Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 140.000 espectadors al Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret els primers tres anys


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/13/2016 10:48:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreCBS_2Més de 140.000 espectadors al Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret els primers tres anys

Isaac Ulam, Carme Elias, Brams, Gabino Diego, David Guapo, Jordi Díaz, Martí Peraferrer i The Gospel Viu Choir són alguns dels protagonistes destacats de la nova programació que tanca el darrer trimestre del 2016, amb entrades ja a la venda

Ara fa tot just tres anys, el projecte del Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret es va posar en marxa per aprofitar sinèrgies, sumar esforços i aplegar les programacions dels teatres de les dues viles veïnes. Han estat tres anys amb una àmplia i intensa oferta escènica de gran qualitat, on tots els públics han pogut gaudir d’espectacles al seu gust.

El Teatre de la Costa Brava Sud va significar endegar d’un concepte pioner arreu de Catalunya: oferir una sola programació les ofertes de dues sales. Durant aquests primers tres anys de vida, el balanç que en fan els dos ajuntaments és més que positiu. Reconeguts intèrprets de totes les disciplines artístiques, juntament amb la programació que ofereixen les entitats locals, han contribuït a poder comptar amb uns continguts atractius, a mida per a tothom.


Cua de públic esperant a entrar al Teatre de la Costa Brava Sud
Sumant el nombre de públic que hi ha hagut durant aquests tres primers anys de vida en les dues sales, la xifra és prou afalagadora, amb més de 140.000 espectadors: 65.241 a la sala de Blanes i 75.256 a la de Lloret. L’èxit de la fórmula doncs, esperona a seguir treballant en aquesta línia, a l’hora que es planteja fer balanç d’aquesta primera etapa de singladura.

A partir d’aquesta setmana es posaran a la venda les entrades de la nova programació, la que tancarà el darrer trimestre del 2016. Sumant els dos municipis, el Teatre de la Costa Brava Sud de Lloret i Blanes, s’han programat 55 espectacles a partir de l’1 d’octubre i fins al 7 gener del 2017.

Nou concepte per al cartell de la Nova Programació del Teatre

A l’hora d’escollir el cartell que havia d’encapçalar la nova programació del Teatre de la Costa Brava Sud, els ajuntaments de Blanes i Lloret van proposar-se fer tot un tomb i van endegar un Concurs d’Idees. Després de rebre set propostes, la que finalment ha estat escollida l’ha dissenyat Roser Hugas, que presenta una il·lustració certament molt allunyada de la iconografia que havia imperat fins ara.


Portada Nova Programació - Disseny: Roser Hugas
Es tracta d’un collage, el primer amb el teló obert i el segon tancat, que van en la portada i contraportada de la programació, respectivament. S’hi veuen diversos elements identificatius relacionats amb l’art escènic: teló, binocles, un nas vermell i –sobretot- els edificis dels dos teatres de Lloret i Blanes. Amb tots aquests elements, l’artista ha construït una cara que forma una imatge un punt surrealista i sorprenent.

Isaac Ulam, David Guapo, Brams i l’espectacle Chefs al Teatre de Blanes

La programació professional aixecarà teló al Teatre de Blanes amb una proposta excepcional. El polifacètic artista blanenc Isaac Ulam oferirà el dissabte 1 d’octubre el mateix espectacle que va oferir el passat mes juny a la Sala Apolo de Barcelona, acompanyat del Cor de Cambra Sota Palau, per presentar el misteri i la màgia que envolta el seu darrer treball discogràfic: Ratpenat.


Monòleg de David Guapo, el 20 de Novembre al Teatre de Blanes
Les dues següents cites són sengles propostes teatrals: el dissabte 8 d’octubre Mariona Ponsatí, Toni Escribano i Marcel Tomàs donen vida a La Banda del Teflón, una delirant comèdia especialment recomanada per a amants de l’humor intel·ligent. Per la seva banda –si se’ns permet la llicència- el divendres 21 d’octubre arriba una altra comèdia en la línia dels exitosos programes que acaparen les cadenes televisives: Chefs, que protagonitzen César Maroto, Carlos Jano, Rubén Hernández i Susana Cortés dirigits per David Ottone i Fidel Fernández.

Els dos darrers espectacles professionals al Teatre de Blanes s’escriuen amb nom propi. El dissabte 5 de novembre el carismàtic grup català Brams, acompanyat de la Banda del Col·legi Santa Maria, presenta Aquesta remor que se sent. En la primera part el grup versionarà cançons seves en format acústic, i en la segona els acompanyarà la banda blanenca per executar algunes de les seves cançons més emblemàtiques: L’últim tirabol, La plaça, Sóc d’un país, etc.


"Chefs", el 21 d'Octubre al Teatre de Blanes
Finalment, el diumenge 20 de novembre el conegut monologuista David Guapo presenta un dels shows més aclamats arreu de l’estat espanyol, amb un títol que ja ho diu tot: #quenonosfrunjanlafiesta. Es tracta d’un dels còmics més populars de l’actualitat, sobretot arran que Berto Romero el va acabar fitxant com a col·laborador pel late show de Buenafuente.

Música, dansa i teatre a l’Escena Local de Blanes

Com a complement de la programació professional, a Escena Local s’han inclòs una dotzena de propostes dignes de la millor platea. El 22 d’octubre arribarà la XIII Cantate Barcelona amb el Concert d’amistat, seguit el 6 de novembre per l’espectacle de flamenc En su tiempo, protagonitzat per Antonio Mejías & Amigos, i organitzat per la Casa de Ardales. El 12 de novembre Quantus Teatre i El Mirall ofereixen Els boscos d’en William, un acostament diferent als textos de Shakespeare.

El 19 de novembre la Coral Jubilate, del Casal d’Avis Benet Ribas de Blanes, celebrarà el seu 20è aniversari amb un concert de cant, i el 25 de novembre la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria interpretarà el popular Concert de Santa Cecília. En la recta final, cal incloure altres clàssics; el 4 de desembre Dansa per la Marató, el 9 de desembre el grup Miratge de la Casa de Ardales fa un repàs poètic i musical amb L’esclat del Nadal, i el 10 de desembre una sessió de l’incombustible Playback. Records per a tu, del grup Nabac.


"Els Boscos d'en William", el 12 de novembre al Teatre de Blanes
Fotografia: Nova Ràdio Lloret
Per últim, l’escena local es vestirà especialment de gala amb les dues darreres propostes: el cap de setmana del 17 i 18 de desembre el director teatral blanenc Josep Alum presentarà una versió renovada dels immortals Pastors i Misteris de Pere Puig i Llensa, els Pastorets de Blanes. D’altra banda, el 4 de gener de 2017 La VBella Banda oferirà la novena edició d’una proposta que a Blanes ja és tot un clàssic: el Concert d’Any Nou que arriba ja a la seva novena edició.

Capítol a banda mereix l’excel·lent nivell de qualitat dels espectacles infantils que programa Rialles Blanes. N’hi haurà sis en total, i arrencaran el diumenge 2 d’octubre amb Els tres óssos, de la Cia. L’Estaquirot. La seva darrera proposta s’ha programat per l’11 de desembre; la Cia. País de Xauxa ofereix teatre i cançons amb la fórmula titulada Quan arriba el Nadal.

Al Teatre de Lloret es podran veure noms com Gabino Diego, Josep Julien, Anna Alarcón, Jordi Díaz o Gisela, entre d’altres.

La nova temporada, que al Teatre de Lloret comença el 15 d’octubre, ve carregada de nous títols. Dins de la programació hi ha gent jove, autors consolidats, èxits segurs, alguna aposta i algun canvi d'orientació, com el nou sistema d’abonaments i descomptes.

En total, d’octubre a desembre de 2016, s'han programat 27 espectacles: 7 de teatre, 1 de música, 1 de lírica, 6 espectacles familiars, 1 musical, 1 de dansa, 2 d'humor, 1 de clown, i 7 espectacles d’agrupacions locals.


"Nuestras Mujeres", l'11 de Novembre al Teatre de Lloret
En música es podrà gaudir dels concerts de Gospel Viu Choir que estrenen a Lloret l’espectacle Gospelizing! Amb la participació del Tastet de Gospel de Taradell i The Gospel Viu Choir de Palafolls. El concert, previst pel divendres 21 d’octubre, anirà precedit per un taller de gospel que es farà al teatre els dies 17 i 19 d’octubre. L’altra proposta musical arribarà per Nadal. El divendres 30 de desembre Camerata Lírica presentaran el concert titulat El vino en la lírica, un concert que oferirà al públic una selecció dels moments més memorables del teatre líric, tant l’òpera com la sarsuela, en què el protagonista és el vi.

Les propostes teatrals són Solitudes de Kulunka Teatro (15 d’octubre) , Al Galope amb Carme Elias (22 d’octubre), Nuestras Mujeres amb Gabino Diego de protagonista (11 de novembre), Els Homes són de Mart i les dones de Venus amb Jordi Díaz (20 de novembre), Tennessee (W) un monòleg que recrea la vida de Tennessee Williams protagonitzat per Martí Peraferrer (25 de novembre) i l’obra Un tramvia anomenat desig de Les Antonietes (26 de novembre).

El Lloret Espai Off, que porta obres de teatre en espais no convencionals i que enguany arriba a la sisena edició inclou Psicosi a les 4:48 amb Anna Alarcón, Premi BBVA de Teatre 2016 que es farà al Puntet (Casal de Joves) (29 d’octubre), Oh My God Barcelona! Un musical de la Cia Bratislava que es farà a les cotxeres de Transports Canals (2 de desembre) i El bon lladre amb Josep Julien que es farà al Pub Gerry’s (16 de desembre). El Lloret Espai Off compta amb el patrocini una temporada mes de Moritz.

Amb dansa, es podrà veure el 27 de novembre l'espectacle Las Muchas de la companyia de dansa de Maria Antònia Oliver. Un espectacle on la coreògrafa mallorquina celebra la maduresa femenina. Durant l’espectacle s’acompanyarà de vuit dones de mes de seixanta-cinc anys membres del grup de teatre Jubil del Casal Municipal de la Gent Gran de Lloret.


"Psicosi a les 4:48", el 29 d'Octubre, al Puntet de Lloret
La proposta d'humor la posa Dani Pérez amb el seu espectacle Hoy puede ser un gran día (5 de novembre). I completen la programació l’espectacle infantil Gisela y el libro mágico (12 de novembre), Les princeses també es tiren pets del Replà Produccions (16 d’octubre), l’espectacle de circ i teatre Mobil de La Güasa (6 de novembre), Aladdin #ThePopMusical de La Roda Produccions (18 de novembre) dos contacontes en anglès a càrrec de l’escola Kids and Us: The DressMaker (16 d’octubre) i The Elf’s Inventions (18 de desembre).

El plat fort de la programació infantil tindrà lloc el diumenge 20 de novembre amb l’espectacle gratuït Reggae per xics amb The Penguins. S’ha programat a les 12 del migdia a la Plaça Germinal Ros, just a davant del teatre, i s’ha previst per a celebrar el 5è aniversari del Teatre Municipal de Lloret.

A més hi ha les propostes locals com les Jornadas Culturales de Cúllar (4 de novembre) l’obra de teatre United Colors of Lloretton (13 de novembre) la recreació del mític programa de televisió de Lloret Tal com raja (23 de novembre), l’estrena de l’obra de teatre El nombre de la cia. CorsTeatre (3 de desembre) i el Concierto de Navidad a càrrec de l’Associació Hispanoamericana de Lloret. A més, al Casal de l’Obrera s’ha programat Els Pastorets pels dies 18 i 26 de novembre i El club de les reines prevista pel dies 14, 15 i 16 de novembre.

Abonaments i venda d’entrades

Com és habitual, per aquesta nova programació es podran adquirir abonaments de 3 i 5 espectacles amb descomptes del 25 i el 35% respectivament. Des d’aquesta setmana ja es poden comprar entrades on line a Lloret de Mar i Blanes. Més informació: www.teatredelacostabravasud.cat




Data de realització: 09/13/2016 | Data de la darrera actualització: 09/13/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300