Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’ANC de Blanes escalfa motors per la Diada amb un acte sobre la crisi dels refugiats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2016 11:56:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’ANC de Blanes escalfa motors per la Diada amb un acte sobre la crisi dels refugiats

Es va fer un acte simbòlic amb sabates que sortien del mar a la Platja de Sa Palomera i es va comptar amb els testimonis de 4 joves que han estat a un camp de refugiats de Grècia

L’ANC de Blanes va organitzar el vespre d’aquest passat divendres un acte reivindicatiu i de denúncia per la manca de solidaritat de l’estat espanyol davant la crisi dels refugiats. Per expressar-ho, es va fer una representació carregada de simbolisme, que va cridar l’atenció a més d’un turista que s’aplegava a aquella hora al voltant de la Platja de Sant Andreu de Sa Palomera.


Així, els voluntaris de l’Assemblea Nacional Catalana van col·locar un bon munt de sabates pintades de groc –el color que identifica l’ANC-, que sortien de la mar i pujaven per la platja riba a munt, simbolitzant així el gran nombre de refugiats que es juguen la vida al mar, fugint de la violència i la misèria. Entre les sabates també s’amuntegaven maletes, armilles i salva-vides.


Perquè tot plegat fos encara més evident, es va plantar un cartell a tocar del mar on es podia llegir Aturem els morts al Mediterrani. Per emmarcar l’escenari, es va estendre una estelada al costat de la performance, i se’n va penjar una altra de grans dimensions a la falda sud de la Roca de Sa Palomera. Abans que comencés tot plegat, durant la tarda es va instal·lar una parada informativa al Passeig de Mar, amb una sèrie de petjades grogues que conduïen fins la platja de Sa Palomera, indicant quin era el camí.


Torns de parlaments amb el suport d’altres entitats

Un cop muntada tota l’escena, la representació es va completar amb un extens torn de diversos parlaments. En primer lloc la coordinadora de l’ANC Blanes per la Independència, Mireia Maeso, va explicar el sentit que té aquest acte que s’està reproduint durant aquests dies anàlogament a d’altres poblacions catalanes. Presentat genèricament amb el lema A punt per respectar les persones, el què es reclama és un estat propi per tenir veu a Europa i al món i defensar el respecte als drets humans.


Santiago Gorga, Pepa Sánchez i Mireia Maeso
Mireia Maeso també va agrair el suport de dues altres entitats blanenques sensibles a la temàtica que es van afegir ahir al vespre a l’acte de l’ANC: Blanes Solidari i Stop Mare Mortum. En representació de totes dues, Pepa Sánchez i Santiago Gorga es van encarregar d’adreçar-se a la cada vegada més nombrosa concurrència que es va aplegar al voltant de la Platja de Sa Palomera per assabentar-se de què anava l’acte.Experiència de quatre joves voluntaris al camp de refugiats de Skaramagas

Les intervencions es van tancar amb les valuoses aportacions en primera persona que van fer quatre joves de Blanes que han estat treballant de voluntaris fins fa pocs dies al camp de refugiats de Skaramagas, a Grècia. Cristina Bitloch, les germanes Ona i Alba Lupiáñez i Carles Pascual, van parlar de la seva experiència, desenvolupada dins el projecte Lleure cap a Grècia, que parteix d’un grup de caps de diferents agrupaments escoltes i esplais d’arreu de comarques gironines per ajudar i millorar en la mesura del possible la situació de les persones que viuen atrapades en camps de refugiats.


D'esquerra a dreta: Carles Pascual, Alba Lupiáñez, Cristina Bitlloch i Ona Lupiáñez
Durant una vintena de dies, han estat jugant, interactuant i educant en el lleure amb la canalla que s’està al camp de refugiats de Skaramagas, seguint una de les principals filosofies del moviment escolta. Per completar la seva tasca, han ajudat igualment en la feina de classificar el material solidari d’ajut que s’amuntega en un estadi que fa pocs anys va allotjar les glòries olímpiques dels Jocs disputats amb seu a Atenes.


Una de les aportacions que van fer els quatre joves blanencs va ser que al camp de refugiats no tan sols hi ha persones arribades des de Síria: n’hi ha de set països diferents. Les persones refugiades expliquen els seus somnis de poder trobar un futur a Suècia o Alemanya, mentre que ben pocs i comptats parlen d’anar a l’estat espanyol. Un fet que els va desencoratjar especialment va ser comprovar que l’estructura del camp indica que la seva existència no serà circumstancial, sinó que tot sembla evidenciar que la intenció de les autoritats és que perduri força temps.

Nou acte de l’ANC per una sanitat pública i de qualitat

L’ANC Blanes ha organitzat pel proper divendres 2 de setembre un nou acte que s’inscriu també dins aquest període per escalfar motors de cara a la Diada de l’11 de Setembre. L’activitat començarà a les 7 de la tarda, al Passeig de Mar, i en aquesta ocasió el leitmotiv és reivindicar una sanitat pública i de qualitat.


Data de realització: 08/27/2016 | Data de la darrera actualització: 08/27/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300