Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou el consum de cultura artística i teatral amb RegalArt, que s’allotja a la Sala García-Tornel


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/16/2016 08:15:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promou el consum de cultura artística i teatral amb RegalArt, que s’allotja a la Sala García-Tornel

Fins al 5 de gener es podran comprar obres d’artistes locals com Quim Serrano, Esteban Maroto, Isaac Ulam o Albert Arribas, entrades pel Teatre amb descomptes i publicacions municipals

L’Ajuntament de Blanes s’ha proposat promoure el consum cultural enlloc de la cultura del consum a través d’una experiència que estarà en marxa durant aquests dies de festes nadalenques: RegalArt. Es tracta de propiciar una reflexió social envers aquest canvi de concepte, més sostenible, responsable i satisfactori pel ciutadà.


Una de les característiques que diferencien els productes culturals de creació i els que es relacionen més directament amb el consumisme exacerbat és que darrera dels primers hi ha un artista intentant expressar la seva concepció del món, sovint amb escassos mitjans o directament sense cap recolzament extern. En canvi, els productes de consum cultural de masses solen estar –malgrat sortoses i felices excepcions- promoguts per corporacions industrials que intenten ajustar el seu balanç econòmic, sense importar gaire què s’està oferint.

Un ample ventall de productes culturals a preus més assequibles

Allotjada a la Sala García-Tornel del Carrer Ample, RegalArt aplega en un mateix indret les creacions d’artistes locals o vinculats a la vila, així com entrades per a la nova programació del Teatre de la Costa Brava Sud a Blanes i altres productes d’edició municipal. Tot a preus molt assequibles i amb importants descomptes, que s’ofereixen coincidint amb unes dates especialment significatives pels regals que s’acostumen a fer.


L’experiència s’ha posat en marxa aquesta tarda de divendres, quan ha tingut lloc la inauguració de l’exposició de RegalArt, on s’apleguen les obres d’art i la resta de productes a la venda. El primer tinent d’alcalde de Cultura, Quim Torrecillas, ha encapçalat l’acte acompanyat dels artistes locals i vinculats al municipi que exposen les seves obres, així com d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


RegalArt, allotjada a la Sala García-Tornel, estarà oberta cada dia, de dilluns a diumenge, de 17 a 21 h, i es podrà visitar fins la vigília de Reis, el 5 de gener. Val a dir que l’espai expositiu ha estat ampliat fa poques setmanes, ja que ara comunica amb la sala Casa Oms, situada al seu costat. La festa s’ha tancat amb un breu concert coral a càrrec del Cor de Cambra Sota Palau, que s’ha encarregat d’interpretar quatre nadales molt celebrades pel públic assistent.

Quim Serrano, Esteban Maroto, Isaac Ulam i fins a 17 artistes locals

Seguint el criteri d’afavorir el consum de productes culturals, també s’hi ha afegit l’objectiu de promoure les creacions d’artistes plàstics locals o bé vinculats al municipi. En total, hi ha aplegades obres de 17 homes i dones, on es barregen emblemàtics artistes internacionals consolidats i joves promeses emergents.


Principalment són dibuixos, pintures i fotografies signades per Albert Arribas, Quim Serrano, Esteban Maroto, Isaac Ulam, Anna Baucis, Anna Brugada, Anna Tordera, Fèlix Gallent, Francesc Orench, Georgina Parrilla, Jesús Meneses, Joan Gaitán, Margarita Arqués, Maria López, Ma Sagrario Guerrero, Susanna Martín i Teresa Ramos.

Cada artista exposa fins a tres obres pròpies, amb un ventall de preus molt gran: des d’un mínim de 25 € fins a un màxim de 300 € la més cara. Quan una persona estigui interessada en adquirir alguna peça, es marcarà com a RESERVADA, i llavors l’Ajuntament de Blanes es posarà en contacte amb el seu autor o autora perquè puguin acordar la venda. Un cop estigui efectuada, l’artista tindrà dret a substituir l’obra per una altra de creació pròpia.


Cada comprador o compradora pot reservar fins a un màxim de tres obres però, al tractar-se d’un espai expositiu que no aplica cap tipus de comissió ni percentatge, serà el mateix artista qui li vendrà directament. Per tancar la compra, client i artista hauran de concertar una trobada i efectuar la transacció, sense intermediaris.

Entrades pel Teatre a preus més assequibles i Publicacions Municipals

Un altre producte cultural que es podrà adquirir a través de RegalArt són entrades per a la programació professional del primer semestre del 2017 a la sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud. L’avantatge és que s’hi aplicarà un 15% de descompte sobre el preu establert.


La programació inclou vuit espectacles que, com és habitual, portaran a Blanes una selecció del bo i millor de l’escena catalana, protagonitzada per noms propis com Ramon Madaula, Roger Coma o David Bagés, entre d’altres. Cinc de les actuacions són teatrals, dues altres són de dansa, amb les Companyies XeviXaviXou i Forever Rey del Pop, i una vuitena és musical, a càrrec d’X-Tramp Show.


Cor de Cambra Sota Palau
També es poden comprar publicacions municipals relacionades amb el patrimoni blanenc que es coordinen des de l’Arxiu Municipal de Blanes. Hi ha llibres d’història, la revista Blanda, catàlegs d’exposicions de Fotografia, Art, Poesia, etc. En total, 34 títols diferents que compten amb un preu ara rebaixat amb motiu de RegalArt, i que van entre els 3 € i els 10 €. Una bona oportunitat per intentar trobar exemplars antics que encara estan a l’abast dels lectors.
Data de realització: 12/16/2016 | Data de la darrera actualització: 12/16/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300