Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada de Donació de Sang divendres a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/13/2016 03:09:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo donants de sangJornada de Donació de Sang divendres a la Biblioteca Comarcal

Es podrà fer al llarg de tot el dia: al matí de 10 a 14 h i a la tarda de 16 a 21 h. El Banc de Sang i Teixits de Girona ha fet una crida a participar en el darrer recapte d’aquest 2016

La Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà aquest divendres 16 de desembre una jornada de donació de sang, la darrera que haurà tingut lloc durant aquest 2016 a la població de la Costa Brava. En aquesta època de l’any, propera a les Festes de Nadal, les donacions baixen al voltant d’un 25%. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits de Girona ha fet una crida a participar en les jornades que s’organitzen aquests dies arreu del territori.


Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal de Blanes
A Blanes, la jornada d’aquest divendres tindrà lloc tot el dia: al matí de 10 a 14 h, i a la tarda de 16 a 21 h. Els únics requisits són tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos; no cal estar en dejú; i és possible fer-ne encara que es tingui el colesterol elevat o que es prengui algun dels medicaments més freqüents. Per a la seguretat dels donants i els receptors es realitza una història clínica i unes proves prèvies i, un cop feta la donació, s’analitza la sang.

La destinació que es dóna a la sang recollida

Una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la seva vida. A Catalunya, cada dia calen unes 1.000 donacions per fer front a les necessitats d’aquests pacients ingressats en clíniques i hospitals. La meitat de les donacions s’utilitza per tractar malalties com el càncer o l’anèmia. En molts tractaments de càncer s’han d’utilitzar plaquetes, perquè la quimioteràpia destrueix les dels malalts, i en càncer com la leucèmia també al transfondre glòbuls vermells.

Un 30% de les donacions són per a persones que han patit accidents. En aquests casos és especialment necessària la sang del grup 0 negatiu, el donant universal, perquè no hi ha temps de comprovar el grup sanguini de l’accidentat. Així és segur que no hi haurà cap problema d’incompatibilitat o rebuig de la sang transfosa.


Un altre grup és el de donacions que s’utilitzen per a intervencions quirúrgiques i trasplantaments, que representa el 10%. En aquest grup, els usos relacionats amb l’obstetrícia i la ginecologia, com són les hemorràgies postpart, suposen el 3% del consum de sang. De fet, cada any unes 1.500 dones salven la vida gràcies a les transfusions que reben, en algunes ocasions de fins a 20 bosses durant el part.

Per últim, les transfusions infantils són una gran necessitat: es calcula que cada dia hi ha una cinquantena de nens i nenes que necessiten sang. També hi ha persones que pateixen malalties poc conegudes i minoritàries, com és la talassèmia, i que necessiten sang periòdicament.

Data de realització: 12/13/2016 | Data de la darrera actualització: 12/13/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300