Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Gala de Dansa Solidària a Benefici de les persones refugiades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/29/2016 02:45:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Gala de Dansa Solidària a Benefici de les persones refugiades

Més de 200 ballarins han participat en l'experiènia que s'ha allotjat avui al matí al Teatre de Blanes, a benefici d'Stop Mare Mortum i Blanes Solidari

Blanes està vivint un intens cap de setmana solidari a través de la celebració de dos principals esdeveniments, tots dos amb un mateix objectiu: recaptar fons econòmics a benefici de les persones refugiades. Un d’ells ha estat la Gala de Dansa Solidària que s’ha allotjat aquest matí de dissabte al Teatre de Blanes, comptant amb una gran afluència de públic.


Gala de Dansa Solidària a Benefici de les persones refugiades
Més de 200 ballarins de Blanes i d’altres poblacions –Palafolls, Lloret de Mar, Girona i Barcelona- han participat en l’experiència, organitzada per l’Associació de Dones Artesanes de Blanes amb la col·laboració de diverses escoles de dansa. S’ha fet a benefici de dues entitats que treballen en donar suport a les persones refugiades i exiliades: Stop Mare Mortum i Blanes Solidari, a qui es destinarà íntegrament, repartint-ho al 50%, la recaptació de la venda d’entrades.


Joana Peral (Assoc. Artesanes) i Ma Àngels Esteban (Stop Mare Mortum)
Abans que comencés la gala, s’han adreçat al públic assistent Joana Peral, de l’Associació de Dones Artesanes de Blanes, i Ma Àngels Esteban, de la plataforma Stop Mare Mortum. Des d’aquesta ONG s’ha agraït la implicació i generositat esmerçada en la gala i s’ha recordat els orígens de la seva constitució en aquest municipi, així com el perquè de la seva raó de ser: “Creiem que donar visibilitat a la crisi humanitària que estem vivint i generar consciència és fonamental. Però si no ataquem l’arrel del problema, si no aturem les guerres, l’imperialisme, el militarisme i les desigualtats que genera l’explotació capitalista, el problema no es solucionarà”.


Representants de les escoles de dansa reben una mandala d'agraïment
L’agraïment expressat per la portaveu de la plataforma pel suport rebut, s’ha traduït també en el lliurament d’una mandala a les representants dels sis centres de dansa que han participat. Confeccionada per l’Associació de Dones Artesanes, han rebut aquest simbòlic agraïment l’Escola de Dansa Daina de Blanes –que també s’ha encarregat de la coordinació de tot l’espectacle-, l’Escola Municipal de Música i Dansa de Palafolls, l’Escola Alira de Lloret, Endansa’t de Barcelona; i l’Escola Ma Elena Pascual de Girona.


Durant gairebé dues hores, l’escenari del Teatre de Blanes ha gaudit d’un complet repertori de tot tipus de dansa, amb coreografies de hip-hop, dansa contemporània, ballet clàssic, fusió... No cal dir que el públic, lliurat als i les joves artistes des d’un principi, han rebut amb continuats aplaudiments cadascuna de les actuacions, interpretades amb unes ganes i una il·lusió que rivalitzaven número rere número.


Data de realització: 10/29/2016 | Data de la darrera actualització: 10/29/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300