Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple del mes de setembre aprova diverses modificacions de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/29/2016 11:54:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl ple del mes de setembre aprova diverses modificacions de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana

El ple ha aprovat gairebé tots els temes, llevat d’una moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes per la moratòria dels habitatges turístics, que ha quedat rebutjada

La sessió plenària del mes de setembre celebrada aquesta nit ha aprovat gairebé tots els temes que es portaven a debat, quatre d’ells amb la unanimitat de tots els grups polítics. Després d’aprovar l’acta de la sessió anterior, s’ha donat compte de diverses sentències judicials, així com de la resolució del Departament d’Ensenyament que retorna els usos dels antics habitatges dels mestres de l’Escola Carles Faust a l’Ajuntament de Blanes.


Sessió Plenària 29 Setembre 2016
Quant a temes que l’equip de govern ha portat al debat del ple, l’aprovació del Codi d’Ètica i Bon Govern de l’Ajuntament de Blanes ha prosperat amb 17 vots a favor de gairebé tot els regidors i regidores –avui han excusat la seva presència dos regidors-, i 2 vots d’abstenció de la CUP. El següent punt, la modificació de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, PDC, ERC, Ciutadans i PP; 2 vots en contra de la CUP i 5 abstencions d’ICV-EUiA i Batega.

Els canvis que s’han introduït en la ordenança són per donar més proporcionalitat a les sancions respecte les infraccions comeses. També s’ha aprofitat per incloure conductes que fins ara no estaven tipificades i modificacions de caràcter pràctic, com per exemple indicar que quan s’hissa la bandera de meduses vol dir que s’han d’extremar les precaucions a l’aigua per la seva presència. Es tracta d’un complement a les banderes vermella, groga i verda que indiquen respectivament la prohibició, extremar precaucions i absència de perill de bany respectivament.


Seguint amb la cronologia del ple, l’aprovació provisional del projecte de modificació puntual del POUM, que desestimava les al·legacions formulades per l’empresa Nylstar, s’ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics, passant-se tot seguit a la part de control del ple, on s’han tractat cinc mocions. La primera, presentada per ERC per una administració socialment responsable, també ha prosperat amb la unanimitat de tots els grups.

La segona, defensada per la CUP en suport als SOM27 -un grup d’estudiants de la UAB que el 2013 van iniciar una tancada en defensa de l’educació pública de qualitat-, ha prosperat amb els 12 vots a favor d’ICV-EUiA, PDC, ERC, Batega i els proposants. Per la seva banda, la resta de grups no l’han recolzat, sumant 7 vots. Les dues següents propostes, presentades per ICV-EUiA i Batega, s’han aprovat per unanimitat: la primera perquè Blanes doni suport al Banc d’ADN per les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil, i la segona a favor del treball digne docent i la qualitat de l’escola pública catalana.


Per últim, la darrera moció que s’ha tractat també l’han presentat conjuntament ICV-EUiA i Batega per Blanes, però en canvi no s’ha aprovat. L’han recolzat amb 7 vots els dos grups proposants i la CUP, han votat en contra amb 11 vots el PSC, PDC, Ciutadans i el PP, i s’ha abstingut ERC. La proposta d’acord era per una moratòria als habitatges turístics, per ajudar a frenar la seva proliferació.




Data de realització: 09/29/2016 | Data de la darrera actualització: 09/29/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300