Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Obertes les inscripcions dels Cursos de Català per Adults, amb una oferta molt variada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2016 11:52:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obertes les inscripcions dels Cursos de Català per Adults, amb una oferta molt variada

A banda dels cursos per a tots els nivells, des del bàsic fins al superior, també hi haurà formació específica per a professionals i activitats culturals fora de les aules

L’Oficina de Català del CPNL -Consorci per a la Normalització Lingüística- de l’Ajuntament de Blanes ja ha obert el període de matriculacions, que tindran lloc fins al 30 de setembre. Es tracta dels cursos de català per adults que imparteix aquest servei públic, i que corresponen al curs 2016-2017.


Matriculacions Cursos de Català per Adults
Les inscripcions s’estan realitzant a la Casa de la Cultura els dies laborables, cada matí –de dilluns a divendres-, de 9.30 a 14 h, i les tardes de dilluns, dimecres i divendres, de 17 a 19 h. Les classes començaran a principis del mes d’octubre, i finalitzaran a principis del febrer de 2017, quan començarà un altre període de matriculació.

Cursos per a tots els nivells i específics per a professionals

En l’actual promoció s’impartiran 12 cursos que cobreixen tots els nivells de català: des del bàsic fins al superior, de forma presencial, en línia o combinant totes dues modalitats. També es prepara els alumnes per als exàmens oficials de certificats de nivells i s’ofereix un grup de conversa. Les classes s’allotjaran tant a la seu de l’Oficina de Català, a la Casa de la Cultura, com a l’antiga Escola Safa.

Es fan en diferents horaris per facilitar l’aprenentatge a les persones que treballen o que han de compaginar la formació amb la cura de la família. Aquest ventall tan ampli de nivells i de continguts fa que els cursos estiguin oberts a tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva formació prèvia, ja que es poden adaptar a situacions molt diverses


A banda d’aquests cursos per cobrir les necessitats de formació en llengua catalana, se n’han programat d’altres de més breus i específics per ajudar les persones a adquirir o consolidar altres habilitats. Estan adreçats a sectors professionals, als quals s’imparteixen cursos especialitzats i càpsules formatives d’aspectes concrets per millorar l’expressió oral i escrita.

En aquesta línia, el 25 de novembre es farà una sessió pràctica d’utilització de recursos lingüístics a Internet, i els dies 19 i 26 de novembre hi haurà dues sessions sobre com parlar bé en públic. Paral·lelament, per practicar la llengua fora de l’aula, el CPNL organitza activitats complementàries de llengua i cultura, com ara excursions de coneixement de l’entorn, xerrades literàries i pràctiques orals amb el programa Voluntariat per la Llengua.


Val a dir que l’oferta formativa abasta tots els nivells del Marc Comú Europeu de Referència (MCER), des de l’acolliment lingüístic fins al nivell superior. Segons la nova Llei d’Acollida, el certificat oficial de nivell A1 de català és vàlid per a l’emissió de l’Informe d’Integració Social. El certificat de nivell B2 és el requisit que es demana a nivell lingüístic per treballar a l’Administració en tasques de bomber, policia, conserge, etc. El nivell C1 és necessari per treballar en tasques d’auxiliar administratiu i superior, i el nivell superior C2 es té en compte com a mèrit en moltes administracions.

Valor afegit de l’Oficina de Català més enllà de les aules

Una de les aportacions més singulars que fa l’Oficina de Català del CPNL a Blanes és el gran nombre d’activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. L’objectiu és facilitar la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, alhora que es fomenta el coneixement de l’entorn i la cohesió social.


De cara al nou curs està previst visitar la Fageda d’en Jordà i la cooperativa La Fageda, i col·laborar com cada any amb la Marató de TV3 amb una mostra gastronòmica de cuines del món, entre d’altres. Una altra activitat serà la participació en xerrades literàries conjuntament amb el Club de Lectura de la Biblioteca Comarcal i organitzar una Mostra de Lectura en Veu Alta al Teatre de Blanes.

Més informació sobre Cursos de Català, Funcionament i Activitats Oficina de Català CPNL Blanes: http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/02014_blanes/oferta_cursos_octubre-febrer_2016-2017.html
Data de realització: 09/22/2016 | Data de la darrera actualització: 09/22/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300