Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal col·labora amb la Marató de TV3 amb “Llibres que curen” i allotja activitats de “CASTOR”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/12/2016 08:08:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal col·labora amb la Marató de TV3 amb “Llibres que curen” i allotja activitats de “CASTOR”

“CASTOR: Cercle Astronòmic de la Tordera”, és l’entitat convidada del projecte “Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura”, i els llibres procedents de donacions es venen a 1 €

Per cinquena edició consecutiva, la Biblioteca Comarcal de Blanes no ha faltat a la seva cita anual per contribuir a una de les causes solidàries que més entitats i institucions mou arreu de Catalunya: La Marató de TV3. Es tracta d’una iniciativa batejada des de fa cinc anys amb l’encertat nom de Llibres que Curen, i consisteix en vendre tant llibres de segona mà com d’altres tipus de material que hi ha en aquest servei cultural, com per exemple DVD.


Taulell "Llibres que curen" per a la Marató de TV3
Els llibres estaran exposats a la venda en un taulell instal·lat al vestíbul, i es podran adquirir al simbòlic preu d’1 € o l’aportació que s’estigui disposat a fer. Per això, hi ha qui paga estrictament aquesta quantitat per cada llibre que retira, però també n’hi ha d’altres que fan aportacions però no se n’enduen cap, o bé qui tan sols podia pagar aquesta quantitat mínima, perquè no disposa de més recursos, i se n’ha endut més d’un. Totes les aportacions són benvingudes i compten igual.


Aquest material procedeixen de donacions que es fan periòdicament a la Biblioteca Comarcal. En el seu dia no es van poder incorporar al seu fons bibliogràfic per criteris estrictament tècnics, però això no vol dir que estiguin en excel·lent condicions d’utilització. Només triar i remenar entre la gran quantitat d’exemplars que s’amunteguen al tauler ja promet poder passar una bona estona entretinguda, podent-se endur a casa autèntics tresors pels aventurers culturals que han protagonitzat la recerca.


Així, hi podem trobar des de novel·les romàntiques de Nora Roberts fins a autors catalans com Xavier Bosch i Josep Carner, passant per creacions literàries en llengua castellana que recentment han estat adaptats a la gran pantalla, com per exemple El capitán Alatriste. També hi ha literatura infantil i juvenil –on destaca l’immortal Julio Verne-, així com autèntics best-sellers: QBVII, de Leon Uris, Las cenizas de Ángela, de Frank McCourt, o bé Y Dios en la última playa, de Cristóbal Zaragoza. Els llibres estaran exposats fins el 19 de desembre.

CASTOR, entitat convidada aquest mes de desembre a la Biblioteca

Coincidint amb aquestes festes de Nadal, la Biblioteca Comarcal allotja diverses activitats directament relacionades amb l’entitat convidada en el seu projecte Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura. Es tracta de CASTOR, el Cercle Astronòmic de la Tordera, que ja va ser una autèntica revelació el passat mes de setembre, amb motiu de la Fira d’Entitats.


Exposició "CASTOR", Cercle Astronòmic de la Tordera
Durant tot aquest mes de desembre s’ha instal·lat una interessant exposició allotjada al vestíbul del recinte, on també hi ha dipositats dos dels artilugis que utilitzen principalment per a les seves activitats. Es tracta de dos telescopis que permeten poder guaitar de més a prop els cossos celestes que veiem a ull nu molt en la distància.


Al llarg d’aquest mes s’han organitzat diverses activitats per fer difusió de l’entitat, així com perquè participi tothom que estigui interessat en endinsar-se o fer els primers passos en el sempre atractiu món de l’astronomia. En aquest sentit la primera d’aquestes activitats va tenir lloc la setmana passada, el 7 de desembre, amb una observació astronòmica de la lluna i les estrelles.


Durant aquests dies s’han programat dues jornades d’observació més. La següent observació astronòmica tindrà lloc el 23 de desembre a les 12 del migdia, en aquest cas per aprendre més coses al voltant de l’astre rei, el sol, així com la lluna que igualment es pot guaitar de dia. Per últim, el dimecres 4 de gener a les 7 de la tarda es tornarà a fer una observació del cel, les estrelles i la lluna.
Data de realització: 12/12/2016 | Data de la darrera actualització: 12/12/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300