Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Campanya de Joguines de Creu Roja continuarà dissabte amb un recapte extraordinari arreu de Catalunya després de la Festa del Dia de l’Infant


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/13/2016 01:36:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Campanya de Joguines de Creu Roja continuarà dissabte amb un recapte extraordinari arreu de Catalunya després de la Festa del Dia de l’Infant

A Blanes s’han de preparar lots per a 238 nenes i nens repartits en 148 famílies. Les activitats continuen divendres amb una Jam Session al Morralla i dissabte amb la recollida de joguines

Creu Roja Joventut de Blanes continua treballant com cada any per complir els objectius de la Campanya de Joguines, que per segon any consecutiu recull joguines noves. Com en cada edició, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes faciliten als responsables de la ONG un llistat amb les famílies del municipi en situació de vulnerabilitat perquè realment es compleixi la fita que tots els nens i nenes tinguin l’esperada joguina, el seu regal amb motiu d’aquestes festes.


Festa del Dia de l'Infant de Creu Roja
A Blanes, els voluntaris i voluntàries de Creu Roja hauran de preparar lots per a un total de 238 nens i nenes que pertanyen a 148 famílies, si bé aquesta xifra s’incrementarà de ben segur durant els propers dies, ja que acostumen a afegir-s’hi més peticions. La crisi ja fa uns quants anys que condiciona les possibilitats de les butxaques de molta gent, de manera que continua sent molt elevat el nombre de famílies que demanen acollir-se a la campanya.

Crida a la solidaritat perquè es compleixin totes les il·lusions

Els responsables de Creu Roja Joventut de Blanes de moment no estan preocupats per no poder complir els objectius. Si bé cal recordar que la seu d’aquesta localitat també cobreix la campanya als altres dos municipis de la Selva Litoral –Lloret i Tossa-, expliquen que de moment confien arribar-hi, com sempre han fet. Ara bé, també alerten que no cal adormir-se, i advoquen a la solidaritat de tothom perquè continuïn col·laborant-hi.


En aquest sentit, durant aquests darrers dies ja han fet sengles campanyes de sensibilització amb parades al carrer on també es feia recollida de joguines, així com dues principals activitats. D’una banda la nova edició de la Nit de Monòlegs Solidaris al Teatre del passat 2 de desembre, i de l’altra la Festa del Dia de l’Infant que va tenir lloc el passat dissabte 10 de desembre.

Jam Session al Morralla i Gran Recapte al Passeig de Dintre

Les properes activitats que s’han organitzat per continuar recollint fons econòmics i joguines per a la campanya tindran lloc aquesta mateixa setmana. El divendres dia 16 hi ha una JAM Session al Casal Jove Morralla a partir de les 9 de la nit. Per participar-hi tan sols es demana fer un donatiu de 2 €, ja que al necessitar joguines noves es prefereix fer-ho així per després anar a botigues especialitzades.


A la JAM Session, que també serveix com a cloenda dels cursos i tallers d’aquests mesos, pot participar-hi tothom qui tingui inquietuds artístiques i musicals, de manera que el micròfon i l’escenari estan oberts a tots aquells i aquelles que vulguin fer contribucions solidàries. Per acompanyar la vetllada, hi haurà entreteniments gastronòmics com ara el Pintxo-Time al preu d’1 € cadascun, fets amb receptes del Xef Bas, que es poden acompanyar amb Cervesa Marina, que col·labora oferint les seves varietats de cervesa artesana a preus especials.


L’endemà dissabte Creu Roja Joventut ha organitzat un gran recapte arreu de Catalunya per intensificar encara més la Campanya de Joguines. A Blanes, la gran recollida es farà al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, de 6 a 8 del vespre. Es demana que compleixin tres requisits bàsics: que es pugui garantir la seva higiene i seguretat, que no incitin a la violència i que trenquin amb els estereotips de gènere. Per aquests tres motius, la ONG solidària defensa que han de ser joguines noves, no bèl·liques i no sexistes.

Èxit de públic en la Festa del Dia de l’Infant

L’activitat extraordinària més recent que ha organitzat Creu Roja Joventut per a la Campanya de Joguines va tenir lloc al llarg de tota la jornada d’aquest passat dissabte, el 10 de desembre. La Festa del Dia de l’Infant va aplegar una gran quantitat de públic durant tot el dia, recuperant de nou el seu lloc habitual de celebració, la Plaça dels Dies Feiners, després que la campanya de les eleccions de l’any passat els va fer canviar d’emplaçament.


Si bé l’anar i venir de famílies i canalla va ser constant, els resultats han estat una mica inferiors als què s’havien fet en anteriors edicions. Potser una de les explicacions és que dissabte encara hi havia molts blanencs i blanenques que continuaven fora del municipi, gaudint del llarg pont. Sigui com sigui, des de Creu Roja Joventut són realistes i mantenen l’alerta per continuar el recapte de joguines, però també es fa un balanç positiu de la participació registrada, i s’agraeix igualment totes les col·laboracions amb què han tornat a comptar


A banda del Parc d’Inflables que va funcionar durant tot el dia, des de les 10 del matí i fins les 8 del vespre, van haver-hi diverses actuacions que es van acollir al recinte sonoritzat i il·luminat amb escenari inclòs. Aquí es va fer una sessió de contacontes a càrrec de Mercè Domènech, màgia amb el Mag Deivid, balls amb l’Associació Country Blanes, piano amb Luís Relucio i, per tancar les actuacions, una sessió de música amb els cantants Uxue i Queiruga.


D’altra banda, a la tarda també es va oferir xocolata desfeta sense gluten, i tant al matí com a la tarda es podia participar en altres entreteniments a través dels Tallers de Manualitats, Maquillatge i Mandales. Els grans fulls de paper estesos al terra perquè la canalla fes Dibuix Lliure també van ser molt concorreguts, com també els futbolins i altres jocs. Aquesta nova edició de la Festa de l’Infant ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, OKTitans, Zig Zag Zug i l’Associació Country Blanes.


Data de realització: 12/13/2016 | Data de la darrera actualització: 12/13/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300