Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 5a Fira de Bruixes de Blanes, la Fira de Tardor, aterrarà la vigília de Tots Sants amb un canvi d’imatge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/21/2016 11:19:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La 5a Fira de Bruixes de Blanes, la Fira de Tardor, aterrarà la vigília de Tots Sants amb un canvi d’imatge

Amb motiu de la cinquena edició s’ha canviat la imatge que l’identificava fins ara, i s’han implicat més escolars en la decoració dels carrers, que inclourà novetats

D’aquí a una setmana, del 28 al 30 d’octubre, Blanes viurà intensament la vigília de la festa de Tots Sants amb una 5a Fira de Bruixes, que s’emplaçarà per quart any consecutiu al Passeig de Dintre. La Fira de Tardor de Blanes presenta enguany com a principal novetat el canvi de la imatge que identifica aquest esdeveniment, que ha estat la mateixa durant els primers 4 anys.

Una bruixa volant dalt d’una escombra segueix sent el senyal identitari però, enlloc que els cartells i fulletons estiguin tenyits de negre, el fons de la imatge ha evolucionat cap als tons ataronjats i marronosos que caracteritzen les fulles dels arbres en aquesta estació de l’any. Per això, coincidint amb la cinquena edició, s’incideix en què es tracta de la Fira de Tardor de Blanes.


Portada Programa de Mà Fira de Bruixes de Blanes 2016
Això no vol dir que hagi perdut la seva essència originària: un espai misteriós i màgic que, lligat a la tradició dels difunts que caracteritza Tots Sants i la Castanyada, ofereix la possibilitat de gaudir del món de les fades i les bruixes en un entorn on es mouen personatges fantàstics. L’eix central continuen sent les parades que s’instal·len al Passeig de Dintre, ambientades i regentades per venedors i venedores disfressats de personatges d’acord amb la temàtica.

Una fira per gaudir amb tota la família i decoració terrorífica dels carrers

A diferència de l’any passat, la fira retorna als seus orígens i enlloc de concentrar-se només durant el cap de setmana com en el 2015, començarà l’activitat el divendres a la tarda, com s’havia fet en les tres primeres edicions. Així, aquest primer dia, el 28 d’octubre, funcionarà de 2/4 de 6 fins a les 9 de la nit, i el cap de setmana del 29 i 30 d’octubre, la fira obrirà a les 10 h del matí i tancarà a les 21 h.


Fira de Bruixes 2015
Passejant-se per les parades instal·lades al Passeig de Dintre s’hi podrà trobar des d’articles d’aromateràpia, tractaments naturals i minerals fins a objectes d’artesania, complements de vestuari, bijuteria, flors i joguines. També hi haurà parades amb productes gastronòmics, com ara olives, pastissets salats i dolços, coques i llaminadures, entre d’altres.

Per segon any consecutiu, els escolars del municipi hauran elaborat el material que l’Ajuntament de Blanes s’encarregarà posteriorment d’instal·lar en set carrers del nucli històric que envolten el Passeig de Dintre. Aquest 2016 ha augmentat el nombre de centres educatius que participen en l’experiència: un total de sis escoles i un dels instituts, quan l’any passat van ser 4 centres de primària.


D’aquesta manera, el Centre d’Educació Especial Ventijol tindrà cura de la decoració del Carrer Fornaca; el Col·legi Cor de Maria del Carrer Theolongo Bacchio; l’Escola Joaquim Ruyra del Carrer Muralla; l’Escola Mossèn Joan Batlle del Carrer Tapioles; l’Escola Quatre Vents s’encarregarà del Carrer Verge Maria; l’Escola Sa Forcanera tindrà el Carrer Bellaire; i finalment l’Institut Sa Palomera els trams inicial i finals del Carrer Mercaders.

La resta dels principals carrers del centre aniran a càrrec de l’Ajuntament de Blanes, i estaran decorats amb altres elements de guarniment per mantenir l’ambientació de tot l’entorn. La decoració ambiental també es farà a l’exterior de l’edifici consistorial, tant a la façana principal com en la posterior que dóna a la Plaça dels Dies Feiners, on es tornarà a reproduir la fesomia d’un cementiri amb les tombes que tant d’èxit han tingut en les dues anteriors edicions.


Tanmateix, una altra de les novetats que també hi haurà té a veure amb els ninots que penjaven per sobre les tombes, que lluiran en una mida molt més grossa al Carrer Ample. Públic de totes les edats acostumen a fer-se fotografies amb els elements a peu de carrer de la decoració terrorífica del voltant de l’edifici consistorial, així com en els dos Photocalls que s’instal·len perquè petits i grans s’immortalitzin prenent el cos de personatges fantàstics pintats sobre un decorat.

Establiments i botigues embruixades, i altres activitats

Un altre dels al·licients amb què compta la Fira de Bruixes és la decoració que hi ha en diversos establiments i botigues embruixades, que col·laboren en l’esdeveniment instal·lant motius relacionats amb la Castanyada i Tots Sants. De fet, ja fa uns quants dies que diversos locals ja llueixen l’ambientació típica d’aquesta celebració, i avancen menús terrorífics i ofertes especials coincidint amb aquestes dates.


Com a complement de dinamització, al llarg de la fira s’organitzen diverses activitats al voltant del recinte firal. Així, hi haurà cinc Tallers de Maquillatge distribuïts en sengles franges horàries durant els dos dies i mig que durarà l’esdeveniment. Tots tres dies funcionarà un Parc Infantil d’Inflables a la Plaça dels Dies Feiners, i tant dissabte com diumenge es passejaran per la fira personatges fantàstics.


També hi haurà una narradora de contes emplaçada en el recinte firal que explicarà Contes que fan bullir l’olla dissabte i diumenge de 18 a 18’45 h. En aquest sentit, enguany també col·labora l’Escola d’Anglès Kids & Us, que ofereix dos contes en aquesta llengua a la Plaça d’Espanya dissabte; a les 12 h del migdia Phantom Manor i a les 5 de la tarda The World’s Worst Witch.Data de realització: 10/21/2016 | Data de la darrera actualització: 10/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300