Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació Kedem dissenya una decoració nadalenca sostenible amb el medi ambient al centre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/05/2016 11:37:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

KEDEML’Associació Kedem dissenya una decoració nadalenca sostenible amb el medi ambient al centre de Blanes

L’entitat, que dóna suport a persones adultes amb discapacitats intel·lectuals, va rebre l’encàrrec d’un grup de comerciants, i ha fet un muntatge que inclou llums alimentats amb energia solar

D’ençà que l’entitat Kedem ? de Blanes es va posar en marxa ara fa sis anys, ha anat complint amb escreix l’objectiu que va menar la seva creació. Impulsada principalment per Maria José González i Manou Mesas, Kedem ? es dedica a crear espais i activitats on els joves i adults amb algun tipus de disminució intel·lectual o física puguin expressar-se, ser escoltats i compartir les seves vivències personals.


Membres de "Kedem?", amics, familiars i comerciants Carrer Tapioles
D’aquesta manera, ja ocupen un lloc destacat a l’agenda de molts blanencs i blanenques les representacions que protagonitzat els i les membres del grup de teatre –Kedem Teatre-, que han fet ja uns quants musicals comptant amb la implicació i direcció de l’actriu Maria Sola. Ara, amb motiu d’aquestes festes, l’entitat ha fet un pas més, i ha sortit de nou portes enfora amb una activitat que també podrà gaudir tothom.

Decoració nadalenca sostenible amb el medi ambient

Un grup de comerciants del Carrer Tapioles de Blanes –al bell mig del nucli històric del municipi- va proposar als membres de l’entitat que s’encarreguessin de dissenyar la decoració nadalenca d’aquest vial. En aquest sentit, Manou Mesas, de l’Associació Kedem ?, recorda que no s’ho van pensar dues vegades: “Ho vam trobar genial, varem veure-ho com una magnífica oportunitat de fer un pas més. Tot suma, i a més ja saps que nosaltres ens apuntem a un bombarder, a tot el què signifiqui que ells i elles siguin protagonistes”.


Manou Mesas supervisant el muntatge de llums alimentats amb energia solar
De la mateixa manera que la decisió es va prendre molt ràpidament, també van haver d’agilitzar totes les tasques, perquè tenien tot just un mes per dissenyar i realitzar la decoració. Hi ha més d’un centenar d’elements, i tots ells s’han confeccionat amb material reciclat. Un total d’11 comerciants van unir-se per fer la proposta a l’entitat, que ha rebut un donatiu en compensació a la seva col·laboració desinteressada.

La decoració que han elaborat és sostenible i respectuosa amb el medi ambient, fins i tot els llums que hi ha incorporats, perquè estan alimentats amb energia solar. Culs de garrafa, gots i plats de plàstic, tetra briks, i les conegudes palletes per beure refrescos han servit com a material de base per confeccionar flocs de neu, estrelles de diferents formes, la cara del Pare Noel, així com un espectacular trineu carregat de regals que encapçala el carrer. Per completar els treballs, també han utilitzat altres materials que li han acabat de donar el toc final.


Es tractava d’utilitzar material impermeable i que, alhora, reciclés l’ús més habitual que té. Especialment treballada ha hagut de ser la instal·lació elèctrica dels llums, que s’alimenten únicament amb energia solar. Aquest enllumenat sostenible es tradueix en diverses bombetes penjades en uns 80 metres de cablejat al costat dels elements decoratius nadalencs.


Per a l’elaboració del material s’ha comptat amb la incansable tasca d’una vintena de nois i noies de l’entitat, que han aprofitat principalment els tallers que fan els dissabtes al matí. Aquests darrers dies van fer l’sprint final perquè tot estigués a punt de cara al primer cap de setmana de desembre, la data prevista perquè la il·luminació nadalenca d’arreu de Blanes es posés en marxa.


Festa d'inauguració, dissabte 3 de desembre
La idea de proposar a l’Associació Kedem ? la confecció de la decoració va sorgir ara fa un mes, amb motiu de la ornamentació que per segon any consecutiu s’han encarregat de fer les escoles públiques de Blanes en diversos carrers del centre del municipi com a complement de la Fira de Bruixes. La decoració del Carrer Tapioles s’ha encarregat de fer-la aquest 2016 l’Escola d’Educació Especial Ventijol, que atén alumnes amb necessitats educatives especials.

Inauguració de la decoració nadalenca

Si alguna altra cosa saben fer molt bé a l’associació Kedem? és passar-s’ho bé, gaudir de la vida i organitzar festes on els nois i noies amb qui treballen siguin els protagonistes. Per això, la posada en marxa de la decoració nadalenca requeria una festa d’inauguració on no va faltar-hi cap ni un detall: música ambiental i xocolata desfeta incloses.


La festa es va celebrar aquest passat dissabte a la tarda, i s’hi van afegir amics i familiars de l’entitat, així com els comerciants que van poder escapar-se una estona, ja que al ser el primer cap de setmana de desembre propiciava que es comencessin a fer les primeres compres nadalenques. Finalment, la celebració es va tancar amb una Foto de Família.


La propera cita que proposa l’associació Kedem ? tindrà lloc el proper dissabte 17 de desembre a les 6 de la tarda, a l’Esbarjo Parroquial. Es tracta del muntatge teatral Naixement Pop V.3.0 que han preparat els membres del grup Kedem Teatre, sota direcció de Maria Sola.Data de realització: 12/05/2016 | Data de la darrera actualització: 12/05/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300