Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’escriptora blanenca Alba Saskia Rivas Molina, entre les 10 obres finalistes del Premi Planeta 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/18/2016 10:18:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXL’escriptora blanenca Alba Saskia Rivas Molina, entre les 10 obres finalistes del Premi Planeta 2016

La novel·la finalista és “Con un par de alas”, que va escriure en tan sols dues setmanes, i que va presentar sota el pseudònim de “Hope”: Esperança

Alba Saskia Rivas Molina, escriptora blanenca de 25 anys d’edat, és l’autora d’una de les 10 novel·les que ha estat seleccionada com a finalista del LXV Premi Planeta, que es va lliurar el passat cap de setmana al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. Ho ha fet a través de l’obra titulada Con un par de alas, que va escriure en tan sols dues setmanes, i que va presentar amb el pseudònim de Hope: Esperança.

Aquest terme està directament relacionat amb la seva producció literària, ja que també forma part del seu blog de microrelats www.infinity-hope.com. Tanmateix, també dóna nom a l’associació que presideix a nivell de l’estat espanyol per potenciar la investigació de la síndrome de Brown-Vialetto-van Laere, una rara malaltia neurodegenerativa.


Alba Saskia Rivas Molina, finalista del LXV Premi Planeta
Fotografia: Editorial Planeta
Les 10 obres finalistes, majoritàriament presentades sota pseudònim, van ser seleccionades pel jurat d’entre el total de 552 que es van presentar en aquesta edició, que ha suposat una xifra rècord de participació per al guardó literari més ben dotat en llengua castellana. Alba Saskia Rivas Molina s’ha acabat de titular en Secretariat a través de l’Institut Obert de Catalunya, i també va estudiar un curs de prosa poètica a l’Ateneu Barcelonès, segons explica, com a hobby.

L’anècdota d’aquesta jove escriptora és que la seva novel·la finalista Con un par de alas la va presentar quan faltaven poques hores perquè s’esgotés el temps per fer-ho, a banda que veiés la llum en un temps rècord. L’obra està protagonitzada per Lia, que explica la seva història de superació personal després d’un desengany amorós. Paral·lelament, la seva mare li envia unes cartes on li explica el seu dia a dia. Segons ha explicat Alba Saskia Rivas, que és sorda des dels 13 anys, es tracta d’una novel·la molt sensorial i molt íntima.

De moment encara no compta amb cap editor que vulgui publicar-la, però l’Alba Saskia no pensa deixar de lluitar fins que no trobi algú que ho faci. Durant 90 dies el Grup Planeta té els drets de l’obra, i encara hi ha la possibilitat que l’editorial decideixi fer-ho. Si no és així, l’escriptora blanenca té previst cercar una altra editorial, encara que sigui petita, que pugui fer-ho realitat.Data de realització: 10/18/2016 | Data de la darrera actualització: 10/18/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300