Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un grup d’estudiants alemanys d’intercanvi amb l’Institut Serrallarga visiten l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/28/2016 06:48:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

INS_SerrallargaUn grup d’estudiants alemanys d’intercanvi amb l’Institut Serrallarga visiten l’Ajuntament de Blanes

Forma part del programa Erasmus, un projecte iniciat al 2002 al centre educatiu blanenc i que, fins al moment, ha comptat ja amb més de 250 participants

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat aquesta tarda una trobada amb els integrants d’un programa d’intercanvi Erasmus en què participa l’Institut Serrallarga. Al voltant d’una cinquantena de persones han assistit a l’acte, que aplegava alumnes d’aquest centre educatiu blanenc i estudiants de l’Institut Otto Bennemann, de Braunschweig, Alemanya.


Foto de grup dels participants en la recepció
La trobada l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Educació, Albert Sanz, i la directora de l’Institut Serrallarga, Mercè Torroella. També han participat regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com mestres i docents dels dos centres d’intercanvi.

14 anys del projecte Erasmus amb l’Institut Serrallarga

Els joves alemanys, que estan allotjats en apartaments del Passeig de Mar, viuran a Blanes durant un mes. Participen en un projecte de mobilitat d’alumnes a l’estranger relacionat amb les FCT, formació en centres de treball. Són un total de 10 joves, que han vingut acompanyats de 2 professores, i les pràctiques les faran principalment en departaments i serveis de l’Ajuntament (Arxiu, Biblioteca, Policia Local i Oficina de Turisme), i en altres indrets del municipi (Hospital Comarcal, SHERS i al mateix Institut Serrallarga).


Per la seva banda, els estudiants del centre blanenc van ser acollits a Braunschweig (Niedersachsen, a la Baixa Saxònia), al costat de Hannover. Es tracta d’una zona molt industrial, amb una especial presència de destacades empreses com ara Volkswagen i Siemens, per exemple. S’hi van estar durant dos mesos, i assistiran a classes d’alemany, anàlogament al què faran a Blanes els alumnes visitants, que faran classes de castellà.


Tant uns com altres aprofiten les seves respectives estades per conèixer millor el territori. Així, els alumnes alemanys visitaran Girona, Figueres, Tossa i Barcelona, i els blanencs aniran a Hamburg, Berlin, Hannover i Goslar, entre d’altres. Val a dir que el programa Erasmus en què participa l’Institut Serrallarga es va iniciar ara fa 14 anys, al 2002.


Des de llavors, més de 250 alumnes han participat en aquest intercanvi que ha donat molt bons fruïts en un i altre sentits. L’experiència també ha transcendit el món de les aules i l’educació, ja que alguns dels alumnes s’han quedat treballant a Alemanya i fins i tot s’han arribat a casar entre ells. Prova d’això és que tot just el passat mes de juny les respectives comunitats educatives van assistir a un casament entre practicants.


Intercanvi d'obsequis
Durant la recepció que ha tingut lloc aquesta tarda, a banda de donar-los la benvinguda a Blanes, l’alcalde els ha descrit els principals atractius amb què compta el municipi, com ara poder visitar el Jardí Botànic Marimurtra o anar a comprar al Mercat de Fruits i Verdures. Miquel Lupiáñez també els ha encoratjat a que aprofitin la seva visita a terres gironines per conèixer altres poblacions de l’entorn i, lògicament, a gaudir de la seva estada a Blanes.


En aquest darrer sentit, la trobada s’ha tancat precisament lliurant als assistents un obsequi consistent en una motxilla amb el logo de Blanes i material turístic per fer la visita d’una manera més completa. Recíprocament, els visitants alemanys han lliurat com a present un licor digestiu i uns bombons típics de la seva zona de procedència. Al terme de la trobada, com és de rigor, tots plegats s’han fet una fotografia de grup en record de la vetlladaData de realització: 09/28/2016 | Data de la darrera actualització: 09/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300