Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 500 ciclistes participen en la Challenge In Costa Brava, amb seu a Blanes, i dues rutes de 250 i 125 Km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2016 05:11:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 500 ciclistes participen en la Challenge In Costa Brava, amb seu a Blanes, i dues rutes de 250 i 125 Km

La nova experiència de turisme esportiu va tenir lloc dissabte passat, i el corredor més ràpid va ser el ciclista francès Vosshenrich Bodo Bodo, del Team Exper’cycle Mountauba

Blanes va ser el passat cap de setmana el punt de sortida i arribada d’una nova experiència de turisme esportiu: la Challenge in Costa Brava. Organitzada pel Club Freebike de Blanes, amb el suport de Cycling in Costa Brava, la Federació Catalana de Ciclisme, el Patronat Costa Brava-Pirineu de Girona i l’Ajuntament de Blanes, la primera edició ha comptat amb 480 participants.


Moments previs a la sortida de la Challenge In Costa Brava
La Challenge in Costa Brava és una marxa cicloturista que ofereix l’oportunitat d’explorar una ruta de gran bellesa i varietat i que, pel seu gran nivell d’exigència, suposa un autèntic i apassionant repte pels amants d’aquest esport. Els participants van poder optar per fer dos recorreguts; la Challenge amb 250 km de recorregut i 4.000 m de desnivell, i la Half Challenge, de 125 km i 1.500 m respectivament.

Tot i que no es tractava d’una prova competitiva, disposava d’un innovador sistema de cronometratge que va permetre la presa de temps en els ports de muntanya que van haver de superar, sense prendre com a referència el temps emprat en finalitzar la marxa. En aquest sentit, el corredor més ràpid va ser el francès Vosshenrich Bodo Bodo, que va arribar primer en 3 dels 4 ports que composaven la marxa.


Vosshenrich Bodo Bodo, acompanyat de les regidores de Seguretat
i Turisme, Pepa Celaya i Dafne Galvany respectivament
L’únic port que se li va resistir va ser el del Santuari del Coll, on va ser superat per Leguevaques Samuel Edouard per tan sols un segon de diferència. Les regidores de Turisme i Seguretat, Dafne Galvany i Pepa Celaya respectivament, es van encarregar d’encapçalar el lliurament de trofeus als principals classificats.


Óscar Pereiro i Fran Zurita
També es va fer una distinció en especial al ciclista Óscar Pereiro, que l’any 2006 va guanyar el Tour de França, esdevenint en el cinquè guanyador de l’estat espanyol en la història d’aquesta competició. Els organitzadors van testimoniar-li el seu agraïment per haver apadrinat la cursa juntament amb un altre destacat esportista, en aquest cas del territori.


Homenatge pòstum a Juan Jiménez
Es tractava del blanenc Fran Zurita, que precisament aquest 2016 ha fet el salt al ciclisme professional amb l’equip continental austríac Team Voralberg. Tots dos corredors, Pereiro i Zurita, van encapçalar la sortida de la marxa. Prèviament al lliurament de trofeus i reconeixements, l’acte es va encetar amb un homenatge pòstum a Juan Jiménez. El president de Freebike, Joan Zurita, va lliurar a la filla de l’esportista que ens va deixar l’any passat un trofeu commemoratiu, que poc després va compartir amb la seva mare i vídua de Juan Jiménez.

La Challenge Ciclista, un “Menú Degustació” del territori

A banda de significar un repte esportiu per a tots els homes i dones que van prendre-hi part, la Challenge ha estat una oportunitat per donar a conèixer el territori en una experiència que uneix el turisme i l’esport. Segons els organitzadors, la marxa ciclista va néixer de la idea de connectar en un únic recorregut tots els punts d’interès a què es pot arribar partint des de la Costa Brava Sud, des de Blanes.


El viatge comença discorrent per la típica orografia mediterrània, on el contacte visual amb el mar és un singular i indubtable atractiu, i després continua cap a un territori interior que destaca per la seva frondositat, fent una transició cap a l’alta muntanya. Per això, perquè la ruta va del mar a la muntanya i torna, esdevé en una mena de Menú Degustació del territori.

Els quatre ports de muntanya que van haver de superar van ser: Sant Grau, Santuari del Coll, Turó de l’Home i Sant Feliu de Buixalleu. Val a dir que quan encara s’estava disputant la marxa els Mossos d’Esquadra van decidir tancar l’accés al Turó de l’Home per raons de seguretat, ja que hi havia boira i baixa visibilitat.


Arribada 1er classificat marxa llarga
Aquesta circumstància ha provocat que s’hagin elaborat dues classificacions finals: la primera correspon als ports que tothom va tenir la possibilitat de pujar, i la segona amb el sumatori dels que van poder pujar el tercer port abans del tall. La sortida de la Challenge in Costa Brava es va fer a 2/4 de 8 del matí, mentre que el tancament es va fer 12 hores més tard.
Data de realització: 10/11/2016 | Data de la darrera actualització: 10/27/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300