Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes allotja un cicle de xerrades sobre temes de salut


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/16/2016 04:46:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes allotja un cicle de xerrades sobre temes de salut

Organitzat conjuntament per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire i l’equip de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes, es tractaran diversos temes sota el títol genèric de “Parlem de Salut”

Presentades sota el títol genèric de Parlem de Salut, l’Associació de Veïns de Mas Enlaire i l’equip de professionals sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes han organitzat un cicle de xerrades que tractarà diversos temes relacionats amb aquest àmbit des d’un punt de vista molt ampli, formant part del Programa Salut Comunitària. La primera xerrada del cicle s’ha fet aquesta tarda de dimecres al lloc on s’allotjaran totes les conferències: el local social de l’entitat veïnal.

Inicialment el cicle de xerrades, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, s’ha organitzat perquè n’inclogui 9, i s’aniran programant amb caràcter mensual. Així serà llevat d’aquest mes, ja que després de la sessió inicial d’avui, la següent trobada tindrà lloc el 30 de novembre, i la darrera en aquesta primera edició està previst que es faci al juny.


Membres de la Junta de l'AVV Mas Enlaire, ponents de l'EAP de Blanes,
i el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Blanes, Albert Sanz
Per donar una major singularitat a la xerrada inaugural d’avui dimecres, s’ha comptat amb la participació del regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, així com del president de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, Miguel Gallego. També els han acompanyat membres de la Junta de l’entitat veïnal. Val a dir que tant Albert Sanz com Miquel Gallego han desitjat que el cicle de salut l’aprofitin els veïns i veïnes de la zona, així com la ciutadania de Blanes en general.

Presentació de l’equip d’atenció primària de Blanes i serveis actuals

En la primera xerrada d’aquest 16 de novembre, s’ha presentat l’equip d’atenció primària (EAP) de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes, que cobreix els dos ambulatoris que hi ha en el municipi: el CAP Centre, situat al barri de Mas Enlaire, i el CAP 2, al barri de La Plantera. Se n’han encarregat de fer-ho el doctor Albert Alum, director de l’EAP, així com l’adjunta, Maite Coronado.


L’equip d’atenció primària el formen un total de 85 professionals que tenen cura de la salut dels ciutadans i ciutadanes al llarg de tota la vida. Els atenen a les consultes del centre d’atenció primària o, si cal, al respectiu domicili. Així, hi ha metges i metgesses de família, pediatres, odontòlegs i odontòlogues, infermers i infermeres d’adults i pediàtriques, llevadores, auxiliars d’infermeria, treballadors i treballadores socials i professionals d’atenció a la ciutadania.

A banda de la cartera de serveis estàndard –medicina general, pediatria, infermeria, programes de diagnòstic de diferents tipus de càncer, vacunes a les escoles, etc...- també n’hi ha d’específics. Així, hi ha la Unitat Funcional de Gestió de Casos, el Programa Pacient Expert, i el de Nen@s en moviment per lluitar contra l’obesitat infantil. D’altra banda, també es fa Petita Cirurgia, Infiltracions, Cures de Reservoris, el Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES), el Programa Salut i Escola, el Grup de Suport a l’Alletament ;atern, i el Programa d’Atenció a la Síndrome de Sensibilització Central per pacients amb fibromiàlgia i fatiga crònica.

Cicle de xerrades sobre diferents temàtiques

Al llarg dels propers mesos la primera edició del cicle de xerrades està previst que tracti un ample ventall de temàtiques, entenent la salut en un aspecte molt ample i variat. Així, es parlarà tant dels Documents de Voluntats Anticipades com de la e-consulta, i estils de vida saludable: alimentació i exercici físic. També es parlarà sobre la detecció precoç de la violència de gènere, o bé addicions com ara el tabac i l’alcohol.


També s’incidirà en temàtiques preventives, com per exemple la importància de tenir cura de la higiene buco-dental, les vacunes, i envellir amb bona salut. Per últim, val a dir que una de les sessions es dedicarà a tractar la temàtica dels anticonceptius, els embarassos no desitjats i les malalties de transmissió sexual per adolescents.

Totes les xerrades del cicle Parlem de Salut s’allotjaran a ¼ de 4 de la tarda, al local social de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, a la Plaça 11 de Setembre. Igual que ja s’ha fet amb la conferència inaugural d’avui dimecres, cada sessió es tancarà amb un torn obert al públic perquè pugui plantejar totes els dubtes i suggeriments que vulgui sobre el tema tractat.


La següent sessió s’ha emplaçat perquè tingui lloc d’aquí a dues setmanes, el dimecres 30 de novembre, i tractarà sobre els aplicatius del Departament de Salut perquè els usuaris puguin accedir a les seves dades –La Meva Salut i e-consulta-, així com sobre tot el què cal tenir en compte al voltant dels Documents de Voluntats Anticipades.
Data de realització: 11/16/2016 | Data de la darrera actualització: 11/16/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300