Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap de setmana de Jazz a Blanes amb una Trobada de Big Bands i el Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/31/2016 12:10:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXCap de setmana de Jazz a Blanes amb una Trobada de Big Bands i el Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez

Dissabte a 2/4 de 7 de la tarda actuarà el quartet de músics internacionals al Monument a J.Ruyra del Passeig de Mar, i diumenge ho faran les Big Bands al Teatre, a les 6 de la tarda

Si alguna cosa té Blanes musicalment parlant són bons intèrprets i compositors que van iniciar la seva carrera i van oferir les seves primeres actuacions en aquesta població de la Costa Brava. Qui en vulgui tenir una bona mostra, te l’oportunitat de fer-ho d’aquí a pocs dies, a través de la proposta que ha elaborat el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes.

Es tracta d’un Cap de Setmana de Jazz, que s’emplaça pels dies 3 i 4 de setembre, amb sengles concerts de tarda-vespre que representen també dues propostes diferents dins aquest estil. D’una banda, dissabte a 2/4 de 7 de la tarda actuarà el Joe Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez al Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de Mar; i de l’altra una Trobada de Big Bands que es farà diumenge a les 6 de la tarda al Teatre, amb entrada gratuïta.

Joe Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez

El grup està format per intèrprets de diferents nacionalitats: Joe Clemente –que dóna nom al quartet- és d’Itàlia i toca la guitarra; el contrabaixista Roban Krizic és de Croàcia; el brasiler Matheus Jardim és el bateria; i finalment Lucas Martínez toca el saxo i és de Blanes. Val a dir que Lucas Martínez alterna la seva vinculació amb aquesta formació amb d’altres grups de jazz, i tot just el passat 25 de juny ja va actuar al Santuari del Vilar en el format de l’Alba Careta & Lucas Martínez Quintet.


Joe Clemente Quartet Feat Lucas Martínez
Els components del Joe Clemente Quartet es van conèixer a l’Escola de Graz (Kuns Universitat Graz) d’Àustria, i alí mateix van començar a tocar junts. El passat mes de maig van fer una gira pel nord d’Itàlia, i properament volen gravar un disc per poder-lo presentar de cara a l’any vinent. Aquests primers dies de setembre tenen tres bolos: el dia 2 al Robadors Jazz Club de Barcelona, dissabte a la tarda a Blanes i el mateix dia a la nit al Bahari Club de Calella.


Concert Alba Careta & Lucas Martínez Quintet al Santuari del Vilar
Fotografia: Aitor Roger
A partir de dilluns vinent marxaran cap a Itàlia, on tenen contractades tres actuacions més: dues a Venècia i una a Vicenza. En el concert que oferiran dissabte vinent, el quartet de músics té previst oferir un repertori de peces de jazz modern, donant un especial protagonisme a la guitarra i el saxo, així com estàndards que entren dins la sonoritat dels temes propis que interpretaran.

Trobada de Big Bands al Teatre

L’altra proposta per aquest mateix cap de setmana és la que s’allotjarà diumenge a partir de les sis de la tarda al Teatre de Blanes: una Trobada de Big Bands amb entrada gratuïta. En aquest cas, es tracta de tres formacions que compartiran diferents estils de jazz, en un concert que sense cap mena de dubte satisfarà els amants d’aquesta música en gran format.


Trobada de Bandes Col·legi Santa Maria
Els primers en trencar el gel seran els membres del grup més jove, perquè fa poc temps que s’ha creat: la Jazzband Manyanet Les Corts, de Barcelona, que oferirà un parell de peces al no poder comptar encara amb un repertori massa extens. Rere d’ells actuarà l’Orquestra Fusió de Sant Cugat, que ho fa amb dues formacions: com a Big Band simfònica i com a Big Band estàndard.

Finalment, tancaran la trobada els membres de la Big Band de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. La formació blanenca, que ja comença a tenir una nodrida i exitosa trajectòria, interpretarà coneguts temes de jazz i swing, amanits amb peces de Latin-Jazz, Blues, Funky, etc.Data de realització: 08/31/2016 | Data de la darrera actualització: 08/31/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300