Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'Ajuntament potencia les festes amb més il·luminació i amb un gran arbre de Nadal fet de llum


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/30/2016 11:39:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL'Ajuntament potencia les festes amb més il·luminació i amb un gran arbre de Nadal fet de llum

L’encesa de la ornamentació nadalenca, inclosa la que decora la façana de l’Ajuntament de Blanes, tindrà lloc aquest divendres, coincidint amb la inauguració del Pessebre Monumental

Quan el mes de desembre ja està a punt de girar en el darrer full del calendari, significa que les esperades festes nadalenques ja les tenim molt més a prop. Un dels indicis més clars són els operaris que s’enfilen a les grues per penjar la il·luminació dels carrers, que dóna aquell toc màgic en les sortides que fem quan el sol es pon.


Instal·lació Llums de Nadal 2016-2017
En relació al Nadal del 2015-2016, s’han reforçat els punts de llum que hi haurà, havent-ne ampliat en alguns vials del municipi. En total, hi haurà 10 punts de llum, a més a més de diverses arcades que reforcen indrets on fins ara ja s’havien penjat. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes s’ha fet càrrec dels costos d’instal·lació i consum dels llums de Nadal, amb un cost de prop de 22.000 €, prop de 4.000 € més que en les passades festes.


Les zones de Blanes que lluiran la il·luminació nadalenca són: Carrer Ample, Carrer Muralla, Passeig de Dintre, Carrer Mercaders, Raval Sud, Avinguda Catalunya, Avinguda dels Pavos, la Rambla Joaquim Ruyra nord, Jaume Ferrer, i un tram addicional a la Rambla Joaquim Ruyra sud. Aquests tres darrers vials són els què s’han incrementat respecte les anteriors festes.


Operaris Brigades Municipals instal·len rètols de "Bones Festes"
Els arcs de llum, dibuixats amb làmpades led de baix consum, es van començar a instal·lar la tarda d’aquest passat dimarts, quan les inclemències del temps així ho van permetre. Els treballs continuaran aquests dies perquè tot estigui a punt el dia assenyalat. Paral·lelament, els efectius de les Brigades Municipals també estan penjant els rètols lluminosos desitjant Bones Festes que lluiran en 11 punts d’arreu del municipi, perquè arribin a tots els barris.

Un gran arbre de Nadal fet de llum

La principal novetat ornamental serà un arbre de Nadal fet de llum que està previst que s’instal·li al centre de Blanes, per completar la decoració típica d’aquestes festes que lluirà arreu del municipi. El seu indret serà a la Plaça d’Espanya, molt a prop del Pessebre Monumental que s’està acabant de muntar davant l’edifici consistorial, al Passeig de Dintre.


Arxiu: Fira de Sant Tomàs 2014
El típic arbre nadalenc fet de llum mesura sis metres d’alçada, de manera que el seu efecte s’espera que sigui espectacular. El lluminós resultat es podrà gaudir aquest divendres 2 de desembre a les sis de la tarda, quan està previst que es faci la tradicional encesa de l'enllumenat dels carrers d’arreu del municipi, així com d’aquest nou element. Es farà coincidint amb la inauguració del Pessebre Monumental dissenyat i muntat pels alumnes de l’Institut Serrallarga, i la decoració nadalenca de la façana principal de l’Ajuntament.

Altres elements típicament nadalencs a Blanes

A Blanes les festes de Nadal es començaran a viure amb prou intensitat a partir d’aquest proper cap de setmana, el primer del mes de desembre. Així, a banda de les primeres activitats organitzades amb motiu de la Marató de TV3, l’agenda també inclourà a partir d’ara un bon grapat d’esdeveniments que, sense cap mena de dubte, anuncien la imminent arribada d’aquesta celebració.

Entre ells, hi haurà la Fira de Sant Tomàs al centre de la vila, amb parades d’artesans i d’entitats del municipi el 21 de desembre, així com altres elements encara més tradicionals. Són actes com l’arribada d’Es Tió de Blanes el diumenge dia 11; la nova versió de la gairebé centenària obra de Pere Puig i Llença Pastors i Misteris, a càrrec de Pep Alum, el cap de setmana del 17 i 18 de desembre al Teatre; o bé el Concert de Nadal de la Banda del Col·legi Santa Maria el diumenge 18 de desembre al migdia, entre d’altres.


Tot plegat culminarà a principis de gener amb l’esdeveniment per excel·lència, esperat sobretot per la canalla: la Cavalcada de Reis. La desfilada on els tres principals protagonistes són ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar, promet aquesta vegada un munt de sorpreses per contribuir a què, una vegada més, sigui el preàmbul d’una nit màgica.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/30/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300