Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Cuineres de Sils enceten a Blanes la “Setmana Europea de la Prevenció de Residus”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/19/2016 12:24:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Cuineres de Sils enceten a Blanes la “Setmana Europea de la Prevenció de Residus”

Aquest passat divendres van protagonitzar una parada al carrer obsequiant tastets de plats cuinats, en una experiència que durant aquests dies les durà a una vintena de poblacions

Aquest passat divendres Blanes va ser el punt de partida d’una nova experiència organitzada a la comarca de la Selva amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016. Per segon any consecutiu, per organitzar activitats dinamitzadores que ajudin a conscienciar sobre aquesta temàtica, s’ha comptat amb el suport de les populars Cuineres de Sils.


Les Cuineres de Sils, en la parada d'aquest passat divendres a Blanes
Blanes ha estat la primera localitat selvatana on ha tingut lloc l’experiència d’enguany, que consisteix en sengles parades al carrer on les Cuineres de Sils obsequien tothom amb tastets, receptaris i tovalles individuals de la campanya. L’any passat, amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, a Blanes ja es van fer dos tallers a dues escoles d’ensenyament primari sobre el Malbaratament Alimentari.


L’experiència va consistir en què les llegendàries i conegudes cuineres van ensenyar a preparar diverses receptes aprofitant menjars sobrants d’altres cuinats. Aquesta vegada, les Cuineres de Sils han tornat a triomfar a Blanes, ja que les seves croquetes de pollastre repartides a la parada d’aquest passat divendres van atraure més de 200 persones al punt informatiu que es va muntar al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

Les Cuineres de Sils, protagonistes d’una vintena d’accions

El periple de les parades al carrer amb les Cuineres de Sils continuarà fins dissabte de la setmana vinent, 26 de novembre, i les haurà dut fins a una vintena de poblacions d’arreu de la comarca. Així, hauran anat a Riells, Anglès, Breda, Santa Coloma de Farners, Amer, Maçanet, Vidreres, Tossa de Mar, Sils, Caldes, Bonmatí, Osor, Vilobí, Sant Feliu, Massanes, Riudellots, Brunyola, Susqueda i Hostalric.


En el cas de Blanes, es van situar al costat del Mercat de Fruites i Verdures –més conegut en aquesta vila com El Mercat de les Pageses-, igual que faran en d’altres localitats. Anàlegs emplaçaments trobaran a les sortides escolars, així com a la sortida de missa dels caps de setmana.

Per últim, i per culminar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016, es faran sengles Tallers de Cuina amb les cuineres i les finalistes del concurs 2015. Els tallers es faran al Food Lab de Riudellots de la Selva el proper divendres 25 de novembre de 19’30 a 21 h, així com al Domus Sent Soví d’Hostalric el dissabte dia 26, d’11 a 13 h.


Per participar en aquests tallers cal fer inscripció prèvia mitjançant una trucada al telèfon 972 842 161 (Extensió Medi Ambient), o bé a través d’internet, amb l’enllaç www/selva.cat/mediambient. Tot aquest seguit d’activitats estan organitzades pel Consell Comarcal de la Selva i diverses institucions selvatanes, entre elles l’Ajuntament de Blanes. També han col·laborat les integrants de La Cuina de Sils, i diversos organismes.


Data de realització: 11/19/2016 | Data de la darrera actualització: 11/19/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300