Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ricard Ferrer pinta uns frescos dedicats a Sant Martí a l’Església de Vilaritg, a l’Alt Empordà


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/26/2016 11:14:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ricard Ferrer pinta uns frescos dedicats a Sant Martí a l’Església de Vilaritg, a l’Alt Empordà

S’inauguraran el 13 de novembre, amb motiu de la festa de Sant Martí, i llueix en un temple del segle XII que ara torna a recuperar l’esplendor que va tenir temps enrere

L’artista blanenc Ricard Ferrer és l’autor d’uns frescos que ha pintat al presbiteri de l’Església de Vilaritg (Alt Empordà) dedicats a Sant Martí, on es reprodueixen les escenes més representatives de la vida d’aquest sant, així com la verge Maria envoltada d’àngels. En total hi ha 10 escenes, 8 quadres i 18 bustos de sants. El seu treball s’inaugurarà el proper diumenge 13 de novembre, amb motiu de la recent celebració que s’haurà fet de la festa de Sant Martí, que s’escau l’11 de novembre.


Frescos de Ricard Ferrer a l'Església de Vilaritg
Fotografia: Figueres.Com - Diari Digital de l'Alt Empordà
La celebració que es viurà a Vilaritg i Cistella significarà una festa gran, amb una missa cantada, sardanes i dinar popular, perquè la feina que ha fet Ricard Ferrer ha significat també recuperar l’esplendor que havia tingut aquest temple, que té els seus orígens entre finals del segle XI i principis del XII. En aquest sentit, també conserva una magnífica portalada romànica que va ser reformada en el segle XVIII.


Els artífexs de la idea
Fotografia: Figueres.Com - Diari Digital de l'Alt Empordà
Segons explica Figueres.Com, el Diari Digital de l’Alt Empordà, la idea va sorgir fa més de tres anys, arran d’una trobada entre Martí Amiel –conegut rellotger i col·leccionista de Figueres-; el mossèn de Cistella, Josep Claparols i l’alcalde de Cistella, Enric Gironella. La seva implicació va impulsar poder recuperar l’esplendor que havia tingut aquest temple, que consta d’una nau amb dues capelles laterals i una capçalera carrada, molt petit però també molt estimat pels veïns de Cistella i Vilaritg.


Detall del fresc principal de Ricard Ferrer
Fotografia: Figueres.Com - Diari Digital de l'Alt Empordà
Martí Amiel va pensar que la persona ideal seria el seu amic, el pintor blanenc Ricard Ferrer, que aviat va fer també seva la passió i entusiasme pel projecte. Ricard Ferrer és conegut pels seus frescos que també es poden admirar al Museu del Rellotge de Figueres de Martí Amiel, i aquí a Blanes, a la Parròquia Santa Maria de Blanes, així com al Centre Cultural Els Padrets. L’artista va iniciar la seva carrera professional durant l’avantguarda dels anys 60, influenciat pel moviment artístic Dau al Set, amb Antoni Tàpies, Modest Cuixart i Joan Ponç. A partir de la dècada dels anys 70 es va interessar més per la tradició clàssica i la pintura europea del Renaixement i el Barroc.
Data de realització: 10/26/2016 | Data de la darrera actualització: 10/26/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300