Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Epigenètica i Dinosaures el dimarts 13 a Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2016 09:52:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AulaBlanesEpigenètica i Dinosaures el dimarts 13 a Aula Blanes

La Doctora Helena González, llicenciada en Biologia i Bioquímica i Doctora en Biomedicina, parlarà sobre com l’ambient i la història d’una persona influeix sobre l’expressió dels gens

La darrera xerrada que ens proposa Aula Blanes per tancar aquest 2016 arriba carregada d’expectatives per a tothom a qui l’interessi mínimament el món de la genètica. Tindrà lloc el dimarts 13 de desembre a les 8 del vespre a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal, i anirà a càrrec de la Doctora Helena González, llicenciada en Biologia i Bioquímica per la Universitat de Salamanca, doctorada en Biomedicina per la Universitat de Barcelona, i actualment coordinadora de continguts educatius en Big Van, científics sobre rodes.


La Doctora Helena González
La Doctora presenta la seva xerrada amb un títol encara més engrescador: Epigenètica: perquè no podem clonar un dinosaure?. L’epigenètica estudia com l’ambient i la històrica d’un individu influeixen sobre l’expressió dels gens, així com en el conjunt de la transmissió dels caràcters adquirits d’una generació a l’altra. Per tant, investiga els canvis heretables en l’expressió genètica. En la seva tasca divulgativa, Helena González mostra una gran passió pels gens, l’herència genètica, la inestabilitat cromosòmica i tot de detalls del món molecular.

Si bé la seqüenciació del genoma humà va ser una fita històrica de la biologia, els científics cada vegada estan més segurs que no tot està escrit en els gens. L’ambient, l’aprenentatge, l’alimentació i un bon grapat de factors externs modulen l’epigenètica d’una persona, conformant-la com a individu particular i modulant les seves capacitats. Per això, el què plantejaven propostes cinematogràfiques com Jurassic Park o The Island –on es cultivaven clons com a recanvis biològics de multimilionaris- sembla que tenen més de ficció que no pas de ciència.Data de realització: 12/09/2016 | Data de la darrera actualització: 12/09/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300