Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal allotja la Setmana de la Ciència i altres activitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/15/2016 01:50:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal allotja la Setmana de la Ciència i altres activitats

El cicle ha arrencat amb una xerrada de l’entitat ambiental S’Agulla. Durant aquest mes també hi ha activitats d’Amnistia Internacional i s’homenatja Montserrat Roig

Durant aquests dies la Biblioteca Comarcal està allotjant diverses activitats amb motiu de la Setmana de la Ciència i la Setmana Unesco, una experiència que s’allargarà fins al proper divendres 18 de novembre. El cicle va arrencar aquest passat dilluns amb una xerrada divulgativa a càrrec de l’entitat mediambiental S’Agulla, presentada sota el títol Per Focs la mar també brilla.


Xerrada a càrrec de l'entitat mediambiental S'Agulla, amb Carol Campillo
A càrrec de Carol Campillo, coordinadora de Projectes de Recerca i Educació, la xerrada era la segona part de la campanya de sensibilització amb el mateix nom que es va iniciar el passat estiu. La iniciativa tenia un doble objectiu: mostrar que es poden fer espectacles pirotècnics de forma més respectuosa amb el medi ambient i sensibilitzar sobre la gestió dels residus i, en especial, dels plàstics.


La primera part de la campanya es va fer el 31 de juliol, just després del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, amb una neteja del fons marí al voltant de la platja de Sa Palomera. A partir del material recollit s’ha fet una mostra itinerant que estava exposada ahir al vespre al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, en forma de 2 plafons informatius i activitats didàctiques on s’analitza el tipus de material recollit, el seu origen, temps de degradació, perquè ens hauria de preocupar la degradació dels plàstics i què hi podem fer.


Durant la neteja al fons marí, que es va poder fer amb la col·laboració del club de submarinisme Mola Mola i el Club Vela Blanes, una trentena de voluntaris van recollir un total de 131 kg de residus. La major part eren plàstics, amb 40 kg recollits; 25 kg de paper; 20 kg de pneumàtics; diverses canonades de PVC que pesaven 15 kg i una planxa de fibra de vidre amb idèntic pes; i finalment 8 kg de tovalloletes i compreses, així com idèntic pes en llaunes i altres metalls.


La resta d’activitats organitzades amb motiu de la Setmana de la Ciència i la UNESCO continuen precisament avui dimarts amb una taula rodona que es presenta sota el títol L’acollida, una experiència per a compartir, amb TALC – Càrites. Dimecres es presentarà una nova edició de la campanya del Voluntariat per la Llengua, dijous hi haurà una trobada del Club de Lectura Infantil i una sessió de l’Hora del Conte i divendres una xerrada sobre persones refugiades.

Amnistia Internacional i Montserrat Roig

Paral·lelament, durant tot aquest mes de novembre la Biblioteca Comarcal allotja diverses activitats d’Amnistia Internacional. Així, fins al dia 27 es pot visitar a la Sala d’Actes Roberto Bolaño l’exposició Contra Viento y Marea, que ret homenatge a les persones refugiades. Es tracta de diferents protagonistes que aporten els seus testimonis des de molt lluny i han volgut fer sentir la seva veu en un recull d’experiències que esdevenen molt properes.


Exposició Amnistia Internacional
Per completar l’exposició, aquest divendres tindrà lloc a la mateixa Sala d’Actes de la biblioteca una xerrada que es presenta sota el títol Refugiats: la situació actual. Hi ha solució?, a càrrec d’Amnistia Internacional. L’organització no governamental donarà una visió sobre aquesta temàtica en la línia de les accions que la caracteritzen des que es va crear l’any 1961. Investiga i advoca per la protecció i promoció dels drets humans de les persones refugiades, sol·licitants d’asil, migrants i desplaçades internes.


D’altra banda, des de principis d’aquest mes, coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Montserrat Roig -10 de novembre de 1991-, la primera planta de la Biblioteca Comarcal li ret homenatge amb una taula de llibres. Sota el títol 45 anys de vida, 25 anys de llegat, hi ha des d’algunes de les seves obres més representatives –L’agulla daurada, Digues que m’estimes encara que sigui mentida, El cant de la joventut, etc- fins altres títols relacionades amb l’escriptora. La taula es podrà consultar fins a finals d’any.


Per últim, val a dir que al taulell del primer pis també s’ha dedicat un altre racó per destacar la importància de l’artista a qui s’ha designat enguany perquè rebi el Premi Nobel de Literatura 2016: Bob Dylan. Així, hi ha llibres però –sobretot- CDs amb alguns dels treballs més destacats d’aquest controvertit però també conegut cantautor, estimat per molts però també poc apreciat per d’altres.


Data de realització: 11/15/2016 | Data de la darrera actualització: 11/15/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300