Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap conseqüència greu a Blanes pel temporal de pluja i mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2016 10:56:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cap conseqüència greu a Blanes pel temporal de pluja i mar

L’única incidència destacada va tenir lloc ahir al vespre, amb la caiguda d’un llamp que va afectar una línia elèctrica i va deixar sense corrent 6.219 usuaris de Blanes, Lloret i Tordera

El fort temporal de pluja i marítim que està afectant el litoral català des d’aquest passat dimecres no ha originat cap conseqüència greu a Blanes, i s’espera que durant les properes hores aquesta continuï sent la tònica general. Els dos cossos d’emergència i seguretat de l’Ajuntament de Blanes, Policia Local i Protecció Civil, estan especialment amatents a poder actuar en qualsevol incidència que pugui produir-se a causa de la pluja i la mala mar.


Platges de Blanes, dijous al matí
La caiguda d’un llamp deixa 6.219 abonats sense llum

Durant el fort episodi de pluja, que va començar a afectar Blanes la tarda d’aquest passat dimecres i ha continuat avui dijous al matí, l’únic incident destacable ha estat la caiguda d’un llamp, que va afectar una línia elèctrica aèria situada prop de la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682. Això va provocar que un total de 6.219 usuaris es quedessin sense fluid elèctric, una avaria que va quedar reparada al cap de dues hores i tres quarts. La major part dels clients eren veïns de Blanes, i la resta de Lloret de Mar i Tordera.


GI-682, dimecres a la nit
L’origen de l’avaria, segons fonts de la companyia elèctrica, va ser el trencament d’un aïllador d’una línia elèctrica aèria de mitjana tensió, que va rebre l’impacte del llamp. Automàticament, la línia va quedar desconnectada. Mentre els operaris van començar les tasques de reparació, es van estar fent les maniobres de control per re connectar i poder alimentar els clients per altres vies de subministrament. Val a dir que la major part dels usuaris van patir talls intermitents, si bé d’altres no van tenir de nou servei fins que va estar arranjada l’avaria.


Mentre va durar l’incident, la centraleta de la Policia Local de Blanes va rebre nombroses trucades de veïns preguntant per l’avaria. L’avís de la caiguda del llamp el va donar un veí del barri de Valldolig –al costat de la Carretera GI-600- pels volts d’un quart de 10 de la nit, informant que havia vist una explosió de llum sobtada. Immediatament s’hi van presentar diverses dotacions de la Policia Local, Bombers i Mossos d’Esquadra, a l’hora que també s’hi van traslladar tècnics de la companyia elèctrica per procedir a la reparació.

Cap afectació a les platges del litoral blanenc

Davant l’anunci del fort episodi de pluges emès des dels organismes oficials, a principis de setmana es va fer una inspecció de les sortides de riera per assegurar-se que estaven expedites i que, en cas d’una acumulació sobtada d’aigua, no quedessin col·lapsades. Avui al matí aquesta situació continuava sent així, tot i que se segueix amatent a qualsevol circumstància que pogués requerir alguna actuació.


El temporal de mar no ha afectat les platges del municipi, llevat d’alguns elements del mobiliari urbà mòbil que s’instal·la durant l’estiu com a servei per als usuaris i banyistes, que han quedat parcialment soterrats per la sorra arrossegada pel temporal. En aquest sentit, l’Àrea de Medi Ambient ja ha comunicat a les Brigades Municipals que procedeixin a retirar aquests elements, principalment les passeres que s’instal·len perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin arribar amb seguretat arran de mar.


A banda d’aquestes incidències, no s’han hagut d’atendre cap altre tipus de conseqüències greus. Malgrat així sigui, tant la Policia Local com Protecció Local continuaran especialment amatents al seguiment del temporal i la pluja, així com als comunicats que emet la Generalitat a través del CECAT, ja que la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) per incidències relacionades amb les pluges.


Data de realització: 10/13/2016 | Data de la darrera actualització: 10/13/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300