi gironí des dels camps de refugiats.


Durant la seva estada, en Bachir i en Hamza han passat una revisió mèdica, tal com s’ha vingut fen amb les anteriors edicions. Això és possible perquè disposen d’una tarja sanitària individual que garanteix la seva assistència arreu de l’estat espanyol mentre estan aquí. L’atenció mèdica es coordina a través de la delegació del Front Polisari, així com de l’Oficina de Cooperació Internacional del Departaments de Sanitat de la Generalitat.


Després que en l’edició d’aquest 2016 hi ha hagut aquest descens en el nombre de famílies que s’han ofert per acollir infants, la intenció dels organitzadors –Associació de Famílies Acollidores i Ajuntament- és impulsar una campanya i organitzar activitats per incentivar-ho. Aquesta mateixa tarda de divendres, aprofitant la trobada pel comiat, ja hi ha hagut una primera trobada de contacte amb l’associació blanenca que s’ha ofert a ajudar-los en l’organització d’aquesta campanya, comptant amb el suport d’altres entitats: La Focal.
Data de realització: 08/26/2016 | Data de la darrera actualització: 08/26/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300