Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Dos emprenedors blanencs formen part de MJN Neuroserveis, un guardonat projecte per predir els atacs d’epilèpsia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/22/2016 02:24:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Dos emprenedors blanencs formen part de MJN Neuroserveis, un guardonat projecte per predir els atacs d’epilèpsia

El projecte dels blanencs Salva Gutiérrez i David Blánquez, juntament amb Xavier Raurich i Esteve Farrès, ha guanyat aquesta setmana la 7a Mostra d’Emprenedors de Girona

L’empresa MJN Neuroserveis, un projecte tecnològic que està treballant en un sistema que permetrà poder predir els atacs d’epilèpsia, ha estat la guanyadora de la 7a edició de la Mostra d’Emprenedors de Girona, que va tenir lloc aquest passat dijous. MJN Neuroserveis està impulsada pels blanencs David Blánquez i Salva Gutiérrrez, i també en formen part Xavier Raurich i Esteve Farrés.


Els representants d'MJN Neuroserveis, amb el guardó de la
7a Mostra d'Emprenedors de Girona
El dispositiu està en fase de desenvolupament, i està obtenint resultats molt esperançadors en els assajos de laboratori. Actualment han començat les proves amb pacients reals, a través d’un dispositiu amb un auricular i una polsera que monitoritza permanentment el pacient i s’activa entre 10 segons i un minut abans que aparegui la crisi.

La idea va néixer fa pocs anys: l’enginyer David Blánquez té una filla que pateix epilèpsia, i volia trobar algun sistema que pogués ajudar-la. Arran de l’amistat de la seva nena amb el fill de l’economista Salva Gutiérrez, van decidir sumar esforços i van crear l’any 2014 l’empresa MJN Neuroserveis.


Un dels anteriors guardons guanyats per MJN Neuroserveis:
Premis Digitals e-Tech 2015
El guardó atorgat aquesta setmana en la 7a Mostra d’Emprenedors de Girona -organitzat per l’Assessoria Codina i el seu servei d’estratègia digital ElGiroscopi-, ha estat triat d’entre una trentena de propostes que s’hi van presentar. A banda d’aquest reconeixement, MJN Neuroserveis també ha guanyat el Premi del Públic al millor producte o servei digital gironí dins dels Premis Digitals e-Tech 2015, ha estat finalista dels Premis Everis, i seleccionats com a programa Start-Up d’impacte social de Ship 2B.

El projecte MJN Neuroserveis per predir els atacs d’epilèpsia

L’epilèpsia és una malaltia crònica del sistema nerviós provocada per anormalitats a l’activitat elèctrica del cervell. Es dóna quan aquest òrgan és incapaç de frenar o inhibir els impulsos elèctrics entre neurones. Quan aquesta descàrrega és excessiva a les cèl·lules del cervell es produeix la crisi epilèptica. Una de les premisses d’aquest tipus d’atacs és que es poden produir en qualsevol moment, sense previ avis.

Normalment apareix durant la infància, i de vegades és molt difícil de controlar, la qual cosa provoca que aquests nens i nenes hagin de tenir permanentment una persona al seu costat. Habitualment aquests joves tenen problemes per seguir l’escolarització , tant pels fàrmacs que prenen com per la incidència de les crisis, i quan arriba la seva edat adulta també poden tenir més problemes d’inserció laboral.


Salva Gutiérrez durant l'acte de lliurament de premis de la
7a Mostra d'Emprenedors de Girona
L’epilèpsia afecta a més d’un 1% de la població mundial. Els protocols mèdics i els fàrmacs actuals aconsegueixen controlar adequadament una gran quantitat de casos. Ara bé, malgrat tots els tractaments disponibles, 3 de cada 10 persones amb epilèpsia no estan ben controlades i continuen experimentant crisis.

MJN Neuroserveis és un projecte per generar un sistema complet per a la monitorització en temps real de les persones amb epilèpsia. Integra un dispositiu personal de recollida de dades més un sistema extern per l’ajuda a la persona, registres, informes i possibles emergències. El sistema està pensat per donar una ajuda a les persones i famílies que pateixen l’epilèpsia, especialment per aquelles que no estan controlades pels medicaments i amb una alta probabilitat de patir crisis.


Fotografia de grup de les 4 empreses guardonades en la
7a Mostra d'Emprenedors de Girona
L’objectiu final és disposar d’un sistema capaç d’avançar-se a l’inici de la crisi, uns segons o uns minuts, per poder posar a la persona en seguretat i executar un protocol prèviament. Això representarà una millora substancial de la qualitat de vida i la integració social de les persones amb epilèpsia. Amb el lema Quality life for everybody (qualitat de vida per a tothom), el seu compromís com start-up social és intentar arribar a bon port amb un projecte que, indubtablement, complirà amb els objectius d’MJN.
Data de realització: 10/22/2016 | Data de la darrera actualització: 10/22/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300