Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja celebra dissabte la Festa del Dia de l’Infant per a la Campanya de Joguines 2016-2017


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/07/2016 10:27:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Creu Roja celebra dissabte la Festa del Dia de l’Infant per a la Campanya de Joguines 2016-2017

La setmana passada va fer una nova edició dels “Monòlegs Solidaris”, i aquests dies instal·la parades informatives per sensibilitzar sobre el tipus de jocs i joguines que recullen

Un any més, fidel a la seva vocació de donar suport i ajudar les persones especialment més vulnerables, els infants, l’assemblea local de Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa viu aquests dies de desembre amb especial intensitat la Campanya de Joguines. En la darrera edició se’n van repartir per a mig miler d’infants de les tres poblacions, sumant els llistats que les famílies van fer arribar a la ONG a través dels respectius Serveis Socials.

Aquesta vegada s’espera que el nombre volti aquesta mateixa xifra, i per això ja està tot a punt per comptar amb els mecanismes necessaris per dona resposta i complir el lema que tothom té en ment: que cap nen i nena es quedin sense el seu regal aquests dies. A Blanes el punt de recollida fix es fa a la seu de Creu Roja, al Carrer Sant Jaume 12; a Lloret de Mar al local d’El Puntet, a la Carretera de Vidreres, 58; i a Tossa de Mar a la seu de la Policia Local, a l’Avinguda Pelegrí, 14.

Èxit de la Nit de Monòlegs Solidaris al Teatre

Els nois i noies de Creu Roja ja fa setmanes que treballen en l’organització de diverses activitats i esdeveniments que formen part de la Campanya de Joguines 2016-2017. El tret de sortida el va donar divendres passat una nova edició de la Nit de Monòlegs Solidaris que es va acollir al Teatre de Blanes, amb un considerable èxit de públic, i havent pogut reunir uns 300 €.


L'equip de Creu Roja, els monologuistes i el públic al Teatre de fons
Enguany ha estat la tercera vegada que s’ha organitzat l’espectacle, comptant amb l’inestimable suport de sis convidats d’excepció: José Bailon, Ángel del Moral, Carlos del Pozo, Charlie Pee, Jordi Merca i Rony. Un dels més coneguts és José Bailón, organitzador i presentador del BCC, el Barcelona Comedy Club. Es tracta d’un còmic que compta amb un extens currículum en teatre, cinema i TV.


Ángel del Moral també forma part de la plantilla de presentadors del Barcelona Comedy Club, definit com l’Open Mic de Comèdia més underground i amb més solera de Barcelona. Al costat d’ells també van actuar Carlos del Pozo, de la Central de Cómicos; l’actor i humorista català Jordi Merca; Charlie Pee, que també pertany al BCC; i Rony, un transgressor humorista conegut arreu de l’estat espanyol.

Parades d’informació i sensibilització i recollida de joguines

Simultàniament, el cap de setmana passat es van començar a posar en marxa les parades de Creu Roja que compleixen una triple funció: fer recollida, informar sobre el contingut de la campanya i sensibilitzar sobre el tipus de joguines que es volen aplegar. Es demana que compleixin tres requisits bàsics: que es pugui garantir la seva higiene i seguretat, que no incitin a la violència i que trenquin amb els estereotips de gènere.


Taula Informativa i de Sensibilització, dissabte passat
Per aquests tres motius, la ONG solidària defensa que han de ser joguines noves, no bèl·liques i no sexistes. Per tenir-ho encara molt més clar, s’està repartint un díptic on s’orienta sobre quin tipus d’articles són més recomanables per edats. Així, dels 0 als 3 anys han de ser jocs de moviment, que estimulin l’atenció de l’infant amb llums i sons i que afavoreixin l’ús del llenguatge. També és prou pràctic que siguin resistents als cops.


Dels 3 als 6 anys és interessant que serveixin per jugar en grup, amb normes i regles, i dels 6 als 9 anys cal potenciar l’aprenentatge a través d’altres persones, com per exemple amb entreteniments d’exercici físic que ajudin a alliberar tensions, o jocs de taula que puguin compartir amb adults. Per últim, dels 9 als 12 anys es recomana fer jocs en grup i amb regles, ja que ajudarà a construir les seves relacions socials i la pertinença al grup: jocs de taula, de rols, esportius i de construcció són els més adequats.

La Festa del Dia de l’Infant, dissabte vinent

A banda de les parades informatives i de sensibilització, Creu Roja ha preparat per aquests dies tres activitats principals. La més destacada i propera en el calendari tindrà lloc durant tota la jornada del dissabte 10 de desembre. Es tracta de la coneguda Festa del Dia de l’Infant, que enguany recupera el lloc on originàriament s’havia estat allotjant, la Plaça dels Dies Feiners, després que al 2015 ho va haver de fer en un altre indret a causa de la campanya per les Eleccions Generals.


Festa del Dia de l'Infant de Creu Roja 2015
L’activitat començarà a les 10 del matí, amb diversos Tallers i Inflables que estaran en marxa fins a les 8 del vespre. A les 12 del migdia hi haurà una sessió de Contacontes amb Mercè Domènech, seguida a 2/4 d’1 per un espectacle de màgia amb el Mag Deivid. Ja a la tarda, al punt de les 5, hi haurà una Xocolatada a canvi d’un donatiu, a 2/4 de 6 hi haurà Ball Country, a les 6 Concert de Piano i Taller de Mandales.

Els dos darrers ingredients de la festa arribaran a partir de 2/4 de 7 amb la Projecció del vídeo de la Campanya 2016, i a les 7 amb l’Actuació de Cant amb Uxue i Queiruga. Durant tot el dia hi haurà un estand de recollida de joguines i donatius, on igualment s’informarà sobre el contingut de la campanya. Per a l’organització de la Festa del Dia de l’Infant es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, OKTitans, Zig Zag Zug i l’Associació Country Blanes.


La resta d’activitats s’han preparat per a la setmana vinent: el divendres 16 de desembre hi haurà una Jam Session al Casal Jove Morralla a patir de les 9 de la nit, i l’endemà dissabte una Gran Recollida de Joguines que es fa a nivell d’arreu de Catalunya simultàniament. L’emplaçament escollit serà novament al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, a partir de les 6 de la tarda.
Data de realització: 12/07/2016 | Data de la darrera actualització: 12/07/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300