Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba a Blanes Construïm, un procés transversal de participació ciutadana sobre el civisme i la convivència


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/03/2016 11:12:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOArriba a Blanes Construïm, un procés transversal de participació ciutadana sobre el civisme i la convivència

Es tracta d’un projecte que promou la Generalitat amb l’objectiu de fer una diagnosi sobre quins valors es promouen en la societat. Es faran 36 sessions arreu de 28 poblacions catalanes

El Casal de la Gent Gran de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dimecres el taller Construïm, comptant amb la participació d’una vintena de representants de diverses entitats del municipi. Abans d’encetar la sessió, els va donar la benvinguda l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de Jaume Forés, responsable del Programa de Civisme i Valors, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.


Taller "Construïm", Casal de la Gent Gran
Construïm. Un nou país amb valors és un projecte promogut pel govern català que pretén forjar el futur a través de la introducció d’iniciatives i canvis en les polítiques que fomentin el civisme, generant oportunitats i confiança mútua en les relacions, tant públiques com privades, entre ciutadans i ciutadanes. Per aconseguir-ho, s’han programat 36 tallers participatius oberts a tothom, repartits arreu de 28 poblacions catalanes.


Presentació del Taller: (d'esquerra a dreta) Jaume Forés i Miquel Lupiáñez
Els dos primers tallers es van celebrar a finals d’octubre a Vic i Balaguer, i han continuat estrenant-se a comarques gironines amb sengles sessions que es van fer ahir a Blanes i Girona. A banda d’aquests dos municipis, els tallers també es faran en d’altres dues localitats gironines: Olot i Figueres.

Un procés participatiu sobre el civisme i la convivència ciutadanes

Es tracta d’un procés d’anàlisi i reflexió del civisme a Catalunya amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la societat catalana. La seva primera fase es basa en un procés de participatiu per donar veu a la ciutadania sobre els hàbits i comportaments positius que inspiren la convivència al país i poder d’aquesta manera fer una fotografia actual que permetrà visualitzar de manera col·lectiva com es relaciona la societat i quin futur vol compartir la ciutadania entre tots i totes.


Per això, a través dels tallers que s’han programat durant aquestes setmanes, s’aniran recollint les aportacions que facin els ciutadans i ciutadanes. S’ha apostat perquè sigui un projecte transversal i el màxim d’obert possible, per això es prendrà especial atenció perquè es respecti la diversitat generacional i cultural.


Els i les participants aporten d’aquesta manera una visió polièdrica respecte els valors de civisme i convivència, amb la conseqüent riquesa de contingut que això suposa. Es posa especial èmfasi en recollir quins valors es promouen a la família, en les institucions, a les entitats, etc. En definitiva, del què es tracta en aquests tallers és de fer aportacions.


Posteriorment, es complementarà amb una enquesta elaborada pel Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya que es farà a principis del 2017. Tornant a aquesta primera fase basada en tallers participatius que es van començar a realitzar a finals d’octubre, està previst que finalitzin a finals de desembre, després d’haver fet un complet recorregut per la geografia catalana. Primer, doncs, es fa la fase qualitativa, i després la quantitativa.

Data de realització: 11/03/2016 | Data de la darrera actualització: 11/03/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300