Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’ANC de Blanes segueix escalfant motors per la Diada amb un acte sobre els retards en els trens de rodalies


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/05/2016 10:08:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo ANC BlanesL’ANC de Blanes segueix escalfant motors per la Diada amb un acte sobre els retards en els trens de rodalies

Inicialment s’havia de fer per reivindicar una millor Sanitat, motiu pel qual el partit PODEM va muntar una taula informativa prop de l’acte de l’ANC a Blanes

L’ANC de Blanes va organitzar el vespre d’aquest passat divendres un acte reivindicatiu per denunciar que les prioritats en infraestructures de tots els governs de l’estat espanyol envers Catalunya han estat insuficients. La campanya s’identifica amb uns despertadors de color groc que signifiquen els continuats retards que pateixen els ciutadanes i ciutadanes dia rere dia quan s’han de desplaçar a la feina utilitzant els trens de rodalies.


Passeig de Mar, divendres 2 de setembre
Per això, durant l’acte -que va tenir lloc al Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya-, els voluntaris de l’ANC de Blanes van instal·lar desenes de despertadors, a l’hora que muntaven una parada informativa per donar a conèixer el contingut de la campanya. En aquest sentit, s’explica que actualment l’estat espanyol és el segon país del món després de la Xina amb més quilòmetres de via de trens d’alta velocitat, però en canvi és amplament demostrable que la xarxa de Rodalies de Catalunya és la menys puntual, i la que acumula més problemes arreu del territori.

Acte ANC Campanya Un estat que ens menysprea
PODEM expressa el seu posicionament en el tema de la Sanitat

Inicialment, l’acte de l’ANC s’havia anunciat que serviria per reivindicar una millor Sanitat, una campanya que en aquest cas s’identifica amb desenes de creus grogues per simbolitzar les persones que han mort durant aquests darrers anys per un mal servei públic. Justament per aquest motiu, el partit PODEM havia anunciat que també seria a Blanes per donar a conèixer el seu posicionament sobre aquesta mateixa qüestió.


Finalment, l’ANC va canviar el contingut de l’acte reivindicatiu, explicant que era per motius logístics, al no poder disposar del principal material de campanya. Malgrat el canvi de tema, diversos membres de PODEM de Blanes, Lloret, Malgrat, Pineda i Calella van muntar igualment una taula informativa prop del lloc on s’estava duent a terme l’acció, i van distribuir un document informatiu sobre la Campanya de Sanitat de l’ANC encapçalat pel títol Mitja Veritat és una Mentida.


Parada Informativa PODEM
En el full informatiu expliquen que, si bé coincideixen amb l’Assemblea Nacional Catalana en què el PP ha aplicat unes polítiques nefastes en matèria de sanitat, per contra consideren que l’entitat independentista enganya la ciutadania i no explica tota la veritat. Per fer encara més explícit aquest seu posicionament, també va participar en l’acte el diputat de CSQEP, Albano Dante, periodista vinculat a Blanes durant molts anys, i conegut sobretot per haver denunciat la corrupció a la sanitat catalana a través de la seva publicació Café amb Llet.


Speach Albano Dante, diputat CSQEP, acompanyat
del regidor de Lloret d'ELLSSP, Paulino Garcia
ANC i PODEM van donar a conèixer els respectius punts de vista sobre la campanya pels dèficits en les infraestructures i en la xarxa de rodalies sense cap mena de problemes, i en un clima distès. Després que van haver expressat els respectius punts de vista, a quarts de 9 de la nit, es van donar per acabats els respectius actes i es van desmuntar les taules informatives i cadascú va aprofitar per fer les oportunes fotografies de record de rigor.

Marxa de Torxes a Blanes el dissabte 10 de setembre

Durant aquests propers dies, l’ANC de Blanes continuarà preparant-se pels actes de la Diada del proper diumenge, amb parades on hi ha informació respecte la celebració de l’11 de setembre d’enguany. La mobilització d’aquest 2016 consisteix en grans marxes cap a Salt, Barcelona, Tarragona, Lleida i Berga. Cada comarca està assignada a una de les cinc ciutadans i hi haurà un total de 44 trams a omplir. En les parades informatives també hi ha material de la campanya, amb el lema A Punt, que inclou una samarreta amb un punt groc i amb una R de república.


D’altra banda, l’ANC de Blanes, conjuntament amb Acció Cultural Es Viver i comptant amb el suport d’altres entitats del municipi, també organitza una nova edició de la tradicional Marxa de Torxes que tindrà lloc el dissabte 10 de setembre, amb paradetes que s’instal·laran davant l’Ajuntament a partir de les 7 de la tarda i altres activitats. A les 11 de la nit començarà l’acte, que inclourà la lectura d’un manifest, una ofrena floral davant el Monument a Lluís Companys, i la Hissada de l’Estelada dalt Sa Palomera, entre d’altres.





Data de realització: 09/05/2016 | Data de la darrera actualització: 09/08/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300