Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/15/2016 08:34:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes dóna suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell

Aquest vespre s’ha fet una concentració davant l’Ajuntament i s’ha llegit un manifest contra la judicialització de la política, la vigília en què Forcadell ha de comparèixer davant el TSJC

Unes 150 persones han participat avui al vespre en la concentració que ha tingut lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. La mobilització estava convocada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), i Òmnium Cultural (OC), que impulsen el manifest El Parlament som tots.


Concentració en suport de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell
Aquest manifest s’ha llegit la mateixa tarda-vespre d’avui dijous davant molts ajuntaments catalans, per donar suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. La concentració s’ha convocat arreu del país coincidint amb la vigília de la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès un debat parlamentari entorn del procés d’independència de Catalunya.

Durant la concentració s’ha fet lectura del manifest El Parlament som tots, que rebutja la judicialització de la política i vol ser un clam en defensa de les institucions i dels representants legítims del poble, encarnats per la segona màxima autoritat del país. També es denuncia que s’estan utilitzant els tribunals per impedir el debat polític al Parlament i es defensa el referèndum com la solució de més alt consens en els sistemes demòcrates avançats.


En el manifest es dóna suport explícit a tos els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat amb més de 400 expedients judicials per haver exercit legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir. Per últim, s’ha refermat el compromís de defensar amb coratge la democràcia i a no defallir en aquesta defensa, tancant-se amb una proclamació que ho resumia tot: “Tots amb Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya”.


La concentració que ha tingut lloc avui al vespre ha comptat amb la participació de representants polítics de diferents forces polítiques municipals, entre ells l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez. Demà divendres, 16 de desembre, alcaldes i altres representants acompanyaran Carme Forcadell en la seva declaració davant el tribunal. També està previst que diversos càrrecs electes vagin amb la presidenta del Parlament des de la seu de la cambra fins davant de la seu d’aquest tribunal de la justícia espanyola.

Data de realització: 12/15/2016 | Data de la darrera actualització: 12/27/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300