Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Unitat d’Acció per salvar la Nylstar, que podria haver d’acabar anant a Concurs de Creditors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/15/2016 09:15:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Unitat d’Acció per salvar la Nylstar, que podria haver d’acabar anant a Concurs de Creditors

Aquesta tarda s’ha fet una reunió a Blanes amb la consellera de Treball de la Generalitat, l’alcalde, el Comitè d’Empresa i representants dels grups municipals i sindicats

La Generalitat de Catalunya; treballadors i sindicats; i l’Ajuntament de Blanes seguiran fent front comú per salvar la històrica factoria de Nylstar. Aquest darrer objectiu ha estat el que ha mogut la convocatòria de la reunió que s’ha fet avui, i que han encapçalat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa; l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; i el president del Comitè d’Empresa de Nylstar, Juanjo Rodríguez.


Sala de Plens de l'Ajuntament - Reunió Nylstar
Ara, tan sols manquen dues setmanes perquè la direcció de l’empresa presenti un Pla d’Inversió que sigui viable i que li asseguri una continuïtat. Del contrari, ja gairebé es dóna per fet que s’haurà d’anar a un Concurs de Creditors el 31 d’octubre. Fins ara, durant els dos darrers mesos, no hi ha hagut una proposta que es consideri prou ferma per part de cap empresa.

Les tres parts implicades han fet una crida al sector tèxtil català perquè no deixi morir una factoria històrica com és la Nylstar de Blanes. Per aquest motiu, s’ha fet referència al Pacte Nacional per la Indústria formalitzat al juliol pel govern de la Generalitat per desenvolupar i enfortir el sector industrial a Catalunya, i s’ha recordat que el present i futur passen per Blanes i la centenària factoria blanenca.


Miguel Prados (UGT), Juanjo Rodríguez (president Comitè d'Empresa),
Xavier Casas (secretari general UGT Girona), Dolors Bassa (consellera de Treball) i Miquel Lupiáñez (alcalde de Blanes)
Durant la trobada, treballadors i sindicats han estat especialment crítics amb l’actual direcció de l’empresa, que en l’últim expedient de regulació pretenia quedar-se amb entre 60 i 70 persones, un nombre que consideren insuficient perquè pugui funcionar de manera correcta. Per això, han apel·lat al prestigi històric amb què compta Nylstar com una garantia perquè hi hagi empreses tèxtils que puguin donar-li una continuïtat a través d’un Concurs de Creditors.


Alguns treballadors i membres del Comitè d'Empresa, durant la roda de premsa
Una altra qüestió que s’ha acordat és crear una Bossa d’Emergència per atendre els treballadors de la factoria, la majoria dels quals porten dos mesos sense cobrar. Es tracta de solucionar situacions concretes de membres de la plantilla, els qui pateixen situacions més delicades. La Generalitat i l’Ajuntament actuaran conjuntament per resoldre aquests casos a través dels mecanismes que estan al seu abast, ja sigui a través d’ajuts o amb reubicacions.

El passat mes d’agost una majoria del 216 treballadors de l’empresa blanenca van ratificar un acord amb la direcció que preveia la reconversió de l’ERO d’extinció de 155 treballadors en un de suspensió temporal de 180, que s’aplicarà fins al 31 de desembre. Paral·lelament l’empresa entraria en concurs de creditors el 31 d’octubre si no hi havia una injecció de capital i no es podia reprendre l’activitat. L’acord també establia que fins que no comencés el Concurs de Creditors o es produís una injecció de capital la direcció no podia vendre’s els actius sense l’autorització del Comitè d’Empresa.


Les principals conclusions de la trobada que s’ha fet avui a la tarda les donaran a conèixer als treballadors de la factoria en una assemblea que tindrà lloc dilluns vinent al matí, a les mateixes instal·lacions de Nylstar. La reunió ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, i també han participat la resta dels 13 membres del Comitè d’Empresa.

Els han acompanyat membres del Comitè d’Empresa, així com regidors i regidores dels grups polítics municipals; Pepa Celaya (PSC), Dolors Rubio (ICV-EUiA), Quim Torrecillas i Juanjo Navarro (PDC), Albert Sanz (ERC), Sergio Atalaya (C’s), Lluís Yubero (Batega per Blanes), Clara Castrillo (CUP) i Salvador Tordera (PP).


També han assistit els assessors sindicals Sergio Moreno, secretari general de FITAG UGT Catalunya; Xavier Casas, secretari general UGT Girona; Miquel Prados, secretari d’Acció Sindical UGT Catalunya; Isabel Alonso, secretària tèxtil UGT Catalunya; i Gabriel Tejada, secretari general FITAG UGT Girona. I per CCOO: Elisabet Garcia, Alejandro Martín, Pedro Muñoz, Pedro Charles i Xavier Cherino.


Data de realització: 09/15/2016 | Data de la darrera actualització: 09/15/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300