Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació en la Setmana de la Mobilitat: 125 ciclistes a la pedalada i 32 bicicletes reparades


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/19/2016 12:12:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SETMANA MOBILITAT 2014Èxit de participació en la Setmana de la Mobilitat: 125 ciclistes a la pedalada i 32 bicicletes reparades

Ha estat el tercer any consecutiu que s’han reciclat bicicletes de segona mà procedents de la Deixalleria Municipal al Taller de Reparació, on també se n’han posat a punt les de particulars

El matí d’aquest passat diumenge Blanes va celebrar els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016, organitzats pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament. Enguany les activitats han estat un èxit de participació, tant pel que fa a la Pedalada Popular com el Taller de Reparació de Bicicletes, ja que s’han superat amplament les xifres assolides al 2015.


Actes Mobilitat Sostenible i Segura 2016
On l’augment de participació ha estat més espectacular és a la Pedalada Popular, que va comptar amb 125 ciclistes, mentre que l’any passat en van haver 85. Una de les principals raons per aquesta diferència és que l’any passat els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es van haver de celebrar coincidint amb l’octubre al coincidir amb la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya.


Participants Pedalada Popular 2016
La passejada en bicicleta va fer un recorregut pel nucli urbà de la vila així com pels camins dels afores, i va tenir el punt de sortida i arribada al Banc dels Músics del Passeig de Mar. El trajecte, de poc més de 10 km, el van fer escortats per efectius de la Policia Local de Blanes, que van vetllar per la seguretat dels participants, gent de totes les edats i inclús famílies senceres que aprofitaven l’esdeveniment per fer una volta amb aquest mitjà de transport.


El regidor de Medi Ambient, Juanjo Navarro, donant la benvinguda als participants
Abans que es donés la sortida el regidor de Medi Ambient, Juanjo Navarro, es va adreçar a tothom per agrair-los l’excel·lent resposta obtinguda enguany en aquest esdeveniment, animant-los a gaudir de la passejada. Juanjo Navarro també va recordar els objectius que mena la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany es presenta sota el lema Mobilitat Intel·ligent. Economia Potent. El què persegueix aquesta campanya és encomanar el gust per anar en bicicleta, utilitzant-la com a mitjà alternatiu als transports motoritzats.


Juanjo Navarro, regidors, tècnics de Medi Ambient i la Deixalleria,
i l'ex-regidor de Medi Ambient, amb la matrícula "Vehicle Sostenible"
Per això, tots els participants van ser obsequiats amb una matrícula que acreditava la respectiva bicicleta com un Vehicle Sostenible, un identificatiu que es van penjar en el manillar. Es tracta d’un distintiu molt apreciat per tothom, que s’afanya a instal·lar-lo. La jornada va estar presidida per l’ambient festiu, ja què el que més predomina és la presència de nens i nenes acompanyats dels respectius pares, ja sigui amb bicicletes pròpies, en un seient adossat o remolcats.

Estalvi d’expulsió de material nociu a l’atmosfera

El principal objectiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura –que s’emmarca en la European Mobility Week-, és que la ciutadania s’allunyi del domini absolut del vehicle particular cap a un transport més sostenible, segur i saludable: canviar la manera de desplaçar-se. Això suposa no tan sols augmentar els nivell d’activitat física per cuidar la salut, sinó que també millora la qualitat de l’aire que es respira en els nuclis urbans on hi ha una especial acumulació de vehicles, així com en la prevenció d’accidents de trànsit.


Justament per aquest motiu, un cop finalitzada la Pedalada Popular es van donar a conèixer diverses dades relacionades amb aquesta activitat i l’objectiu que mena la celebració mediambiental. En un plató informatiu es reflectia que un total de 125 persones havien pedalat per un aire més net; que amb aquesta acció s’havia evitat enviar a l’atmosfera 750 grams d’emissions de NO –monòxid de nitrogen-; i que es van evitar 62 grams d’emissions de PM10, partícules contaminades de menys de 10 micres.

D’altra banda, al haver triat la bicicleta com a transport per fer el recorregut dels més de 10 km que té la Pedalada Popular, es va evitar llençar a l’atmosfera 213 kg de CO2. Aquesta darrera dada s’obté per la fórmula de multiplicar la distància recorreguda per 0’17, ja que es calcula que cada vegada que agafem la bicicleta evitem contaminar l’aire amb aquesta quantitat de quilos per cada quilòmetre.


Els ciclistes van rebre diversos obsequis per la seva participació en la passejada, com per exemple una motxilla amb el lema Mou-te de manera sostenible que podien triar si volien de color verd o negre. També van reposar forces a l’arribada amb un refrigeri a base de fruits secs sense torrar, que són més saludables, acompanyats d’aigua.

32 bicicletes arranjades al Taller Gratuït de Reparació

L’altra eix de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Blanes ha estat el Taller Gratuït de Reparació de Bicicletes que va estar en marxa al llarg del matí d’aquest passat diumenge. Per tercer any consecutiu, un dels nous serveis que i ha hagut és poder obtenir una bicicleta de segona mà de franc.


Taller de Reparació de Bicicletes
Tothom que estava interessat en rebre una bicicleta gratuïta es va haver d’inscriure prèviament. Els vehicles procedeixen de la Deixalleria Municipal on, al llarg de l’any, se’n recullen un bon nombre que poden tornar a ser utilitzades amb una posta a punt adequada. Mitjançant aquest sistema, un total de 12 persones van poder obtenir una bicicleta de franc després de passar pel taller.


Al llarg del matí es van reparar un total de 32 bicicletes, ja que es podia aprofitar per posar a punt la pròpia bicicleta comptant amb el recolzament del personal del taller. Un any més, va comptar amb la col·laboració i suport de l’empresa Bike Ñeke. Del total de 32 bicicletes que es van posar a punt, 12 procedien de la deixalleria i 20 van ser les reparacions que van fer els mateixos propietaris de bicicletes que necessitaven des d’inflar una roda fins a reparacions més elaborades, comptant amb el suport d’un mecànic.





Data de realització: 09/19/2016 | Data de la darrera actualització: 09/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300