Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple de l’Ajuntament aprova municipalitzar la gestió de la deixalleria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/28/2016 09:59:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple de l’Ajuntament aprova municipalitzar la gestió de la deixalleria

Aquest va ser un dels punts més destacats d’una intensa sessió plenària, on fins a sis regidors van abandonar la sala per evidenciar el seu desacord en dos altres temes a debatre

El ple municipal ordinari celebrat ahir a la nit va ser un dels més intensos que es recorden en molts mesos. Un dels punts més destacats va ser la compra de la totalitat de les accions de la societat Blanes, Medi Ambient, SAU per municipalitzar la Deixalleria Municipal. També s’ha aprovat que es delegui al Consell Comarcal de la Selva la gestió de l’equipament a partir de l’1 de gener de 2017, a través de l’empresa especialitzada Nora, que actualment també és la que fa el servei de neteja i recollida d’escombraries a Blanes. Precisament el debat d’aquest tema va ser el què va propiciar un dels primers moments més tensos de la sessió.


Deixalleria de Blanes
Els dos regidors de la CUP, Jaume Pujadas i Clara Castrillo, van abandonar el ple perquè defensaven que abans de prendre cap decisió caldria que es resolgués la investigació oberta en un jutjat de Blanes sobre la gestió del conseller delegat d’Aigües de Blanes, ja que tenia part de l’empresa Blanes Medi Ambient, SAU. Els representants de la CUP van explicar que estan d’acord amb la municipalització de la deixalleria, però també van advertir que si no es retirava el punt de l’ordre del dia abandonarien la sala de plens abans de la votació. Finalment, el punt es va aprovar per unanimitat, amb l’absència a la sala de Pujadas i Castrillo.

Mocions sobre el referèndum vinculant sobre la independència i la C-32

Un altre dels moments més intensos va ser en la part de control, quan s’havia de tractar la moció presentada per ERC de suport al referèndum vinculant sobre la independència, per a la qual el grup municipal d’ICV-EUiA havia presentat una esmena a la totalitat. Abans de començar el debat, el secretari de l’Ajuntament, Joan Solà, va llegir l’informe elaborat per ell mateix en relació al contingut de la proposta d’acord, en el sentit que no s’adequava a l’ordenament jurídic vigent ni als mandats del Tribunal Constitucional.


Regidors del PSC i PP abandonant la sala de plens
Per aquest motiu, tres dels regidors del PSC a l’equip de govern –Pepa Celaya, Nicolás Laguna i Mario Ros- i el regidor del PP –Salvador Tordera- van abandonar la sala de plens, a l’hora que Sergio Atalaya, des de Ciutadans, va avançar que també ho farien si s’arribava a debatre. El portaveu d’ERC, Àngel Canosa, finalment va anunciar que retiraria la moció per poder trobar una millor entesa i reformular la proposta. Abans, la part de control de la sessió plenària s’havia encetat amb una primera moció presentada per ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP en nom de la Plataforma contra la C-32, sobre les expropiacions de terrenys per a la les obres de prolongació de l’autopista.


Una portaveu de la Plataforma contra la C-32, llegint els punts d'acord
La proposta es va encarregar de presentar-la una portaveu de la plataforma, però durant el seu tractament el propi contingut de la mateixa va generar un llarg debat, ja que els punts que es van exposar no eren els que s’havien pactat prèviament. La proposta d’acord va acabar amb un empat en la primera votació: 9 a favor d’ICV-EUiA –ahir la regidora d’aquest grup, Marian Anguita, era absent per motius de salut-, ERC, Batega i la CUP; 9 vots en contra del PSC, PDECAT i PP; i 2 abstencions de C’s. Finalment el tema va quedar sense aprovar amb el vot de qualitat de l’alcalde.

Resta de punts de la sessió plenària

El ple municipal va aprovar per unanimitat el projecte de modificació del POUM per requalificar les cases dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust perquè es puguin destinar a pisos socials. En aquesta primera part del ple, ahir mateix es va introduir un punt per urgència a l’ordre del dia per aprovar provisionalment la modificació de la Ordenança que regula la utilització privativa o aprofitament especial del vol, sòl subsòl del domini públic municipal a favor de les empreses explotadores de serveis de subministrament. El tema va prosperar per unanimitat.

En la part de control, la tercera moció que es va debatre va ser la presentada per ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP contra l’acord comercial d’associació transatlàntica per al comerç i la inversió entre la Unió Europea i els Estats Units. Es va aprovar amb els 9 vots dels proponents, als quals s’hi va sumar ERC. La resta de grups es van abstenir, propiciant així que es pogués aprovar: 11 vots del PSC, PDECAT, Ciutadans i PP.


Ple Municipal 27 d'octubre
La següent proposta la van presentar d’ICV-EUiA i Batega per Blanes, per la gratuïtat de la zona blava dels antics pavellons. Ciutadans va presentar una esmena a la totalitat amb dos punts principals: demanar una reunió amb l’Oficina Antifrau per conèixer els resultats reals del benefici industrial de SABA en les zones blaves, i crear una comissió d’estudi. La moció es va aprovar per 13 vots a favor (PSC, PDECAT, ERC, Ciutadans i PP) i 7 vots en contra d’ICV-EUiA, Batega, la CUP i el PP.

Tot seguit, es va tractar una moció presentada pel PSC, PDECAT, ERC i el PP en defensa de l’acollida de les persones refugiades; així com una proposta de Ciutadans per garantir l’accés universal dels llibres de text a Catalunya: totes dues van prosperar per unanimitat. Finalment, es va entrar per urgència una moció de la CUP per donar suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, acusat del delicte de sedició per haver donat suport a la declaració del 9N. La proposta va prosperar amb els 13 vots favorables d’ICV-EUiA, PDECAT, ERC, Batega per Blanes i la CUP, 4 vots d’abstenció del PSC, i 3 vots en contra de Ciutadans i PP.

Si el debat dels temes a l’ordre del dia del ple va ser intensa, no es va quedar curt l’apartat de precs i preguntes, tant pel que fa al torn per als polítics, com la reservada al públic i la ciutadania en general. Durant aquest llarg espai de temps van tractar-se temes com ara el maltractament als animals, la Taula Local pel Dret a l’Habitatge, la situació a l’empresa Nylstar, la nova Ordenança de les terrasses dels bars i restaurants, la negociació sobre la situació d’alguns càmpings, la rotonda de Ca la Guidó, la Ciutat Esportiva Blanes, els pressupostos participatius, els Pipi-Cans, així com tres casos que afectaven sengles particulars presents a la sala.
Data de realització: 10/28/2016 | Data de la darrera actualització: 10/28/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300