Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes rendeix culte a un dels màxims exponents de la literatura catalana amb l’espectacle “Llegir Pla”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/01/2016 07:57:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes rendeix culte a un dels màxims exponents de la literatura catalana amb l’espectacle “Llegir Pla”

El grup blanenc “lletraminúscula”, amb guió original d’Elisa Sola, va fer un complert recorregut per la vida i obra de Josep Pla, basat única i exclusivament en la lectura

Les veus d’una narradora i tres lectores que l’acompanyaven, amb l’aparició intermitent d’una silueta, una ombra que anava esquitxant detalls més íntims de la vida de Josep Pla. Aquest va ser el plantejament de l’espectacle Llegir Pla que va tenir lloc aquesta passada nit de dimecres al Teatre de Blanes. El públic assistent, que omplia bona part del recinte, es va rendir aviat al dibuix literari d’un Pla que es va presentar nu, desproveït dels artificis que sovint acostumen a envoltar aquest tipus d’actes.


"Llegir Pla", amb guió original d'Elisa Sola - Fotografies: Aitor Roger
Es tractava de la nova proposta del grup cultural blanenc lletraminúscula, que presentaven en aquesta ocasió un guió original elaborat per la directora de l’Oficina de Català de Blanes, Elisa Sola. L’acompanyaven llegint fragments de l’extensa obra de Pla Isabel Brunet, Assumpta Duñó i Joanna Fernández. Per la seva banda, la silueta d’Alèxia Roura completava la composició sonora a través de la veu aportant detalls més íntims del periodista i escriptor.


Presentació a càrrec de Montserrat Soliva i Joan Sureda
Abans que comencés l’hora i mitja llarga de l’espectacle, es va comptar amb una acurada presentació que enllaçava amb el què havia esta fins llavors l’anterior proposta de lletraminúscula, dedicat llavors a Walt Whitman. Se’n van encarregar de fer-la Montserrat Soliva i Joan Sureda, començant després, sense més preàmbuls el passeig per la vida i obra de Josep Pla.


D'esquerra a dreta: Alèxia Roura, Assumpta Duñó, Elisa Sola,
Joanna Fernández i Isabel Brunet
Entre els espectadors que omplien el recinte, hi va haver una nodrida representació de la vida cultural blanenca de tots els àmbits, així com convidats d’excepció com ara la directora de la Fundació Josep Pla, Anna Aguiló; o bé el catedràtic del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, expert en filologia hispànica, editor, traductor i poeta, Josep Maria Micó. També s’hi comptaven representants polítics i tècnics dels Ajuntaments de Palafrugell, Cadaqués i Palafolls.


Fotografia de grup de gairebé tots els implicats, acompanyats
dels diversos convidats d'excepció amb què va comptar l'acte
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, es van encarregar de posar punt i final a l’acte. En aquesta ocasió la direcció escènica i fotografies de suport han anat a càrrec d’Aitor Roger, mentre que Pere Box ha tingut cura de la direcció artística. Per la seva banda, Glòria Matas i Francesc Saura es van encarregar d’acomodar els convidats, Alba Lupiáñez de la difusió entre els mitjans de comunicació, i l’assessorament i vistiplau de la Fundació Josep Pla. El grup cultural lletraminúscula està impulsat pels escriptors Joan Adell i Ramon Freixenet.


Data de realització: 12/01/2016 | Data de la darrera actualització: 12/01/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300