Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Auditoria de SABA sobre l’explotació de zones blaves indica que l’informe de l’Oficina Antifrau és incorrecte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/06/2016 10:29:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Auditoria de SABA sobre l’explotació de zones blaves indica que l’informe de l’Oficina Antifrau és incorrecte

Segons aquest informe, encarregat per l’Ajuntament a una empresa externa, el benefici industrial promig generat per l’explotació seria del 2’40%, lluny del 22% que indicava l’OAC

L’Ajuntament de Blanes va encarregar el passat mes d’abril a l’empresa de Girona Auditoria i Control, Auditors SLP que efectués un informe de revisió detallada del Compte d’Explotació de la Zona d’Aparcament Regulat de superfície de Blanes corresponent als exercicis del 2013 al 2015, una explotació gestionada per SABA Aparcaments S.A. Així va ser amb motiu del requeriment rebut de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per revisar les actuacions corresponents a aquest contracte.


L’objectiu era poder examinar amb major detall les dades d’explotació de la zona regulada de Blanes i contrastar la informació que va fer públiques el passat mes de juliol l’Oficina Antifrau. L’OAC considerava que el benefici obtingut per SABA entre el 2013 i el 2015 era exagerat, entre el 23% i el 33%, basant-se en les ràtios de beneficis d’empreses del mateix sector d’activitat. Per efectuar aquest informe, el consistori blanenc va demanar a l’empresa SABA que, vista la seva voluntat de col·laborar, s’encarregués de lliurar directament les dades necessàries a l’empresa Auditoria i Control, Auditors SLP.

L’Informe d’Auditoria indica que el benefici promig seria del 2’40%

Ara, l’informe d’auditoria lliurat aquesta setmana a l’Ajuntament de Blanes desmenteix aquest extrem, i en les conclusions finals explica que consideren que els diferents conceptes recollits als comptes d’explotació presentats per SABA els anys 2013, 2014 i 2015 estan degudament justificats i són raonables pel tipus d’activitat que desenvolupa. Aquestes dades es refereixen a ingressos d’explotació, despeses de personal, despeses per amortitzacions i altres despeses d’explotació.


Si bé basant-se en aquests comptes d’explotació el benefici industrial obtingut seria el què havia indicat l’Oficina Antifrau de Catalunya (22’9% al 2013, 22’1% al 2014 i 33’7% al 2015), l’informe d’auditoria remarca que no s’ha tingut en compte tots els costos, tant els directes com els indirectes. Els més importants són els costos financers derivats de la inversió inicial. També s’han omès els costos de personal de direcció i administració, costos d’estructura, costos financers i efecte fiscal. Segons l’empresa que ha realitzat l’auditoria aquestes dades cal tenir-les en compte per presentar correctament l’estat de comptes sobre pèrdues i guanys.

Un cop tinguts en compte tots aquests costos al compte d’explotació, el benefici industrial d’aquestes mateixes anualitats és sensiblement inferior, i a més està per sota del 6%, considerat per l’OAC com un percentatge de benefici industrial normal. Aquests beneficis serien els següents: al 2013 un -9’08%, al 2014 un -5’76% i al 2015 un 7’03%. En base a la previsió d’ingressos i despeses per la totalitat del període de concessiól inclosos al compte de resultats ajustat, el benefici industrial promig generat per l’explotació seria del 2’40%.


Per últim, l’informe també conclou que considera que la metodologia seguida per l’Oficina Antifrau de Catalunya per comparar el benefici industrial de l’explotació de la zona regulada de Blanes amb els ràtios promig sectorials és incorrecta. Aquesta afirmació la basa en què la mostra d’empreses considerada correspon a una activitat i a uns volums de facturació diferents i, per tant, l’empresa que ha realitzat l’auditoria creu que no poden ser utilitzats com a dades comparables.

Davant aquestes conclusions, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, s’ha mostrat satisfet però, a l’hora, també ha censurat l’actitut de l’Oficina Antifrau per la negativa imatge de Blanes que ha fet planar al haver fet públiques unes dades tan alarmistes: “És una satisfacció poder desmentir que la valoració feta per l’Oficina Antifrau estava equivocada, però a l’hora no entenc com pot ser que hagin actuat de manera tan alegra”.

L’equip de govern va fer arribar l’Informe d’Auditoria ahir al vespre a tots els regidors i regidores que composen el plenari de l’Ajuntament de Blanes, perquè tinguessin totes les dades al seu abast. D’altra banda, està previst que es tracti aquest tema en una Junta de Portaveus que s’ha convocat per d’aquí a dues setmanes.

http://www.blanes.cat/docweb/auditoria.saba
Data de realització: 10/06/2016 | Data de la darrera actualització: 10/07/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300