Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes recull prop de 700 propostes dels veïns per elaborar els Pressupostos Participatius


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/01/2016 12:35:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes recull prop de 700 propostes dels veïns per elaborar els Pressupostos Participatius

Aquesta setmana ha finalitzat el procés de recollida i preselecció de propostes amb la darrera de les reunions que s’han estat fent durant tot l’agost amb els veïns d’arreu del municipi

El vespre d’aquest passat dimecres es va celebrar la darrera de les reunions que s’han estat fent al llarg de tot el mes d’agost arreu del municipi, formant part del procés d’elaboració dels Pressupostos Participatius 2016. Durant aquestes trobades s’han obert les urnes i s’ha fet la recollida de les butlletes amb propostes que els ciutadans de la vila van estar dipositant durant el juliol.


Reunió Zona 3: Valldolig, Residencial Blanes Vistamar, Mas Borinot, Sant Francesc
i Santa Cristina
Els suggeriments també han arribat via correu electrònic, o fins i tot algun WhatsApp. En aquests darrers casos, així com els que s’havien lliurat fora del termini establert, s’han inclòs en els llistats per a la selecció sempre i quan els representants veïnals així hi accedien, ja que en la reunió d’alguna zona els que no van entrar dins de la data prevista es van rebutjar.

Es tractava d’aplegar les propostes i fer una primera selecció amb els veïns de cadascuna de les sis zones en què s’ha estructurat Blanes per poder elaborar una logística eficaç que englobés tot el municipi. Sumant totes les paperetes omplertes pels veïns i missatges arribats per d’altres mecanismes, hi ha hagut gairebé 700 propostes en què invertir la partida assignada per a cada zona, amb quantitats que van des dels 51.250 € fins els 54.250 €.


Reunió Zona 1: Racó d'en Portas, La Plantera i Els Pins
Un cop llegides totes les propostes, aplegades sota un mateix concepte les que demanaven el mateix per a un determinat barri o zona, es van descartar les que a priori, donada la seva envergadura, no podien adaptar-se al pressupost designat, o bé no eren de competència municipal. Finalment, han quedat seleccionades entre 3 i 4 propostes en cada zona. Aquest procés de selecció, que tot just va finalitzar ahir dimecres, l’han encapçalat els membres de les diferents entitats veïnals, veïns i veïnes dels barris i el Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament.

La zona de Mas Enlaire i La Pedrera-Carretera de Lloret, la més activa

Del total dels sis districtes en què s’ha estructurat la delimitació geogràfica de Blanes, la més activa ha estat la zona 6, que engloba els barris de La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Enlaire i Mont Ferrant. Aquí n’hi ha hagut 250, i ha estat on destriar una de les propostes finalistes va ser més fàcil, ja que hi havia un total de 81 butlletes que demanaven el mateix concepte.


Reunió Zona 6: Mas Enlaire, La Pedrera-Carretera de Lloret i Mont Ferrant
També han estat especialment actius els veïns i veïnes de la zona 2, que comprèn S’Auguer, Sa Massaneda, Dintre Vila, Raval, Sa Carbonera i El Port, on van haver 169 propostes. Per la seva banda, a la zona 4 en van haver 76; a les zones 1 i 3 el mateix nombre: 70; i finalment a la zona 5 se’n van formular 57. A banda dels missatges arribats a través de mecanismes electrònics, les paperetes es van dipositar en urnes i caixes instal·lades en locals socials veïnals o comerços molt concorreguts en una determinada zona, suggerit per les associacions de veïns.


Reunió Zona 2: S'Auguer, Sa Massaneda, Dintre Vila, Raval,
Sa Carbonera i El Port
La majoria de propostes que s’han seleccionat tenen a veure amb millores relacionades amb espais públics, com ara parcs infantils i zones verdes. També n’hi ha que demanen la instal·lació d’elements de mobiliari i esbarjo urbà, o bé reforçar la seguretat quant a circulació. La proposta estrella que ha aparegut a gairebé totes les zones ha estat la instal·lació d’un Pipi-Can o un Parc per a Gossos, si bé sovint no era una de les que comptés amb un recolzament massiu.

Valoracions dels Tècnics i Reunió Valorativa

Ara, el següent pas que hi haurà en el seguiment del procés dels pressupostos participatius serà lliurar als tècnics de l’Ajuntament de Blanes totes les propostes seleccionades de comú acord amb les associacions de veïns. Es tracta que els professionals de les diferents àrees de govern on pertoquen –urbanisme, mobilitat, seguretat, salut pública, etc- valorin si aquestes propostes d’inversions són viables econòmica i tècnicament en relació a les quantitats assignades en cada zona.


Reunió Zona 5: Control-Horta de la Perla, Quatre Vents,
Can Borell i Mas Moixa
Un cop s’hagi fet aquesta comprovació, caldrà fer una reunió valorativa amb les associacions de veïns i els representants dels grups polítics municipals per acordar com es farà el nou pas a seguir. Serà quan arribarà un dels moments més decisius, quan se sotmetrà a la votació de tota la ciutadania les propostes d’arreu del municipi, i es triaran definitivament les que es faran a cadascuna de les sis zones.


Reunió Zona 4: Ca la Guidó, Mas Florit, Mas Cremat i Puig de la Dona
Tots els blanencs i blanenques hauran de marcar les propostes que volen que es facin, tant les del seu barri com les de les altres zones de Blanes. Aquest procés de votacions en principi s’havia plantejat que es duria a terme a finals del mes d’octubre, tot i que encara s’ha d’acabar de concretar. També caldrà estipular el sistema que s’utilitza per poder fer aquestes votacions.

ZonaBarris
Total €
Propostes
1Racó d’en Portas, La Plantera i Els Pins
54.250 €
70
2S’Auguer, Sa Massaneda, Dintre Vila, Raval, Sa Carbonera i El Port
51.250 €
169
3Valldolig, Residencial Blanes Vistamar, Mas Borinot, Sant Francesc
i Santa Cristina
52.000 €
70
4Ca la Guidó, Mas Florit, Mas Cremat i Puig de la Dona
52.000 €
76
5Control-La Perla, Quatre Vents, Can Borell i Mas Moixa
53.500 €
57
6Mas Enlaire, La Pedrera i Mont Ferrant
52.000 €
250
Total
315.000 €
692
Data de realització: 09/01/2016 | Data de la darrera actualització: 09/01/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300