Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ciència de la màgia, a Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/19/2016 04:01:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La ciència de la màgia, a Aula Blanes

L’entitat blanenca ha encetat el VII Cicle de Conferències que s’allotgen cada mes a la Biblioteca Comarcal amb el Mag Fèlix Brunet, que va fer una completa aproximació a aquest món

El Mag Fèlix Brunet va inaugurar el vespre d’aquest passat dimarts el VII Cicle de Conferències Aula Blanes de forma brillant, amb una xerrada sobre l’art de la màgia que va esdevenir en un acostament a la ciència d’aquesta disciplina artística. El ponent va definir la màgia com l’il·lusionisme, l’art de fer coses impossibles, insistint que sempre hi ha trampa, un truc. La classificació dels tipus de màgia es pot fer atenent al públic (màgia infantil, familiar, per adults i tècnica) o pel tipus d’estil (mentalisme, manipulació, cartomàgia, numismàgia, escapisme, grans il·lusions, còmica, perversa, atàvica i poètica).


El mag Fèlix Brunet, a la xerrada d'Aula Blanes - Fotografies: Aula Blanes
Fèlix Brunet, mag professional amb una experiència de més de 20 anys, va aclarir que el repertori de tot mag és limitat, ja que pot fer 7 habilitats amb alguna cosa en concret: fer-les aparèixer i desaparèixer, canviar el color, modificar la forma, canviar-la de lloc, trencar-enganxar coses i endevinar. El joc més antic que es coneix té més de 5.000 anys, però des de principis del segle XIX està tot inventat en el món de la màgia. Els darrers 200 anys només hi ha hagut innovació tecnològica i l’electrònica ha servit per perfeccionar trucs i adaptar jocs antics, però qualsevol dels jocs de màgia que es poden trobar tenen un referent de fa molts anys.


Respecte quines matèries estudia un mag, actualment es pot trobar alguna escola, però fa molts pocs anys que existeixen. El Mag Fèlix Brunet va explicar les diferents coses que ha estudiat per a convertir-se en el mag que és ara, amb tres nivells d’estudis: màgics (tècnics i teòrics), artístics (interpretació, clown, gestualitat), i ciència. En aquest darrer sentit, a un mag li cal relacionar-se amb la química, la física, la matemàtica avançada, l’electrònica i l’enginyeria, així com la psicologia. Els darrers minuts de la xerrada els va dedicar el ponent a explicar, utilitzant jocs de màgia, alguns dels conceptes que hi ha en la majoria de trucs.


D’una banda, es tracta de la miss direction: el control de l’atenció, on el mag provoca que l’espectador atengui allò que ell vol per poder fer els trucs i crear la il·lusió que ha fet màgia. De l’altra, hi ha la naturalitat condicionada, un concepte teòric que els mags utilitzen sovint per alguns dels seus trucs: quan un moviment és poc natural però imprescindible pel truc, el mag dedica part de l’espectacle a preparar al públic perquè accepti com a natural el moviment que haurà de fe quan arribi el truc. La conferència d’Aula Blanes es va tanca amb la participació del públic en diversos trucs que van aixecar aplaudiments i admiració perquè, tot i saber quin era el truc i les trampes, la màgia de Fèlix Brunet va brillar per la seva potència.
Data de realització: 10/19/2016 | Data de la darrera actualització: 10/19/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300