Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Irene Rigau i Teresa Jordà encapçalen la inauguració de Pol Peiró “D’un temps, d’un país” a la Casa del Poble


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/05/2016 03:37:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Irene Rigau i Teresa Jordà encapçalen la inauguració de Pol Peiró “D’un temps, d’un país” a la Casa del Poble

Es podrà visitar fins el diumenge 11 de desembre, i reuneix dibuixos de diverses personalitats polítiques que estan marcant l’actual moment històric a Catalunya

Durant tots aquests dies i fins el diumenge 11 de desembre el primer pis de la Casa del Poble allotja una interessant exposició que surt del què sol ser habitual. Presentada sota el nom D’un temps, d’un país, la signa Pol Peiró, un jove artista de Premià de Mar que ha fet en viu tota una sèrie de retrats de personalitats polítiques i socials, així com escenes que reprodueixen els moments més decisius que estan marcant l’actual moment històric que està vivint Catalunya en relació al procés sobiranista.


Inauguració exposició "D'un temps, d'un país" - Fotografies: Albert Alenyà
La inauguració de la mostra, que va tenir lloc dissabte al migdia, va comptar precisament amb dues de les dones que han estat immortalitzades a través de sengles dibuixos de Pol Peiró. D’una banda, la diputada de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya i exconsellera Irene Rigau, i de l’altra la diputada per Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats de Madrid, Teresa Jordà.

Organitzada amb la col·laboració de l’ANC de Blanes i la Casa del Poble, la inauguració va comptar amb nombrosos representants locals d’aquestes dues entitats, així com de regidors i regidores de l’Ajuntament i públic en general. L’historiador blanenc Aitor Roger es va encarregar d’actuar com a mestre de cerimònies, cedint la paraula a les dues convidades d’honor. Posteriorment, el propi artista va explicar d’on va treure la idea de començar a plasmar en dibuixos l’actual procés català.


D'esquerra a dreta: Irene Rigau, Pol Peiró i Teresa Jordà
Pol Peiró va recordar que tot plegat es remunta a l’agost de l’any passat, quan el llavors president de la Generalitat, Artur Mas, va signar el decret de convocatòria de les eleccions del setembre d’aquell any. Llavors li va venir al cap un fragment de la cançó de Raimon que ara també ha servit per donar nom a la seva exposició: D’un temps d’un país: “A partir de llavors vaig decidir seguir tot el procés de la independència en viu i en directe”.


D'esquerra a dreta: Aitor Roger, Irene Rigau, Teresa Jordà i Pol Peiró
Es declara independentista, i té clar que això no vol dir automàticament que sigui anti-espanyolista: “Aquesta exposició no va en contra de ningú. No tinc res en contra d’Espanya, perquè els espanyols també són víctimes d’aquest estat monstruós”. Val a dir que, a banda d’aquesta mostra que ja s’ha pogut visitar en d’altres localitats, l’artista també va inaugurar a finals de novembre Soledat Crònica, 30 peces abstractes que ha elaborat en paral·lel al seguiment del procés sobiranista.

Exposició dedicada a Muriel Casals i Pepe Rubianes

Abans de tancar el seu parlament, Pol Peiró va explicar a tots els presents que l’exposició la dedica a dues persones que ja no són amb nosaltres: Muriel Casals i Pepe Rubianes, perquè tots dos van defensar l’independentisme durant la seva vida des de les seves respectives vessants. L’exposició D’un temps, d’un país recull retrats i escenes on és fàcil distingir un bon grapat de polítics i protagonistes de la vida social catalana.


Conxita Boldú i Carme Valls, de la Casa del Poble, amb
Irene Rigau durant la signatura en el Llibre d'Honor de l'entitat
Així, hi ha des de Carme Forcadell i Carles Puigdemont fins a Joan Tardà, Gabriel Rufián, Antonio Baños, Núria de Gispert, Artur Mas, Marta Rovira, Oriol Junqueres, Lluís Llach o Raúl Romeva, entre d’altres. També hi ha personatges relacionats amb el procés, com ara els presidents Lluís Companys, Francesc Macià i Josep Irla. L’exposició D’un temps, d’un país de Pol Peiró es podrà visitar a la primera planta de la Casa del Poble fins el diumenge l’11 de desembre cada dia amb el següent horari: d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.


Data de realització: 12/05/2016 | Data de la darrera actualització: 12/05/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300