Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 5.300 alumnes començaran el curs escolar a Blanes la setmana vinent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/08/2016 10:56:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 5.300 alumnes començaran el curs escolar a Blanes la setmana vinent

Un dels centres de primària, l’Escola Quatre Vents, podrà gaudir en aquest nou curs 2016-2017 d’unes esperades millores valorades en 100.000 euros

De cara al nou curs escolar 2016-2017 que començarà la setmana vinent Blanes comptarà amb més de 5.300 alumnes que assistiran als diferents centres públics i concertats d’arreu del municipi. La major part d’ells ho faran en educació infantil i primària, amb 3.554 nois i noies matriculats en alguna de les escoles i col·legis. D’altra banda, un total de 1.808 alumnes s’han matriculat en educació secundària a través dels tres instituts públics i en els dos col·legis concertats.


Inici Curs Escolar 2015-2016, setembre 2015
Pel que fa als estudis que s’impartiran, en el proper curs escolar hi haurà quatre novetats. Totes quatre es refereixen a l’Institut Serrallarga. Així, en el Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM), Gestió Administrativa també es podrà fer en horari de tarda, a banda de la franja del matí. En CFGM també hi haurà com a novetat el segon curs d’Activitats Comercials en la família de Comerç.

Per la seva banda, en el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), es farà per primera vegada el tercer curs de Màrqueting, Publicitat i Hoteleria, Turisme Guia, Informació i Assistència Turístiques. Per últim, en la família d’Electricitat-Electrònica del Cicle Formatiu de Grau Superior, els Sistemes Automatitzats es faran en dual, és a dir; que en algunes assignatures la formació es farà en empreses.

Diverses millores a l’Escola Quatre Vents

En relació a l’anterior curs escolar, si parlem d’infraestructures la principal novetat són les obres de millora que s’estan acabant de fer a l’Escola Quatre Vents, i que es preveuen tenir enllestides abans de Nadal. Es tracta de la construcció d’un edifici annex on s’hi ubicarà un ascensor, així com l’ampliació dels serveis adaptats.


Obres a l'Escola Quatre Vents
Els treballs han comptat amb un pressupost de licitació de 120.081’10 euros, han anat a càrrec de la Generalitat de Catalunya, i van començar a mitjans del passat mes de juliol. Després de la licitació efectuada, l’empresa que va obtenir la major puntuació va presentar una oferta per un import total de 96.665’28 euros.

L’estructura que s’està acabant de construir va adossada a la paret lateral dreta del pati central de l’escola. Per aquest motiu, s’ha tancat tota la zona perquè la canalla no hi accedeixi, i així es pot seguir treballant amb seguretat. Això farà que es pugui reprendre l’activitat escolar a ple rendiment, sense que representi cap complicació pel normal funcionament del centre educatiu, ja que hi ha d’altres patis a l’aire lliure que es poden utilitzar com alternativa.


Es tracta d’un projecte que no presenta cap mena de complicació, ja que consisteix en la construcció d’una edificació annexa amb un calaix central on s’hi ubicarà l’ascensor. A través de l’elevador es connectarà la planta baixa amb el primer pis, a banda de l’ampliació dels serveis adaptats d’aquests dos nivells que també s’ha d’enllestir.

Unes millores demanades per la comunitat educativa de Blanes

Fa dos anys, l’Ajuntament de Blanes va fer arribar als Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona una petició de millora molt específica relacionada amb l’Escola Quatre Vents. Es demanava poder dotar el centre escolar amb un ascensor que comuniqués la planta baixa amb el primer pis, així com ampliar el servei de lavabo adaptat.
La raó per aquesta demanda era donar una millor atenció a un dels alumnes d’aquest centre escolar amb dificultats de mobilitat. El novembre de l’any 2014, en la reunió de la Taula Mixta d’Ensenyament de l’Ajuntament de Blanes –on, entre d’altres, hi participen tant l’alcalde de Blanes com el regidor d’Ensenyament, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament i l’inspector d’Ensenyament de la zona-, ja es va expressar aquesta petició.


L’any següent, a la Taula Mixta d’Ensenyament la Generalitat ja va informar que estava previst destinar uns 85.000 euros per efectuar les obres de millora. Inicialment, la partida només preveia fer l’estructura i l’ampliació dels lavabos adaptats, deixant-ho tot llest i a punt perquè, amb posterioritat, s’efectués la instal·lació de l’ascensor. Finalment, al haver ampliat la partida pressupostària, les obres que es faran aquest estiu compliran el 100% de la demanda.

L’origen de l’Escola Quatre Vents es remunta a fa més de 30 anys, a conseqüència que els dos únics centres escolars públics que hi havia llavors a Blanes –el Joaquim Ruyra i el Napoleó Soliva- estaven molt massificats, així com perquè hi havia molts nens i nenes del barri que estaven escolaritzats en aquestes dos centres. Després que inicialment van estar allotjats en diversos locals, el curs 1985-1986 es va inaugurar l’edifici que actualment la continua allotjant.
Data de realització: 09/08/2016 | Data de la darrera actualització: 09/09/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300