Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua allotjant activitats del projecte “Ciutats de Ciència” amb una xerrada sobre biologia marina


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/04/2016 09:56:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua allotjant activitats del projecte “Ciutats de Ciència” amb una xerrada sobre biologia marina

El vespre d’aquest passat divendres la Casa de la Cultura va allotjar una conferència sobre el DNA de la gamba rosada a càrrec de dues investigadores de la Universitat de Girona

Després que a finals d’aquest passat mes d’octubre Blanes va viure el tret de sortida del projecte Ciutats de Ciència amb un original flashmob que es va emmarcar al Passeig de Mar, aquest cap de setmana ha continuat sent vila amfitriona amb una nova activitat. El vespre d’aquest passat divendres la sala d’actes de la Casa de la Cultura va allotjar una Càpsula de Ciència vinculat a la tradició marinera del municipi.


Xerrada sobre el DNA de la gamba rosada
Dues investigadores de la Universitat de Girona, Laia Planella i Maria Inés Roldán, es van encarregar de donar contingut al tema escollit: El DNA de la gamba rosada: un rebost de gens que parlen. L’estudi del genoma permet als científics obtenir informació molt diversa sobre una espècie: identificar-la, saber si una població està genèticament aïllada, conèixer si genèticament és rica o pobra, i quina és la seva capacitat de resposta davant dels canvis ambientals.


Aquesta recerca forma part del projecte Conecta-Gen, que en aquest cas es concreta en l’estudi del DNA de la gamba rosada amb l’objectiu de fer les recomanacions més adequades per garantir que aquest recurs pesquer sigui sostenible a llarg termini. El regidor d’Educació, Albert Sanz, es va encarregar d’introduir l’acte, al qual van donar contingut Laia Planella, estudiant de Doctorat de la UdG, i Maria Inés Roldán, professora titular del Departament de Biologia d ela Facultat de Ciències de la Universitat de Girona.

Propera activitat: Itinerari científic arran de mar

Després d’aquesta xerrada de l’experiència Càpsules de Ciència, la següent activitat que tindrà lloc a Blanes dins el projecte Ciutats de Ciència que organitzen la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Blanes, ens emplaça pel dissabte 10 de desembre. Es tracta d’un Itinerari Científic que es farà de 11’30 a 13 h amb una passejada arran de mar de participació gratuïta.


Durant el recorregut, d’un quilòmetre i mig, tothom qui vulgui assistir s’anirà aturant en diversos punts emblemàtics del Passeig de Mar per descobrir la ciència que amaguen. Acompanyats d’un científic, es podrà fer un passeig físic i virtual de la física a la química sense deixar de banda la biologia i la geologia. També se’ls proposarà petits experiments, alguna sorpresa, i poder conèixer alhora el ric patrimoni natural, històric i cultural que té el municipi.
Data de realització: 12/04/2016 | Data de la darrera actualització: 12/04/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300