Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nadal per a la Canalla: Arribada d’Es Tió i Espectacle de Rialles el diumenge 11 de desembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2016 10:27:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTONadal per a la Canalla: Arribada d’Es Tió i Espectacle de Rialles el diumenge 11 de desembre

La Festa d’Arribada del popular personatge nadalenc es farà al matí davant del Casal “La Cooperativa”, i a la tarda Rialles ha organitzat l’espectacle infantil “Quan arriba Nadal” al Teatre

A banda de la celebració de la Festa del Dia de l’Infant que organitza Creu Roja Joventut durant tota la jornada del dissabte, l’endemà diumenge la canalla de Blanes tindrà dues opcions per estar més que entretinguda, totes dues relacionades amb les Festes de Nadal. La primera d’elles tindrà lloc diumenge al matí, amb la Festa d’Arribada d’Es Tió de Blanes, que s’encetarà a les 10 del matí amb la concentració que es farà a la Ciutat Esportiva per anar a recollir els tions als boscos del Vilar, una feina que s’encarregaran de fer els pares i mares.


Festa d'Arribada d'Es Tió de Blanes 2015
A les 11 hi haurà una cercavila acompanyats per membres de la Colla Gegantera de Blanes. El recorregut sortirà des del Carrer Anselm Clavé, a l’alçada de la benzinera de Santa Anna, fins arribar al Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa. Allí, on s’instal·larà Es Tió de blanes, hi haurà una xocolatada, animació infantil i el lliurament dels tions a les respectives famílies a partir de les 12 del migdia.


Es Tió s’estarà en aquest emplaçament durant dues setmanes perquè la canalla s’hi acosti per anar engreixant-lo. S’hi pot dur arròs, pasta, oli, i aliments de llarga durada, perquè tot el què no es mengi es portarà a Càritas. Tot això, de cara al 24 de desembre quan, de 5 a 7 de la tarda, se’l farà cagar regals. Les activitats al voltant d’Es Tió de Blanes estan organitzades per Acció Cultural Es Viver amb el suport de l’Ajuntament, la Colla Gegantera i l’ABBC.


D’altra banda, diumenge a la tarda Rialles Blanes tancarà la programació d’aquest darrer trimestre del 2016 amb un espectacle 100% nadalenc: Quan arriba Nadal, a càrrec de la Companyia País de Xauxa, que s’allotja al Teatre de Blanes. Es tracta de passar una bona estona entretinguda, a base de teatre i cançons on la participació de la canalla i els pares i mares, amics i familiars que els acompanyin serà cabdal.


"Quan arriba Nadal", de la Companyia "País de Xauxa"
L’espectacle començarà a les 17’30 h, i el protagonitzen en Lluquet i en Rovelló, dos joves rabadans a qui el majoral del tros lloga per guardar el seu ramat d’ovelles durant tot l’hivern. S’acosten les festes de Nadal i, com que comença a fer fred, tots dos entretenen l’estona de feina explicant contes i cançons relacionats amb aquestes festes, l’hivern, el fred i la neu. Aquesta és l’excusa perfecta perquè actors i públics cantin plegats temes com ara La llum del fanalet, Els bons amics, El ninot de neu o bé el què dóna nom a l’espectacle: Quan arriba Nadal.
Data de realització: 12/09/2016 | Data de la darrera actualització: 12/09/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300