Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El millor compendi de Shakespeare, aquest dissabte al Teatre de Blanes amb “Els boscos d’en William”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/09/2016 11:11:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl millor compendi de Shakespeare, aquest dissabte al Teatre de Blanes amb “Els boscos d’en William”

Dirigida pel blanenc Pep Alum, l’obra adapta diferents grans obres de l’escriptor universal, i ha estat la primera vegada que ha unit als grups El Mirall de Blanes i Quantus Teatre de Lloret

Si hi ha un nom d’escriptor que podríem considerar més universal arreu d’on sigui, aquest sense cap mena de dubte és el de William Shakespeare. Potser per aquest motiu les seves obres són abastament conegudes i, qui més qui menys, se sap els seus arguments. Hi ha moltes maneres d’acostar-se al seu univers: a través de la lectura, assistint com espectadors a un muntatge teatral, o fins i tot amb les nombroses adaptacions cinematogràfiques –més o menys afortunades- que s’han fet i es continuaran fent.

Primer treball conjunt de Quantus Teatre de Lloret i El Mirall de Blanes

Ara, el Teatre de Blanes ofereix una nova oportunitat de gaudir-ho en viu i en directe a través de la representació que tindrà lloc aquest proper dissabte 12 de novembre a les 9 de la nit: Els boscos d’en William. Es tracta del cinquè muntatge estrenat amb motiu del 30è aniversari del grup El Mirall de Blanes, comptant en aquest cas amb la participació i col·laboració de Quantus Teatre de Lloret de Mar, que aviat va sumar-se al projecte.


"Els boscos d'en William" - Fotografies: Anna Galí
Amb una dramatúrgia de Pep Alum i aportacions de tot l’equip, l’obra acosta l’espectador a alguns dels textos més emblemàtics de William Shakespeare com ara Hamlet, Macbeth i Al Vostre Gust. Una passejada lúdica que comença en una aula universitària, continua el trajecte passant per algun bosc del Montseny i acaba donant una volta –real o suposada- pels boscos on habiten els personatges d’aquestes obres teatrals shakesperianes, coincidint amb el 400è aniversari de la mort del seu autor que es compleix aquest 2016.

Les agrupacions teatrals de Blanes i Lloret s’han unit per primera vegada en el seu llarg recorregut per fer una obra conjunta. La van estrenar el passat mes de maig al Teatre Municipal de Lloret, i ara arriba al Teatre de Blanes després que també es va portar al FITAG de Girona. En total són 18 actors de Blanes i Lloret que s’han implicat en aquest projecte que han estat treballant durant gairebé un any, d’ençà que van començar els primers assajos al 2015, coincidint amb la presentació dels actes del 30è aniversari d’El Mirall.

Un divertimento en complicitat amb el públic

El director de l’obra, el blanenc Pep Alum, ha explicat en relació a la seva creació: “Hem optat per acostar-nos al món de William Shakespeare d’una manera que ens permetés, al mateix temps que descobrir-lo o redescobrir-lo, divertir-nos tot assajant”. D’altra banda, també ha deixat clar que no es tracta d’una adaptació excloent, sinó que es busca la complicitat del públic que hi assisteixi: “Ho em plantejat amb el convenciment que, fent-ho de la manera que ho hem fet, el dia que mostréssim la nostra feina al públic, podríem compartir el ‘divertimento’ que ha suposat per tots nosaltres el procés”.


Per la seva banda, el director de Quantus Teatre, Joan Romà Ortiz, que en aquest cas participat en l’obra com a actor, ha assegurat: “Les emocions que es despertaran en els espectadors seran molt variades”, per tant absolutament recomanable per passar una bona estona. Amb una duració de 80 minuts, l’obra està absolutament recomanada per amants acèrrims shakesperians, i també per qui vulgui fer un primer tasteig lúdic.

La venda d’entrades per assistir a Els boscos d’en William es fa on-line a l’enllaç http://www.teatredelacostabravasud.cat/508/1/teatre/els-boscos-den-william/. Així mateix, durant aquesta setmana també es poden comprar de 2/4 de 7 a 8 del vespre a la taquilla del Teatre de Blanes, i el mateix dissabte una hora abans que comenci l’espectacle, que tindrà lloc a les 21 h.

Data de realització: 11/09/2016 | Data de la darrera actualització: 11/09/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300