Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'ensorrament parcial d'un edifici en procés d'enderroc mobilitza 8 dotacions d’emergències a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/29/2016 10:12:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L'ensorrament parcial d'un edifici en procés d'enderroc mobilitza 8 dotacions d’emergències a Blanes

L’incident es va produir la nit d’aquest passat dimecres, i no va causar cap víctima. Fa mesos que no hi viu ningú perquè s’hi ha de fer una nova construcció

Un total de 8 dotacions de diversos cossos d’emergències han hagut d’intervenir aquesta passada nit a Blanes, a conseqüència de l’enfonsament parcial d’un edifici situat al Passeig de Dintre, al centre de la població. Pels volts d’un quart d’onze de la nit, la Policia Local de Blanes va rebre l’avís que s’havia sentit un fort soroll, activant-se després el protocol d’emergències.


L’edifici, que dóna al Passeig de Dintre i al Passeig de Mar, així com lateralment a un passatge, fa mesos que està deshabitat, ja que s’està enderrocant parcialment per fer-hi una nova construcció. Aquesta circumstància, així com que l’enfonsament es va produir a l’interior de l’estructura, van facilitar que sortosament no hi hagi hagut cap víctima.


En l’emergència van intervenir 3 dotacions de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil, 3 dotacions del cos de Bombers de la Generalitat i una ambulància del SEM activada al posar-se en marxa el protocol. Els efectius van inspeccionar la zona i van comprovar que no s’havia produït cap dany personal. També va participar en aquestes tasques la direcció facultativa dels treballs d’enderroc que s’estan fent.


Després de dictaminar que tant la façana que dóna al Passeig de Dintre com al costat lateral del Passatge Pere Roure estaven assegurades i no constituïen cap perill, es va donar per conclosa l’emergència quan faltaven pocs minuts per les 12 de la nit. Avui al matí les tasques d’enderroc s’han reprès amb tota normalitat, després de l’ensurt de la passada nit.

Façana protegida al Catàleg de Béns del Patrimoni de Blanes

L’ensorrament es va produir al cedir el sostre de la primera planta, caient la runa acumulada de les dues plantes sobre la planta baixa on fins fa poc hi havia hagut una botiga. Aquesta part de l’edifici que dóna al Passeig de Dintre és on s’estan acabant de fer les tasques d’enderroc, ja que l’altra costat, la que dóna la Passeig de Mar, ja està buida.


Es dóna la circumstància que l’edifici està inclòs al Catàleg de Béns a Protegir del Patrimoni Ambiental, Paisatgístic, Arquitectònic i Històric-Artístic de Blanes, que determina que la façana que dóna al Passeig de Dintre s’ha de protegir i no es pot enderrocar. Més concretament, la façana està considerada com un bé d’interès pel valor que té dins el seu teixit urbà i, per tant, s’ha de protegir.


Segons la direcció facultativa de l’obra el sostre va cedir perquè, al no poder fer el buidatge de la runa acumulada al seu interior de cop, la planta no va poder suportar el pes. Això va provocar que cedís i caigués sobre el pis de sota i, al seu temps, arrossegués la runa acumulada que es va precipitar a la planta baixa. Les tanques de protecció que hi ha en els laterals van contenir el material que va sortir de l’interior de l’estructura. El Catàleg de Béns a Protegir del Patrimoni Ambiental, Paisatgístic, Arquitectònic i Històric-Artístic de Blanes es va elaborar l’any 2008 i es va incorporar al POUM l’any 2010.


Data de realització: 09/29/2016 | Data de la darrera actualització: 09/29/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300