Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic a la VIII Fira d’Entitats de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/26/2016 11:18:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLÈxit de públic a la VIII Fira d’Entitats de Blanes

Durant tot el cap de setmana unes 7.000 persones han visitat els estands i han participat en la cinquantena d’activitats que s’han fet, a càrrec de 50 entitats del municipi

La nova edició de la Fira d’Entitats de Blanes, que ha tingut lloc durant el passat cap de setmana del 24 i 25 de setembre ha estat una vegada més un èxit de públic. La que ha estat vuitena edició de l’experiència ha tornat a complir amb les expectatives, i ha suposat un al·licient ple d’entreteniments tant per als blanencs com pels visitants que s’han acostat al municipi dissabte i diumenge.


VIII Fira d'Entitats, dissabte a la tarda
La pluja, protagonista intermitent de la fira, amb uns 7.000 visitants

L’activitat es va iniciar dissabte al matí amb una visita inaugural que es va haver de retardar mitja hora a causa del xàfec puntual que va caure quan faltaven minuts per les 12 del migdia. Al llarg de tot el cap de setmana la pluja va respectar força el desenvolupament de la fira. Ho va fer gairebé fins que va arriba el moment de tancar-la diumenge, ja que cap a les sis de la tarda -tot just dues hores abans del què estava previst- una sobtada tamborinada va obligar a avançar el tancament.


Es calcula que sumant les dues jornades en què ha tingut lloc aquest esdeveniment s’han acostat als estands del Passeig de Mar on estava instal·lada la fira, així com als altres espais amb activitats uns 7.000 persones. Així ho han valorat tant el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, que ha viscut de molt a prop la seva celebració, així com les 50 entitats que han participat enguany en l’esdeveniment.


L’afluència de públic ha estat especialment intensa al llarg de la tarda del dissabte, i diumenge, quan es van estar simultaniejant actuacions i exhibicions dalt l’escenari, els tallers i les classes de ball a tocar del recinte firal, completat amb la informació que es repartia en els estands. La música i les danses de les actuacions han animat força l’ambient de la fira, que ha estat un regalim constant de gent a munt i a vall.

Una cinquantena d’activitats a càrrec de 50 entitats

Un total de 43 entitats han comptat amb un estand propi, mentre que la resta han participat organitzant alguna activitat, actuació i/o exhibició. També n’hi ha hagut que han fet totes dues coses: comptar amb un estand i fent alguna activitat. Fos quina fos la opció, no hi ha hagut pas temps per a l’avorriment, perquè en qualsevol moment començava una actuació o alguna activitat.


Així, s’han fet tallers de manualitats i maquillatge infantils; bàsquet amb cadira de rodes; tallers per a adults d’una gran varietat de disciplines estètiques, de salut, esportives i de dansa; a l’estand del Banc del Temps hi havia una perruqueria on es tallaven els cabells, així com tallers d’idiomes i massatges. Altres entreteniments han estat poder fer observacions astronòmiques de la lluna i el sol; un scrabble gegant, dictats i karaoke en català; globoflèxia; ioga; i fins i tot un bateig de mar, la primera capbussada amb un equip de submarinisme real.


Bateig de Mar Solidari, diumenge al matí
En aquest darrer sentit, el Bateig de Mar Solidari organitzat per l’entitat Mola Mola, ha estat una vegada més gratuït. Ara bé, la única cosa que es demanava era fer alguna aportació voluntària de menjar que es va recollir a benefici de Càritas. Un total de 30 persones –el nombre que estava previst i que aviat va quedar tancat- van participar en l’experiència. Al terme de la jornada s’havien recollit 10 caixes plenes de menjar, i pel que fa als participants, el més jove comptava amb 8 anys i el més gran amb 41.


Torneig de Tennis Platja, diumenge al matí
La platja de l’altra extrem de la badia de Blanes també ha registrat durant el cap de setmana altres activitats que formaven part de la fira. Així, el Club Tennis Blanes ha estat celebrant un Torneig de Tennis Platja que va comptar amb més d’un centenar de partits. Alguns d’ells van anar a càrrec d’experimentats tennistes que van fer una exhibició. D’altra banda, també s’han fet tallers de pilates i ioga.

Xerrades i Actuacions a l’Escenari

En la línia d’anteriors edicions, també s’han organitzat xerrades sobre temes prou diversos i interessants. Les que hi ha hagut enguany s’han allotjat totes tres a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La primera i la última van ser de caire social. Una vd’elles estava adreçada a familiars i malalts de càncer, organitzada per Oncolliga Blanes. Presentada sota el títol Atreveix-te a preguntar! Dubtes i tòpics sobre el càncer, va anar a càrrec del Doctor Joaquim Julià, cap assistencial d’Hospitalització Oncològica de Can Ruti i metge coordinador del Servei de Cures Pal·liatives ICO Barcelona, i Emma Costas, infermera experta en Oncologia i Atenció Pal·liativa.


Xerrada Oncolliga Blanes, dissabte al vespre
Una altra xerrada va estar organitzada per l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, i va tractar sobre Les empremtes del Sant Grial, a càrrec de José Antonio Adell Castán, historiador i escriptor, que va acompanyar les seves paraules amb la projecció d’un audiovisual.


Actuació dissabte a la nit
Pel que fa a les actuacions que s’han ofert durant tot el cap de setmana a l’escenari que formava part del recinte firal, han complagut una gran varietat de gustos. Des de tallers de diferents tipus de ball (salsa, bollywood, country, zumba, etc) fins a un recital de poesia, teatre i una completa sessió de Playback amb NABAC i el grup Miratge de la Casa de Ardales.

Canvi de rumb en la IX Fira d’Entitats del 2018

De cara a la propera edició de la Fira d’Entitats de Blanes, que tindrà lloc al 2018, el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, ja ha avançat que la seva intenció és continuar treballant en la cohesió del ric teixit associatiu amb què compta el municipi. Per aquest motiu, a l’hora de plantejar-se la que ja serà novena edició de l’experiència, creu que estaria bé donar-li un nou tomb.


Albert Sanz destaca que el model que hi ha hagut fins ara, amb estands informatius durant dos dies, potser ja està massa explotat: “Penso que de cara a la propera Fira d’Entitats que farem al 2018 caldrà pensar en una nova filosofia, fer canvis per millorar”. El regidor de Participació Ciutadana es mostra confiat: “Estic convençut que, amb la suma d’esforços de les entitats i nosaltres, aconseguirem que la propera edició tingui un nou caire que la faci més atractiva: tenim dos anys de treball per endavant per fer-ho”.


La Fira d’Entitats de Blanes es va posar en marxa per primera vegada al 2004, fa 12 anys, i va sorgir per complir el mateix objectiu que l’ha menat des de llavors: construir una proposta de cap de setmana lúdica i cívica. D’aquesta manera, a banda de ser un punt d’exposició i informació de les entitats, el què es vol aconseguir és crear un vincle d’unió entre elles.


Aquest 2016 l’experiència ha comptat amb un pressupost de 14.400 €, 2.400 € més del què es va destinar en l’anterior edició del 2014. La major part s’ha destinat al lloguer i muntatge dels estands, així com a l’equipament de so i llum de l’escenari i lloguer de generadors de corrent. També s’ha comptat amb un servei de seguretat i control que hi va haver la nit de dissabte a diumenge per vetllar pel material que va quedar dipositat al recinte.





Data de realització: 09/26/2016 | Data de la darrera actualització: 09/26/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300