Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Matinal de Marxa Nòrdica dissabte al matí: una lúdica manera de treballar el 90% de la musculatura


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/15/2016 05:01:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Matinal de Marxa Nòrdica dissabte al matí: una lúdica manera de treballar el 90% de la musculatura

Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, la marxa es farà de 8'30 a 13'30 h i cobrirà un recorregut de 18 km fins el Castell de Palafolls

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat per aquest proper dissabte 17 de desembre una nova sessió de Marxa Nòrdica. L’activitat tindrà lloc de 8’30 a 13’30 h, amb sortida des de l’antic Camp de Futbol dels Pins. L’objectiu és cobrir els 18 km de distància que hi ha fins el Castell de Palafolls i tornar.


Objectiu de la Marxa Nòrdica: arribar fins el Castell de Palafolls
L’experiència es farà monitoritzada pel tècnic esportiu Xavier Vall, que també s’encarrega de les Activitats Dirigides Jo em cuido ! que es fan regularment a la Ciutat Esportiva Blanes. La Marxa Nòrdica es practica els dimarts i dijous de 17’30 a 19 h cada setmana, i el lloc de trobada és a l’equipament esportiu.

Beneficis de practicar la Marxa Nòrdica

L’objectiu de la Marxa Nòrdica és posar-se en forma caminant, ja que es tracta d’un entrenament integral on els elements més característics són els bastons com els que serveixen per practicar esquí, que s’utilitzen per impulsar-se. Es tracta d’un esport relativament poc conegut, però que darrerament ha guanyat força adeptes.


L'instructor de Marxa Nòrdica, Xavi Valls
Els entesos l’aconsellen en especial, perquè engloba fins al 90% de la musculatura del nostra cos, i suposa també aprendre una determinada manera de caminar, ja que no tan sols inclou l’acció de les cames, sinó també de la part superior del cos. És alguna cosa més que caminar ajudat de bastons, ja que s’aconsegueix posar-se en forma de manera uniforme, millorant alhora el benestar de la persona.


Entre els principals beneficis que suposa practicar la Marxa Nòrdica s’hi inclouen millorar la forma física general; fer més eficient el sistema cardiovascular; reduir l’impacte a genolls, malucs i turmells; augmentar la resistència; i tonificar fins al 90% de la musculatura. Per tots aquests motius, la poden practicar un gran nombre de persones, perquè en definitiva es tracta d’aprendre a caminar d’una determinada manera.

L’Hospital de Sant Rafel de Barcelona, pioner a l’estat espanyol

A l’estat espanyol, l’Hospital de Sant Rafel de Barcelona és pioner en la utilització de la Marxa Nòrdica des de l’any 2006 com a eina de salut en patologies de l’aparell locomotor, i també ha incorporat aquesta pràctica per a pacients amb problemes cardiovasculars. Els beneficis demostrats d’aquest esport fan que el seu aprenentatge i pràctica s’hagin integrat en l’activitat assistencial.


Un dels principals avantatges de les sessions de marxa nòrdica respecte a d’altres tipus de teràpia és que ensenya als pacients una tècnica que posteriorment poden utilitzar de manera autònoma, integrant l’activitat com un hàbit de vida saludable, ja que s’implica el malalt de forma activa en la seva cura. Així s’evita que esdevingui un subjecte passiu i dependent de l’assistència sanitària.


Més informació per practicar la Marxa Nòrdica a Blanes: www.blanes.cat/esports, i al telèfon de l’Àrea d’Esports, a la Ciutat Esportiva Blanes: 972 35 23 22.


Data de realització: 12/15/2016 | Data de la darrera actualització: 12/15/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300