Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull en un cap de setmana més de 6.600 euros per ajudar les persones refugiades


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/05/2016 12:08:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

REFUGIATSBlanes recull en un cap de setmana més de 6.600 euros per ajudar les persones refugiades

La nova entitat “Acció Mediterrània” va instal·lar una parada amb més de 20.000 articles , i aquest diumenge marxa a Grècia per comprar els productes que necessiten per al seu projecte

El darrer cap de setmana d’octubre, coincidint amb la celebració de Tots Sants i la Castanyada, Blanes va viure una intensa activitat amb un mateix objectiu: recaptar fons econòmics a benefici de les persones refugiades. Fruit de la suma d’aquests esforços, s’han recollit més de 6.600 euros, una quantitat que ha estat valorada de manera molt positiva per les entitats implicades.

La nova entitat “Acció Mediterrània” suma 6.000 €

La principal activitat, a través de la que s’ha recollit la major quantitat econòmica, va ser una parada solidària de venda de productes de tot tipus, que va estar en funcionament durant dos dies i mig, després d’un treball continuat de les tres setmanes anteriors. La nova entitat blanenca en procés de constitució Acció Mediterrània, ha aconseguit reunir 6.000 € comptant amb el suport d’una vintena de voluntaris i voluntàries, així com de les entitats Stop Mare Mortum i Blanes Solidari.


Parada a benefici de les persones refugiades
Prop de 20.000 articles procedents de donacions d’entitats i particulars han estat exposats a la parada. Hi havia des de llibres, DVDs, roba, sabates i joguines, fins a articles de la llar, bijuteries, pastissos, o fins i tot electrodomèstics. La portaveu d’Acció Mediterrània, Conxita Boldú, s’ha mostrat agradablement sorpresa pels resultats obtinguts, ja que durant els tres dies que van tenir instal·lada la parada, les donacions de tota mena d’articles no paraven d’arribar.


Una de les anècdotes la van viure amb la donació que els van fer d’un autèntic abric de pell de visó que la seva propietària va explicar-los que costava 6.000 €. Després de tenir diversos pretendents, una parella de jubilats es va adreçar als responsables de la parada de manera més decidida i, després d’assimilar la informació que a partir del què costava l’abric havien de fer una oferta, van proposar pagar 500 €.... No cal dir que les voluntàries no van dubtar ni un moment en acceptar-la.

Propera parada de venda d’articles i Gala Benèfica de Dansa

La gran quantitat de material que se’ls ha donat que finalment no es va vendre ha mogut la nova entitat a plantejar-se tornar a repetir la positiva experiència, que segurament instal·laran el proper 21 de desembre, amb motiu de la Fira de Sant Tomàs. Val a dir que, dels 6.000 € que han aconseguit reunir, 1.000 € corresponen a donacions en efectiu i 625 € a la meitat de la recaptació de la Gala de Dansa Benèfica organitzada per l’Associació de Dones Artesanes de Blanes el matí del 29 d’octubre al Teatre.


Gala de Dansa Benèfica a favor de les persones refugiades
L’espectacular actuació de dansa va aplegar més de 200 ballarins de Blanes i d’altres poblacions: Palafolls, Lloret de Mar, Girona i Barcelona. S’han recaptat 1.250 €, que s’han destinat al 50% a Stop Mare Mortum i Acció Mediterrània. Durant gairebé dues hores, el públic que omplia el Teatre va gaudir d’un complet repertori a càrrec de les escoles de dansa Daina de Blanes, la Municipal de Música i Dansa de Palafolls, Alira de Lloret, Endansa’t de Barcelona i l’Escola Ma Elena Pascual de Girona.

Projecte d’actuació en els Squads, edificis ocupats autogestionats

L’èxit de l’activitat de la parada de venda de productes ha fet que el viatge que emprendran aquest diumenge i fins el proper divendres 11 de novembre a Grècia sigui encara més engrescador del què ja era de bell antuvi. Marxen tres membres d’Acció Mediterrània, que volen desenvolupar-hi un projecte propi, elaborat per Marina Serra, que ja fa temps que treballa sobre el terreny amb d’altres joves de diferents procedències.


Presentat com el Projecte Atenes, enlloc de treballar en camps de refugiats, ho fa en squads, edificis ocupats que hi ha repartides per tota la capital grega. Són espais autogestionats pels propis refugiats, activistes, col·lectius grecs i voluntaris independents d’arreu del món. No tenen participació de cap ONG ni intervenció del govern i, per tant, no reben ajudes econòmiques ni humanes.

El projecte de la nova entitat es farà en l’última squad que s’ha obert a la capital, Freedom Swuad: Spirou Trikoupi 17, on hi ha 22 famílies convivint, la majoria d’origen sirià, així com kurds i un matrimoni iranià, tot i que el cens és constantment canviant, sobretot després del trasllat que es va fer a mitjans de setembre.


Això va comportar la reubicació de les habitacions i les famílies i la pèrdua d’objectes personals. Una altra conseqüència va ser que el grup de solters de l’edifici es va desplaçar a l’squad de solters, compost per homes i joves que tenen a partir de 15 anys, i que fins el moment havien conviscut amb les famílies o en els pisos superiors de l’anterior edifici.

Vista aquesta situació, les principals accions directes que es volen dur a terme són assegurar que hi hagi suficient fruita i verdura a totes les squads, activitats de lleure, esportives i artístiques amb joves, activitats infantils i activar la Comissió Morada per a les dones de l’edifici. Paral·lelament una de les propostes que més voluntaris independents i associacions recolzen és la posada en marxa d’un pis per a joves refugiats.


L’objectiu és allunyar-los de l’ambient nocturn al qual els arrossega la presència d’homes adults en l’squad, proposar-los activitats que els motivin, oferir-los formació i aprendre idiomes, i seguir unes normes i una rutina. En aquest cas, l’atenció es farà a través de l’associació madrilenya Holes in the Borders, que ja fa mesos que treballa en la creació d’aquests pisos de joves a Atenes.



Data de realització: 11/05/2016 | Data de la darrera actualització: 11/05/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300